Zabranjen uvoz mandarina iz Hrvatske

ljubuski.info

Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) zabranila je uvoz pošiljke mandarina podrijetlom iz Republike Hrvatske u Bosnu i Hercegovinu zbog utvrđene prisutnosti pesticida klorpirifosa (chlorpyrifos), objavila je Agencija za sigurnost hrane BiH.

Uporaba navedenog pesticida zabranjena je u poljoprivrednoj proizvodnji u Bosni i Hercegovini, kao i u zemljama Europske unije.

Uvozniku je, sukladno važećim propisima, naložen povrat sporne pošiljke pošiljatelju u zemlju izvoznicu, odnosno uništavanje pošiljke ukoliko nije moguć povrat iste, tako da navedena pošiljka ne predstavlja rizik po zdravlje potrošača u Bosni i Hercegovini.

Federalna uprava za inspekcijske poslove, na temelju preporuka Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, pored redovitih službenih kontrola, provodi i pojačane mjere kontrole pri uvozu mandarina na eventualnu prisutnost klorpirifosa.

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine kontinuirano prati potencijalne rizike podrijetlom iz hrane u našoj zemlji i okruženju te u suradnji s mjerodavnim inspekcijskim tijelima poduzima odgovarajuće mjere s ciljem zaštite zdravlja i interesa potrošača u Bosni i Hercegovini.

Glas naroda

Evo vam primjer di smo sebi najveci neprijatelji. Pohlepa i aljkavost obicnog covika. I onda se pise o uvoznoj robi " sumljive " kvalitete?

Nije teško pogoditi kakvi bi bili rezultati analize na pesticide naših poljoprivrednih proizvoda.

I onda kad stanu pisat prodajem domaće

U klobuckom polju nektarinu tretiraju svim i svacim,zabranjena sredstva,pesticidi i ostali kemijiski preparati koji dolaze iz srbije jer su dosta jeftiniji,uglavnom ovaj pesticid je mala maca za ove nektarina proizvodace a to ce se znat vrlo brzo o kakvoj je kvsliteti ta nektarina i breskva

Zato ih nitko ne krade jadan obaj tko ih jede,karcinomi su u porastu.Meso puno antibiotika hormona,povrće i voće unjima nema šta nema,kemija ful plus herbicidi karcogeni.Otrovi su nevidljivi zato budite oprezni i recite to nejedem.

A te otrove za prskanje kupili u BiH jer su u Hrvatskoj i EU zabranjeni.

U BiH sve zatrovano a najviše ljudi.

Ako nesmiš sa sendvićom priko granice onda nemogu ni mandarine u suprotnom smjeru

Neka neka tako triba mi nesmimo prinit ni paštetu.

Pa to su Eoropljani , kod njih je sve ispravno = daleko im kuća od naše.

Neka uzmu uzorke iz ostale industrijske hrane na našem tržištu, 90% otrovano ili krivotvoreno

U Šperkovini otvoreni dani žalosti, zavjese na pola karniše...

Šta sad Anđelko ? Smrzla česma halooo,nahapao si se neces ih nosit sasobom na Čuljkovo počivalište,uvijek malo.

J*bg ne možemo više klepat lovu.

Zabranjen uvoz mandarina iz Hrvatske
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari