Nova vlast smjenjuje načelnika policije Bradvicu?!

ljubuski.info

Prošlo je gotovo dvije godine od smjene vlasti u županijama a smjena ni malih ni velikih riba nije bilo. O konspirativnoj politici nezamjeranja Hercegovina već razglaba. Prema tekstu Večernjaka prvi od "jačih" mogao bi biti komesar Bradvica.

Iako ćete u tekstu primjetiti određenu dozu žala, čak i bunta onih koji su 16 godina, točili i tankali županijom, nedajte se omesti..

Nakon što je u utorak Skupština Zapadnohercegovačke županije prihvatila predloženi sastav nezavisnog odbora za izbor i reviziju, koji će, uz ostalo, vršiti nadzor rada policijskog načelnika, iz određenih krugova pojavile su se informacije kako će prvi posao tog odbora biti smjena aktualnog načelnika policije Gordana Bradvice.

Također se spominje i da je imenovanje spomenutog odbora politička stvar s jasnim ciljem uklanjanja nepoželjnih kadrova iz MUP-a.No, službenih iznošenja takvih stavova nije bilo. Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Skupštini ZHŽ-a Predrag Kožul navodi da se njegova stranka protivila takvoj odluci jer, prema njima, nije bilo razloga za smjenu starog sastava nezavisnog odbora koji je Bradvicu i imenovao.

Kožul nije želio licitirati imenima sedmero članova odbora, ali je sumnjičav u razloge smjene prijašnjeg i imenovanja novog odbora navodeći kako smatra da se iza svega krije namjera smjenjivanja Bradvice, a možda i još nekih kadrova u MUP-u. Inače, sedmero članova odbora imenovano je nakon javnog natječaja koji je raspisao skupštinski odbor za izbor i imenovanja. Predsjednik tog odbora Mate Pavković istaknuo je kako su svi izabrani članovi zadovoljili uvjete natječaja te su nakon obavljenih konzultacija dobili najviše bodova.

U odbor su birana dva člana koja dolaze iz MUP-a te petero civilnih osoba. Izabrani su Mirjana Bradvica te Rajko Musa, kadrovi iz MUP-a i Stjepan Rudeš, Slobodan Vukoja, Drago Grgić, Zdravko Jukić te Mladen Alpeza iz civilnih područja.

Određena nagađanja pojavile su se oko imena Mirjane Bradvice u kojima se navodi da je u MUP primljena prije četiri mjeseca i to na probni rad te da kao takva ne može biti kompetentan davati ocjene rada načelnika.

Špekulira se i da je M. Bradvica član HDZ-a 1990. No, Mirjana Bradvica te navode bezrezervno odbacuje ističući da nikada nije bila član neke stranke te da se nikada nije koristila političkim poznanstvima i vezama.

I u MUP i u odbor primljena sam nakon natječaja i u oba sam slučaja bila najbolja, a moje i životno i radno iskustvo daje mi za pravo smatrati da sam kompetentna biti u odboru kazala je Bradvica.

Glas naroda

Kako vrijeme prolazi

Kakve su sad ovo vijesti

Nova vlast smjenjuje načelnika policije Bradvicu?!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari