Plinovod: Hrvatska uz Čovića

ljubuski.info

'Ne može biti plinske Južne interkonekcije bez Hrvatske'', rekao je ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman u ponedjeljak u Ljubuškom.

Naveo je da projekt Južna plinska interkonekcija ne može biti samo unilateralno pitanje te da je to pitanje i u interesu Republike Hrvatske.

Povjerenje

''Hrvatska je energetski čvor, zainteresirana je za energetsku neovisnost. Imamo krajnji cilj, a to je postići energetsku neovisnost o ruskom plinu. Cilj je energetska neovisnost, ali različiti su putovi do ostvarivanja načina kako će se time upravljati, a tu treba dati prostora za razgovor i pregovore. Nikakvi pritisci i nikakve prijetnje sankcijama ne vode dobrom rješenju'', rekao je Grlić Radman davši potpunu podršku čelniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću u njegovim stavovima po ovom pitanju.

''Dragan Čović ima naše povjerenje jer je legitimno izabrani predstavnik hrvatskog naroda'', rekao je.

Naime, način kojim bi se upravljalo južnim plinovodom izazvao je velike polemike i doveo do spominjanja američkih sankcija čelniku HDZ-a BiH Draganu Čoviću koji traži da se osnuje nova tvrtka sa sjedištem u Mostaru koja bi bila u vlasništvu Vlade Federacije BiH.

Čović je ranije rekao kako se radi o strateškom interesu te da su i energetski eksperti poručili kako ne smiju biti naivni po tom pitanju ali i da tvrtka BH Gas treba biti istražena zbog kriminala.

Stručnjaci i naivnost

''Angažirali smo najveće stručnjake i najviše autoritete koji su nam sugerirali i pomogli da napravimo prijedlog zakona u kojoj je definirano da je tvrtka koja će se baviti projektom javna tvrtka sa sjedištem u Mostaru. Vrlo su nam jasno stavili do znanja da ne smijemo biti naivni i da ostanemo do kraja uključeni u ovaj projekt

Ovaj projekt ne može biti privatni interes nekog pojedinca. Tako da imam vrlo jasan stav koji pokušavaju prebaciti težište na tobožnji problem odnosa u Mostaru ili na problem energenata u Hercegovini. Ja sam do sada i dalje ću isključivo služio svom narodu i svojoj domovini'', rekao je Čović na prošlotjednoj izvanrednoj konferenciju za medije.

Prijedlog SDA

U međuvremenu, SDA je u parlamentarnu proceduru uputila svoj prijedlog zakona o Južnoj interkonekciji.

Između ostalog, u prijedlogu SDA navodi se kako se prijedlog Zakona o plinovodu "Južna interkonekcija Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska" dostavlja na razmatranje i usvajanje ''po skraćenom postupku, a zbog potrebe hitnosti rješavanja problematike energetske ovisnosti Federacije BiH''.

Za nositelja investicije određuje se BH-Gas d.o.o. Sarajevo.

S druge strane, američki dužnosnici navode kako je neizvedivo da plinovod preuzme nova firma i upozoravaju Čovića da je kočničar tog projekta.

Bljesak.info

Glas naroda

Lopina hdz

Obojica tribaju prid narodni sud!

Neka si ti izvadio osobnu iskaznicu u Ljubuškom pa da moreš pobjegnit ovamo kad te budu hapsili I sudili u Hrvatskoj isto kao Mamić I ostali.

Plinska inkontinencija.

To nije stav Hrvatske nego tvoj osobni jer si sa našim Dobročiniteljem u velikim talovima sa koncesijama. Posebno onim u HBŽ. Ali i to uskoro ide na bubanj.

Udbaški maliciozan naslov kojim se interes hrvatkog naroda minorizira i predstavlja osobnim Čovićevim interesom što je laž. Jer južna plinska interkonekcija tj. plinovod koji bi iz Hrvatske dijelom isao preko Livna a drugi krak preko ŽŽH do Mostara, nije kratkoročni interes Dragana Čovića nego dugoročni nacionalni i ekonomski interes hrvatskog naroda Hercegovine a i Bosne. Kojim će hrvatski narod dugoročno ekonomski profitirati a time i ekonomski i demografski unaprijediti područja na kojima žive Hrvati. Ako je netko od Hrvata protiv toga mislim da bi smo trebali ponovo uvesti termin VELEIZDAJE. I postupati s takvima prema tome.

Nitko nije protiv plinovoda nego hoće ćiriličar da mu samo njegovi zetovi budu direktori.

Treba "imati" kapacitet pa od tri drveta ne vidjeti cijelu šumu

Vele[ * neprimjereno * ]ci su oni koji već više od 5 godina blokiraju ovaj projekt. A malo proguglaj ko je Ivica Nuić pa nam pojasni kako to član uprave JANAF može biti direktor tvrtke koju je osnovao u Mostaru. Ako je neko vele[ * neprimjereno * ]k to je taj koje braniš.

Nebitno je tko su jedan ili dva ili tri čovjeka vezana uz ovaj projekt niti su važni njihovi možebitni nedokazani osobni interes. Ono sto je bitno i važno je da je činjenica da primarni interes hrvatskog naroda da ovim plinovodom upravlja kompanija sa sjedištem u Mostaru jer na taj način će prosperirati hrvatski narod kao i bošnjaci hercegovine

Grlić Radman, koji ministar, ovo je obični narodski kazano šinter, vlasnik firme za skupljanje uginule stoke svinja po Slavoniji ). Misli stavio kravatu i rupčić pa gospodin. Ne, nego šinter.

Ma čovic i dodig su pokrali hrvatski narod ,nek im europol provjeri imovinu.i njihove rodbine

Armija tzV biH je protjerala preko 170.000 hrvata s područja pod kontrolom Armije biH

Tko moze biti normalan od Hrvata protiv Covica u ovom pitanju plinovoda? Druge stvari su druge stvari, ali ovdje ima pravo.

Čović daje Hrvatskoj 3 zastupnika sad ako Čović ne podmaziva svoje klimavce izborni aparat Hrvatski Hdz ostaje bez ta 3 važna zastupnika u konačnici pokazalo se da je to ta ključna prevaga to je plin za Dragana Hrvatski Narod se grije po Austriji Njemačkoj Irskoj prognan od istog.

Kakav crni američki plin kad ga nema niti šalju ga njemačkoj to je još jedna američka ubleha

Radman Čović koja kombinacija.. Kuku lele, jadna nam majka

Još jedan projekt za legalizaciju ukradenog novca i pogodovanje pojedincima.Hercegovina ima jaku industriju pa nam treba plin? Zar nije dosta prekopavanja prometnica bando jedna zločinačka?

Ne Treba nama plin ali nam treba lova od tranzitnih taksi a i od poreza koji će novoosnovana kompanija sa sjedištem u Mostaru uplaćivati u proračun HNŽ.

Pa neće taj plinovod se napraviti nikad. Čović koči za ruske interese i plin.

Imamo granični prijelaz s carinskim terminalom pa samo pojedini carinici i oni koji su podmazali vlast imaju koristi od toga.Barbarićeva industrijska zona zapošljava tisuće radnika,autoindustrija radi punom parom,ljudi se vraćaju iz Njemaćke.teče med i mlijeko..

Ko ce asfalt opet rovat

Radman kako može pogledati seljaku u oči ostali mogu proći a neki su kao Vedran Toni za zlatnu plaketu takve narod treba.

Hrvati nisu uz Čovića niti su uz osuđenu skriminalnu skupinu kradeze. Ako je ko sa njima to su komunjare i jugoslavenčine interesdžije.

Nijedan domoljub nije uz njega Ovi što jesu i nazivaju se Hrvatima su najgori šljam iz onog sistema koji su se uvlačili u g.uzicu ali nikad nisu došli do izražaja jer uprkos članstvu u komunističkoj partiji zbog nesposobnosti nisu mogli proći

Pa Radman,Ljubuški zet, pravi kuću na bilim stinama. Ili kako to naselje zovu Beverihils,iza sokola.

Samo je jedan pravi Ljubuški zet a to je Zdravko Mamić

Zar je krimen graditi kuću?

Nije krimen?....ima novaca dobila je firma njegova tamaneci svinje slavoncima..nije zaradeno posteno prijatwlju..puno je slavonskih suza pali na njega..lako je tako..pametnom dosta...

Pripreme za bežaniju

G.ovnovod

Plinovod: Hrvatska uz Čovića
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari