Vlada ŽZH izdvaja 2,5 milijuna KM za poljoprivredu i 1,5 milijuna KM za prijevoz učenika

ljubuski.info

Sredstva se raspoređuju na sljedeći način: za animalnu proizvodnju 725.000 KM, za biljnu proizvodnju 900.000 KM, za model kapitalnih ulaganja 200.000 KM, za model ostalih vrsta potpora 450.000 KM te za pričuve iznos od 225.000 KM

Vlada Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) je, na sjednici održanoj u utorak, donijela Odluku o donošenju Programa utroška sredstava "Tekući prijenosi za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i ruralnom razvitku", utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu. Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2024. godinu predviđena su sredstva za ovu namjenu u iznosu od 2.500.000 KM.

Sredstva se raspoređuju na sljedeći način: za animalnu proizvodnju 725.000 KM, za biljnu proizvodnju 900.000 KM, za model kapitalnih ulaganja 200.000 KM, za model ostalih vrsta potpora 450.000 KM te za pričuve iznos od 225.000 KM, navodi se u priopćenju Vlade ŽZH.

Također, izdvojena su sredstva za sufinanciranje prijevoza učenika u iznosu od 1.500.000 KM

"Kriteriji raspodjele sredstava gradovima i općinama u ŽZH za sufinanciranje prijevoza učenika je broj upisanih redovitih učenika u javne osnovne i srednje škole u školskoj 2023./2024. godini, osim u glazbenim školama", poručili su.

Grad Široki Brijeg ima 3.564 redovitih učenika osnovnih i srednjih škola ili 33,93 posto učenika od ukupnog broja upisanih redovitih učenika u javnim osnovnim i srednjim školama u ŽZH, Grad Ljubuški ima 2.680 redovitih učenika osnovnih i srednjih škola ili 25,52 posto, Općina Posušje ima 2.398 redovitih učenika ili 22,83 posto i Općina Grude ima 1.861 učenika ili 17,72 posto od ukupnog broja upisanih redovitih učenika u javnim osnovnim i srednjim školama u ŽZH.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti na Odluku o donaciji motornog vozila Županijskom arhivu, a riječ je o motornom vozilu u vlasništvu Javne ustanove Ceste Županije Zapadnohercegovačke, koje se donira Županijskom arhivu u svrhu obavljanja poslova iz njihove nadležnosti.

Usvojena je i Odluka o kupovini nekretnine u Donjim Mamićima, vlasništvo i posjed Općine Grude, za potrebe Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, a u svrhu izgradnje poligona, skladišta i Operativnog centra civilne zaštite radi stvaranja uvjeta za uvježbavanje struktura civilne zaštite te za smještaj opreme civilne zaštite i službi zaštite i spašavanja i komunikacijsko uvezivanje s općinskim/gradskim operativnim centrima, kao i Operativno-komunikacijskim centrom 112.

Također, na sjednici Vlade ŽZH usvojene su i brojne druge odluke.

FENA

Glas naroda

Stiže lova kradezeovcima.

Buco sve širi i širi HDZ guru

Civilna zaštita dobiva pare. Još da nisu vrata zaziđali od ureda. Ko će tu odgovarati

Ima prostor odmah pored uprave civilne zastite u Grudama, godinama prazan, možda bi ga prodali Martinoviću ako je zainteresiran, neće biti puno, dogovorićemo se,

Ja mogu razumit da se daju poticaji u poljoprivredi za kapitalna ulaganja i ukrupljavanje posjeda ali nikako,pored danasnjih cijena, za bilo sta drugo. Mislim da je to u najmanju ruku neodgovorno ponasanje.

Izbori su brzo..treba ljude kupiti kako god..ali to se zna..ps.ovaj siromasak Sesar jos sjedi u "vladi"..katastrofa!!!

To ima samo kod nas da i nakon gorih skandala i afera još uvijek ostanu u vladi. Oporba ni ne postoji, građanski neposluh isto

Neka daju poticaje, pod uvjetom da dodju u prave ruke, a sta je sa isplatama Sudskih presuda, jos iz 1016 g., ili to ne misle isplacivat, sta ocekivati, kad izvrsna vlast, ne postiva Sudske presude!?.

Vlada ŽZH izdvaja 2,5 milijuna KM za poljoprivredu i 1,5 milijuna KM za prijevoz učenika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari