Sutkinja Općinskog suda u Širokom Brijegu tereti se za više disciplinskih prekršaja

ljubuski.info

Glavna rasprava u disciplinskom predmetu protiv Radmile Mandić, sutkinje Općinskog suda u Širokom Brijegu koja se tereti za više disciplinskih prekršaja, bit će održana krajem ožujka, odlučeno je na pripremnom ročištu.

Sutkinja Mandić se tereti za disciplinske prekršaje ''donošenje odluka kojima se očigledno krši zakon'', ''nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti'' te ''neopravdano kašnjenje u izradi odluka''.

Odluka mimo Vijeća

Sanela Gorušanović-Butigan, predsjedateljica Prvostupanjske disciplinske komisije Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV), navela je da je Ured disciplinskog tužitelja podnio dvije tužbe protiv sutkinje Mandić, nakon čega je doneseno rješenje o spajanju dva predmeta.

Prema disciplinskoj tužbi, Mandić se tereti da je – postupajući u predmetu Općinskog suda u Širokom Brijegu – neopravdano kasnila u izradi odluka, kao i da je donijela odluku mimo Vijeća.

Tužbom, koju je pročitala disciplinska tužiteljica Dejana Bojanić, Mandić se tereti da je propustila da u zakonski određenom roku zakaže i održi sjednicu Vijeća te donese rješenje, kao i da je tokom izrade obrazloženja presude od 1. prosinca 2023. određeni dio prepisala iz druge presude, čime je počinila disciplinski prekršaj ''nemar ili nepažnja u vršenju službenih dužnosti''.

Saslušanje svjedoka

Jerko Gavran, punomoćnik tužene Mandić, kazao je da će dokazati da se ne radi o disciplinskim prekršajima. U odnosu na točku tužbe koja se odnosi na prepisivanje dijela presude, Gavran je naveo kako smatra da se radi o prekršaju kojeg nema u novim izmjenama Zakona o VSTV-u.

Disciplinska tužiteljica Bojanić je najavila saslušanje dvojice sudija Općinskog suda u Širokom Brijegu, kao i iznošenje materijalnih dokaza, dok je punomoćnik tužene predložio saslušanje tužioca Josipa Aničića, kao i tužene Mandić u svojstvu svjedoka, uz iznošenje materijalnih dokaza.

Glavna rasprava je zakazana za 28. ožujak.

Detektor

Glas naroda

To je jedna nesposobna i necasna sutkinja. Teško krši pravila sudskog postupka i piše šta joj padne na pamet a sve po nalogu vladajućih političkih struktura

Prepisuje druge presude, nemarna i u službi vladajuće stranke. Zato i imamo kriminala što sudci slušaju politiku umjesto da sude po dokazima. Otkaz.

Uglavnom politika se uvik pita a suci postali njihovi poslušnici.

Zna li iko šta radi Mile Zeljko ?

Provodi bezakonje isto kao što je kupio pravosudni ispit

Onda i suci falš.

Ima ih jos u sudu i tuziteljstvu u Sirokom Brijegu.
Pored javno objavljenih dokaza (dostupno svima na internet portalu) grubo krse zakon, zanemaruju dokaze i oslobadjaju pocinitelje kriminalne organizacije.

Stiće nju prokletinja šta je zla napravila i sve koji rade nepravdu, na suda bi trebali biti zbog pravde valjda.

E da izgubili spor od dotične zbog njenog krivog suđenja,kome se žaliti ??

Žali se Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću u Sarajevo. Napiši pritužba na rad sutkinje Radmile Mandić i spremi tu dokumentaciju (Presudu).

Kadija te tuži kadija te sudi.

Ona je jedna neodgovorna, nesposobna, necasna i pristrana sutkinja.

Sutkinja Općinskog suda u Širokom Brijegu tereti se za više disciplinskih prekršaja
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari