SKB predstavila robotički uređaj za snimanje kralježnice

ljubuski.info

Danas je u SKB Mostar predstavljen najnoviji iskorak u radu Klinike za neurokirurgiju ove bolnice, a riječ je o primjeni najmodernijeg robotičkog uređaja Loop X za intraoperacijsko snimanje kralježnice.

Naime, Loop X predstavlja spoj najnovijih dostignuća u medicinskoj robotici, intraoperacijskom snimanju visoke razlučivosti i optičkoj navigaciji.

''Mi možemo točno na ekranu vidjeti detaljnu anatomiju dijela kralježnice. Na taj način precizno pozicionirati implantate u kralježnicu i sve što nam je potrebno. To skraćuje trajanje operacije, povećava sigurnost pozicije implantata - što ukupno vodi do smanjenja rizika i raznih komplikacija'', rečeno je između ostalog na press konferenciji.

Ovaj inovativni uređaj omogućuje izvođenje operacija na kralježnici s visokom preciznošću i sigurnošću te kao takav predstavlja nove standarde u neurokirurškim zahvatima na kralježnici.

Također Loop X doprinosi smanjenju izloženosti pacijenata i kliničkog osoblja zračenju, rečeno je.

Investicija u ovaj mobilni robotički sustav za intraoperacijsko snimanje i navigaciju nije samo korak naprijed za SKB Mostar, već i za cjelokupnu medicinsku zajednicu u Bosni i Hercegovini, a i šire jer trenutno je SKB Mostar jedina ustanova koja u čitavoj regiji primjenjuje ovaj uređaj u neurokiruškim zahvatima kralježnice.

''Moj cilj je oduvijek biti da pacijenti iz ove bolnice odlaze doma, a ne u druge bolnice. U tom pravcu godinama radimo da to tako bude'', kazao je Ante Kvesić, ravnatelj SKB Mostar.

Bljesak.info

Glas naroda

Bravo za ravnatelja Antu Kvesića!

Snima li taj robot samo sazad ili samo naprid?

Jel i za njega treba veza

jel to samo za bogate pacijente ili moze i sirotinja

Bolje bi bilo da pacijenti imaju bar osnovne lijekove i toaletnog papira u bolnici
Koliko su platili uređaj. I kolika je provizija nabavljaču. O tome ni riječi. A sve
ko djoja za dobrobit pacijenata, malo sutra.

Ova bolnica je najveći gubitaš desetine miliona KM djelatnici rade na crno, briga o pacijentima je katastrofa.

SKB predstavila robotički uređaj za snimanje kralježnice
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari