Marko Jelčić pobjednik 3. Međunarodnog šahovskog turnira "Memorijal Ivan Boto"

ljubuski.info

Pobjednik 3. Međunarodnog šahovskog turnira “Memorijal Ivan Boto” je Marko Jelčić koji je u devet kola, kao i njegova 4 glavna konkurenta, sakupio 7 bodova.

Prošlogodišnji pobjednik turnira Slaven Paštar osvojio je drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je Vladi Narančiću.

Govorom Ranke Boto, supruge pokojnog zaljubljenika u šah Ivana Bote i početnim potezom kojeg je povukao Botin unuk Ivan Pavao, jučer je otvoren 3. Međunarodni šahovski turnir “Memorijal Ivan Boto” u Ljubuškom koji je i ove godine okupio respektabilan broj šahista iz čitave regije.

U prigodi otvaranja turnira Ranka Boto je,u ime cijele obitelji,zaželjela dobrodošlicu i uspješan nastup svim natjecateljima.

Posebnu zahvalu je uputila Šahovskom klubu “Kula” i predsjedniku kluba Alenu Buntiću,gradonačelniku grada Ljubuškog Vedranu Markotiću,i svim sponzorima i donatorima turnira,te svojoj obitelji.

Nakon što je Ivan Pavao povukao prvi potez,minutom šutnje je odana počast svim poginulim braniteljima i turnir je počeo.

Na turniru se nadmetalo 74 igrača za prvu nagradu na turniru, koji nosi ime po čovjeku koji je dao veliki doprinos razvoju šaha u Ljubuškom.

Turnir se igrao švicarskim sustavom od 9 kola s tempom igre od 10 min + 5 sekundi dodatka za svaki potez počevši od prvog.Glavni sudac turnira bio je Tihomir Marić.

Moglo se za pločama vidjeti zanimljivih mečeva i šahovskih minijatura, a na kraju je najuspješniji i najsretniji bio Marko Jelčić koji je u devet kola borbe kao i njegova 4 glavna konkurenta sakupio 7 bodova.

Prošlogodišnji pobjednik turnira IM Slaven Paštar završava na drugom mjestu,treće mjesto pripalo je FM Vlado Narančić.

Mladi Dimitrije Vujović kao 4 i Mitar Adžić petoplasirani završavaju krug igrača koji su osvojili identičan broj bodova.

Šesti je IM Vitomir Arapović, sedmi IM Ivan Galić, osmi Halim Hutinović dok top 10 završavaju Amel Katkić i Vrgorčanin Ivan Kalajžić.

Poznati ljubuški šahist Željko Boto proglašen je kao najbolji igrač ŠK Kula i na uručivanju nagrade popraćen je burnim pljeskom.

Specijalnim nagradama proglašeni su još tri Ljubušaka: Dragan Burić i Alen Buntić te Fran Bradvica koji je proglašen za najboljeg igrača bez elo rejtinga.

Od Ljubušaka nastupili su još : Marin Nižić 4,Petar Herceg i Ivan Brkić sa 3 i Ivano Bunoza sa 2,5 osvojena boda.

Generalni pokrovitelj turnira je bio Grad Ljubuški zahvaljujući čijoj su potpori organizatori uspjeli osigurati bogat nagradni fond, podijelili su 10 redovnih i 9 specijalnih nagrada.

Šahovski klub "Kula"

Glas naroda

Jabi volija igrati šah morali se imati partijska iskaznica

Netriba, moraš samo volit Rvacku...

Moraš imati mozga što očito nemaš

Upravo tako, moraš imati mozga.
Dotužio si i Bogu i Vragu sa Rvackom! Nije ovo prostor za tebe.
Kad ne znaš što ćeš reći bolje je šutjeti.
Čitaj jer ko čita nešto nauči a i pisati je lakše....
Odmori I ti i Rvacka

Džaba ti što imaš mozga jer nevoliš Rvacku...

Hahaha
Ovaj komentator je najjači što propagira ljubav prema Rvackoj.
I u pravu je, džaba ti sve ako nevoliš Rvacku.

Marko Jelčić pobjednik 3. Međunarodnog šahovskog turnira "Memorijal Ivan Boto"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari