Završetak projekta prekogranične suradnje

ljubuski.info

Turistička zajednica Grada Ljubuškog je organizirala predavanje na temu Očuvanje materijalne i nematerijalne kulturne baštine povodom uspješno realiziranog projekta prekogranične suradnje između grada Ljubuškog i grada Županje koji je financiran od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU. Turistička zajednica Grada Županje i Turistička zajednica Grada Ljubuškog su realizirale nabavu bine za kulturne manifestacije.

Manifestacije zauzimaju sve važniju ulogu u društvu zbog njihovih turističkih, društvenih i kulturnih funkcija, kao i uloge u lokalnom i regionalnom razvoju. Manifestacijski turizam je jedna od najznačajnijih formi na putu prema stvaranju kvalitetnih turističkih sadržaja tako da mnoge destinacije nastoje obogatiti svoju turističku ponudu organiziranjem raznih manifestacijskih programa. Grad Ljubuški slijedi navedeni primjer te nastojimo obogatiti našu ponudu i privući posjetitelje organiziranjem manifestacija tijekom cijele godine.

Osim što su manifestacije u funkciji održivog turizma, vrijedi istaknuti njihov pozitivan učinak u smislu revitaliziranja tradicije, širenja kulturoloških perspektiva i poticanja lokalne zajednice na sudjelovanje što je iznimno važno jer utječe na izgradnju ponosa lokalne zajednice. Nabava bine za kulturne manifestacije će znatno olakšati organizaciju nadolazećih manifestacija, počevši već od Adventa u Ljubuškom koji nas očekuje sljedeći mjesec.

Osim turističke zajednice, Škola rukometa RK Izviđač je uspješno realizirala projekt prekogranične suradnje sa Sportskom zajednicom Grada Županje pri čemu su nabavili prijevozno sredstvo Renault Trafic koje će im znatno olakšati prijevoz djece na utakmice i dati poticaj da nižu nove uspjehe koji su na ponos cijeloga grada.

Važan aspekt ovakvih projekata koji podrazumijevaju prekograničnu suradnju je partnerstvo i suradnja koja se ostvaruje tijekom projekta. Posebna zahvala Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU koje pruža podršku i potiče suradnju s Bosnom i Hercegovinom te zahvala gradskim vlastima koje su pomogle u realizaciji projekta.

Radio Ljubuški

Glas naroda

Odakle sad ovog konobara iz Grabovnika medju ovim.

Grad vam je grad duhova. Advent u Ljubuškim kao mamac turistima su samo puke tlapnje, poslije 18 sati nigdje žive duše, ne da se ni ovima iz zgrada spustit na taj vaš advent. De, uozbiljite se malo!

Jeli ovaj lik sa bradicom stija pobjeći sa JNA helikopterom iz kasarne Čapljine ali nije uspija unić?

Pokušao je uć ali su ga odgurnili vojničkom čizmom u obraz,pa mu je džon postao obraz.Za neupućene posli je bio BOJNIK HVOa.ako je umirovljen ,ćin više je dobijo.Pa onda možete mislit...a članak poslije godišnjice pada Škabrnje,Vukovara,Dubrovačkog zaledja itd itd.Nekomu RAT njemu BRAT.

Udbaši samo presvukli odjela odnosno promjenili dlaku a ćud ostala ista

A štaće nije se uspija utrpat u helikopter i osta.

Ha,ha,ha...

Pa stvarno dokle vise? Aje mi samo recite kakve veze ima ovaj konobar sa turizmom.?

Pa i ova dva liva su konobari.

Na ovoj slici su četvorica konobari.

Završetak projekta prekogranične suradnje
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari