Uvoz meda 14 puta veći od izvoza

ljubuski.info

Vrijednost izvoza meda iz Bosne i Hercegovine u prošloj godini iznosila je 240,9 tisuća KM, što je za 20,3 posto manje u odnosu na prethodnu godinu, pokazuje analiza Vanjskotrgovinske komore BiH.

Izvoz meda je smanjen i količinski za 44,4 posto, jer je u 2023. izvezeno 6,9 tona, a u 2022. godini 12,5 tona, dok je uvoz iznosio 468,8 tona.

Med se iz BiH u prošloj godini u najvećem dijelu izvozio u Saudijsku Arabiju, Ujedinjene Arapske Emirate i Bahrein.

U tom periodu, vrijednost uvoza meda iznosila je 3,5 milijuna KM, što je za 25 posto manje u odnosu na 2022. Uvozna tržišta bila su Hrvatska, Turska, Srbija, Sjeverna Makedonija i Novi Zeland.

Ukupan promet vanjskotrgovinske razmjene meda u 2023. godini iznosio je oko četiri milijuna KM, a pokrivenost uvoza izvozom iznosila je 0,06 posto.

FENA

Glas naroda

Najslađi je prepakirani ozračeni iz Černobila

Aaaaa
Šta to kažeš

Kad su naši medari pohlepni, kao da oni letaju od cvita do cvita

Da odgovorim ja kao jedna od medara gospodjo/ice cijena jedne kosnice je od 250 km navise cijena kg voska je 30 km cijena boje,zice,kopca,matica,tegla,naljepnica i svega ostaloga se poduplala a meda nema svake godine tako da kad komentirate onda prije ukljucite mozak ili jednostavno nabavite pcele pa vidite koliko je to jeftin sport ...s druge strane odlazak u Bosnu bar svako pet dana dok je pcelinak na ispasi kosta vise od 100 km ...sretno i medno vam bilo a cijene ostalog alata necu ni komentirat

Čuj naljepnica? Zar moraš stavljat naljepnice

Daleko najbolji med je onaj u koji ti upadne sikira…

Uvoz meda 14 puta veći od izvoza
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari