Pravomoćno osuđeno dvoje zaposlenika MUP-a ŽZH zbog lažiranja i krivotvorenja dokumentacije

ljubuski.info

Presuda Općinskog suda Ljubuški protiv Ingrid Miloš, šefice odsjeka za kadrovske poslove MUP-a ŽZH, te Maria Bašića, istražitelja krima PU Posušje u cijelosti je potvrđena na Županijskom sudu, potvrđeno je za Hercegovina.info

„Obzirom da ste od ovog suda tražili informaciju u pogledu kaznenog predmeta protiv Ingrid Miloš i Maria Bašića, ovime vas obavještavamo da su presudom ovog suda broj: 63 0 K 038278 23 Kž 2 od 16.10.2023. godine, odbijene kao neutemeljene žalbe sada već osuđenih Miloš i Bašića, a presuda Općinskog suda u Ljubuškom broj: 63 0 K 038278 21 K 2 od 14. 11. 2022. godine je u cijelosti potvrđena“, potvrdila je našem portalu predsjednica Županijskog suda Široki Brijeg Katica Artuković.

Lažirali sjednicu

Bašić i Miloš su osuđeni jer su krivotvorili dokumentaciju kojom je izabrana medijatorica državne službe u ŽZH na po sedam mjeseci zatvora. Naime, oni su proglašeni krivima što su, nakon što je prvooptužena Ingrid Miloš, kao šefica odjela za kadrovske poslove MUP-a ŽZH, u postupku izbora medijatora državne službe u MUP-u ŽZH, u namjeri da krivotvori službenu ispravu u službeni zapisnik o izboru medijatora unijela neistinite podatke da je dana 23. veljače 2015. održan sastanak za izbor medijatora, kojem sastanku je nazočilo 98 državnih službenika i namještenika, kao i da je Ana Smoljan dobila 63, a Ilija Boras 35 glasova, tako da bi Ana Smoljan relativnom većinom bila izabrana za medijatora.

Ingrid Miloš je, kako se navodi u presudi, bila svjesna da sastanak navedenog dana nije uopće održan, i da se nije glasovalo za navedene kandidate, no ipak je potpisala zapisnik kao da je sve održano i potpisala Odluku o izboru medijatora, svjesna da se radi o službenoj ispravi s neistinitim podatcima.

Nadalje, drugooptuženi Bašić, po prethodnom dogovoru s Ingrid Miloš, i u namjeri da joj pomogne također je potpisao predmetni zapisnik i odluku kao predstavnik Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH, iako isti nije bio ovlašteni predstavnik Sindikata, odnosno nije bio predsjednik Sindikata, te također svjestan da predmetni sastanak nije održan, niti je istom nazočio, na koji način je pomogao i omogućio Ingrid Miloš u pravljenju službene isprave s neistinitim sadržajem, a nakon čega su navedeni zapisnik o izboru medijatora i Odluka o izboru medijatora dostavljeni Povjerenstvu za državnu službu ŽZH, koje je dana 25. veljače 2015. potvrdilo predmetni izbor Ane Smoljan za medijatora državne službe u tijelima državne službe ŽZH.

“Prvooptužena Ingrid Miloš je kao službena osoba u Federaciji u službenu ispravu unijela neistinite podatke i svojim potpisom omogućila pravljenje takve isprave s neistinitim sadržajem, u čemu joj je pomogao Mario Bašić.

Prvooptužena Ingrid Miloš je počinila kazneno djelo “krivotvorenje službene isprave”, a drugooptuženi Mario Bašić kao pomagač isto kazneno djelo, pa ih sud primjenom istog zakonskog propisa osuđuje na kaznu zatvora od po sedam mjeseci”, zaključuje se u presudi suda u Ljubuškom.

Problem zatekao komesara

Sada se očekuje potez Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke. Oni su na naš raniji upit, dok je presuda bila tek prvog stupnja odgovorili da nisu dobili nikakvu presudu vezano za navedene djelatnike (Ingrid Miloš i Marija Bašića, te da će kada presuda budi pravomoćna i dostavljena MUP-u ZHŽ to ministarstvo po istoj postupati. Sadašnji komesar MUP-a ZHŽ naveo je u odgovoru našem portalu da je ovu problematiku naslijedio. Kako će je riješiti ostaje vidjeti.

Hercegovina.info

Glas naroda

Mario Bašić je dobio čin u isto vrijeme kada i trojica kolega iz njegove generacije ( dvojica iz širokog i jedan iz Ljubuškog ). Nije udario dijete od 10 godina niti je udario Vjekoslava Markića, niti je Vjeko napadao nikoga iz policije da ga je udario. Bašić nije nikada izmišljao da netko od kolega šverca cigarete, o cigarama nije pričao nikada. Bašić je podnio prijavu protiv Dražena Pehara koju nije htjelo voditi ŽT ŽZH. Takve priče izmišljaju, plasiraju i potenciraju jedna policajka iz Posušja te Biža iz MUP-a,

Ovo je jako dobro kad se radne kolege pocimaju glodjati izmedju sebe,narod uziva kakvu policiju imamo.

Po tvom komentaru Bašić je svetac s svi znamo da nije tako.O kakvom se licemjeru radi govori da je prijavu protiv Pehara podnio tek kad je na temelju Peharove osnovane kaznene prijave, što je i sud potvrdio, bio osuđen i onda mu se htio osvetiti.Nije istina da ŽT ŽZH nije htjelo voditi postupak protiv Pehara nego je odbacilo kaznenu prijavu kao neosnovanu, a to je velika razlika.A ako se zna za činjenicu da je Pehar bio povjerenik sindikata za Ljubuški i da je dulje od godine dana dolazio na sastanke sindikata i normalno radio i nije bilo nikakvih zapreka, ali tek kad je Bašić osuđen po Peharovoj kaznenoj prijavi onda je skupa sa Markotom kao našao razlog da je ovaj kao nezakonito izabran za sindikalnog povjerenika.
Prethodno je Pehar napustio sastanak sindikata na kojem su Markota i ekipa htjeli nezakonito donijeti neke odluke koje su Peharovim odlaskom donesene bez kvoruma.Nek se zna prava istina.

A ti znaš sve, kako sve saznaš

Dražen Pehar je dolazi na sastanke i uzimao naknadu a nije bio izabran u PU Ljubuški, nije bila prisutna nadpolovična većina. Ista stvar kao u ovom slučaju.

Moze li se u vodstvo sindikata UCI preko veze I ja bi tamo ako se placa.

Što ne probaš ili samo čekaš da za tebe neko nešto učini, pa da ti filozofiraš kako bi trebalo.

Znaš da lažeš i to svjesno.Ako nije bila natpolovična većina kako to da su to utvrdili nakon više od godinu dana, odnosno nakon što je Bašić bio osuđen? Jer ako je nezakonito izabran onda su to trebali konstatirati odmah a ne nakon godinu dana i nakon presude protiv Bašića.Pametnom dosta i javi se ako imaš nešto konkretno ali prije svega istinito.

Kad ste vi javili tada je i reagirano

Reci kolika je bila naknada (20 marKa za gorivo)šta ima veze što nije bio u Sindikatu, ako smo ga mi iz PU Ljubuški izabrali- jer nitko nije htio biti "kolovodja" pa smo ga molili da bude predsjednik podružnice PU Ljubuški, on se ne boji nikoga i vidi se da je stalno u pravu. A [ * neprimjereno * ], Markota, Biža i Mario Bašić ga prijavljuju za kaznena djela. Sad usporedite ovu četvoricu sa Draženom Peharom

I protiv Markota je se vodio krivični postupak i ni on nije bio na suspenziji, jer je potpisivao prekršajne naloge i pisao kazne tajkunima, a nije upisivao koliko im se oduzima vozačka, isto po naredbi šefova. sirotinji se oduzima vozačka, a tajkunima slučajno zaborave upisati

A šta je s registrom, AKO i nije uneseno u nalog kako to da nije uneseno u registar novčanih kazni ili i to trebaju unositi policajci, ili nije došlo do registra a knjiga naloga je razdužena.

Muž od Inge zna za sve sektore osim Mupa, zdravstva općine, školstva i on ih je ispitivao koji su lažirala Zapisnike, krivotvorili dokumentaciju, davali lažne iskaze i ništa nije napravio Evo prilike da svi koji su napravili veće kazneno djelo odgovaraju osim njegove žene. Mup je leglo kriminala zajedno sa tužiteljima koji rade za kriminalce nisu za pravosuđe.

Nemojte ljude prozivat.Nego ne ljude.ZDRAVKO ,BORAS, sta si sve radio ljudima,u MUPU,ni žene nisi štedio,I tvoja desna ruka ELVIS ŠOȘE,doslovce se iživljavali.Imaju vec privatne tuzbe za mobing.

Istina,živa,psovo Bogove,ZDRAVKO BORAS ,izbacibvao iz ureda,,djelatnike bacao stolice,mrŝkao ljude,sramota.Ali ovo ce se izbriisat.A vi navalili na Ingu,ženu ok ,Inga ne obaziri se.Kolegica.

Ono je bilo brate ruglo u policiji,samo sebe gleda i punio sebi proračun,zato sad u Makarskoj u stanu odmara a vi odmarajte pod platanom ljeti.Za sve ovo je on kriv a oni naivni.

Sta fali platanu..dok se pod platanom odmarali i je bio blagoslov...druzenje itd...a ovo sada je sodoma i gomora..eto mu stan ..eto im stanovi...ako je to sreca e onda sve nek ide u pm.

Svaka vam cast drotovi iza kulisa, zato grad i je kakav je, zato na pozicijama i jesu nekopetentji, neobrazovani likovi u bilo koju instituciju da zaviris..kadar vam se srozao na jad i bjedu i neprofrsionalnost gdje vlada patologija mozda a razum davno ispario..zajednica pati jedino i posten glupi narod koji i dalje za vas glasa zbog malo mrvica ...
Nadam se da ce vam jednom doc sipa uskok i drzavni organi sve vas skupa u prdekanu poslat na o
par godina ..

Jadni policijski kadrovi koji su drćali zbog Zdravka i njegovih planova koje su bez pogovorno izvršavali, isti su svakodnevno ispijali veće količine apaurina i drugog smeća iz farmacije.
Neki policijski šefovi su od debelog bili šamarani u birtijam, a u javnosti slove kao uzorni.
Međutim, daleko su od uzornih!
Primjer rada tih šefova po tutorstvu debelog je nedavno javno ukazao dr. Jurišić u skupštini ŽZH kada je dao na uvid jedan od dokaza krivotvorenja rezultata - bjanko papir sa potpisima članova komisije za prijem kandidata za rad u policiji.
Dug je red tih krivotvorina koji još nisu ugledali svjetlo dana!

Ma j...o te "bez pogovorno" nepismeni......

U Mup-u i tzv državi je kao u onim filmovima Tesna Koža, režiser dobro opisao komunistički sindrom koji vlada do dan danas...

Sve ovo zlo što se u zadnje vrijeme dešava oko MUP-a je ostavština ministra iz Otoka.

A gdje je Rajko Musa mozak MUP prvljastinji.

Pa šra što je osuđen, rješit će se i to ima sada posla koliko oćeš. Bitna je savjest, bitno je da je to od strane Bašića učinjeno naivno bez ikakve štete bilo kome i htio je pomoći čovjeku. Inače, sindikar je naš, učinjeno je puno dobri stvari koje se crpe iz KU, sve dok posroji činit će se, a svi bi trebali učiniri minimum potpore, a ne destrukciju raditi i obezvrijeđivati nečiji trud kome ne paše bilo što nek se odrekne prava koje dobiva. Ima ona jedna što kruži društvenim mrežama: nijedan ateist nije odbio božićnicu" .

Odlican komentar,posebno onaj dio gdje se ateist ne odrice bozicnice.Moglo bi se uporedit sa Zdravkom Borasom ,koji ne da se nije niceg odrica nego otima sto je moga,,ali njegova najveca želja nikad ispunjena, vratit se u MUP,sve bi on dao za to.

Pa kako ce uradit to NAIVNO . . .pa on ke pravnik po struci , ako se ne varam

Zasto ovdje I Ana Smoljan nije optuzena kad je prihvatila duznost medijatora a znala je da je ilegalno izabrana,jednako je kad krades... ili drzis vrecu ili stavljas u nju...ali ovdje to nije slucaj....ko nju stiti.

Stite je braca..jedan je nosao torbu Kolindi.

Tomo je lik koji svakom pomaže,izvrstan liječnik,i dobar čovik

Gospodin basic još radi pravomoćno osuđen ljudi

Važan dan za građane grada posusja kad mario ode u zatvor

Pravomoćno osuđeno dvoje zaposlenika MUP-a ŽZH zbog lažiranja i krivotvorenja dokumentacije
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari