Novčana potpora Vlade ŽZH za zdravstvenu zaštitu i ostalo...

ljubuski.info

U četvrtak, 14. rujna 2023. godine, pod predsjedavanjem predsjednika Vlade Predraga Čovića, u Širokom Brijegu je održana 17. sjednica Vlade Županije Zapadnohercegovačke.

Na današnjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o raspisivanju i provedbi Javnog oglasa za izbor i imenovanje Upravnog vijeća Doma zdravlja Ljubuški, zbog isteka mandata dosadašnjim članovima.

Također je donesena Odluka o dodjeli koncesije gospodarskom društvu M. R. M. export-import d. o. o. Ljubuški za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane „M. R. M.“ na lokaciji Cerno, grad Ljubuški, kao i Odluka o donošenju Programa javnih investicija Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2024. – 2026. godine.

Program javnih investicija je trogodišnji dokument koji sadrži pregled ulaganja u projekte s podacima o ukupno potrebnim, nedostajućim i utrošenim sredstvima te sredstvima planiranim za financiranje projekata iz proračuna, kredita, donacija i/ili drugih izvora za godine na koje se dokument odnosi i na razdoblje nakon toga.

Nakon donošenja odluke Vlade, Ministarstvo gospodarstva šalje Program javnih investicija ŽZH za razdoblje 2024. – 2026. godine Federalnom ministarstvu financija na daljnje postupanje.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke ima 3 kandidirana projekta, Grad Široki Brijeg ima 2 kandidirana projekta i 5 projekata u implementaciji, Grad Ljubuški ima 1 kandidirani projekt, Općina Posušje ima 2 kandidirana projekta i 3 projekta u implementaciji, dok Općina Grude ima 3 projekta u implementaciji.

Osim toga, donesena je Odluka o davanju suglasnosti za jednokratni raskid Ugovora o zakupu šumskog zemljišta u državnom vlasništvu za podizanje višegodišnjih nasada na dijelu k. č. broj 255/1 k. o. Ljuti Dolac, Široki Brijeg.

Vlada je, između ostalog, donijela i Odluku o odobravanju isplate sredstava za poboljšanje kvalitete zdravstvenih usluga utvrđenih Proračunom Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu.

Ovom Odlukom se iz Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2023. godinu odobrava isplata sredstava u navedene svrhe u iznosu od 179.500,00 KM domovima zdravlja Županije Zapadnohercegovačke, i to: Domu zdravlja Široki Brijeg iznos od 50.000,00 KM, Domu zdravlja Ljubuški iznos od 28.500,00 KM, Domu zdravlja Grude iznos od 52.000,00 KM te Domu zdravlja Posušje iznos od 49.000,00 KM.

Potpora unaprjeđenja kvalitete primarne zdravstvene zaštite uključuje edukaciju djelatnika, nabavku adekvatnih medicinskih uređaja i opreme te kao primarni cilj, uvođenje patronažne službe, što ujedno iziskuje i nabavu automobila za terenski rad.

Glas naroda

Dragi ljudi,branitelji i ostali hajmo napraviti malo zbrke u Ljubuskomu Domu zdravlja,idemo se prijaviti na oglas za imenovanje upravnog vijeca vrtica pa neka ide na sjednicu ako nas odbiju pisati cemo zalbe na odbijenicu,dosta je vise uhljebizma u javnim ustanovama...idemo im malo pomrsiti racune.

Gdje se nalazi oglas?

Povećajte radnicim plaće, med. sestre nemaju ni 900km plaće, sramotno.

Nemojte ljudi, opet se isti češljaju: dr Bajto, Ana Bubalo, Slaven Tomić, Slavenka
Granić ...Oslačala se laka lova i dizanje ruku, i tako godinama. A vi na bauštelu.
Kradeze kadrovira šta ćeš.

Slavenka? Sve je jasno.

Viroučiteljica se uvalila u vrtić u Nadzorni odbor Doma zdravlja bila bi i gradonačelnica da je netko predloži, njezine jaranice dicu čuvaju ona u oblacima iz troši pare poreznih obveznika po putovanjima. Stranka Hdze za pustolove kojoj nemaju cilja u životu osim živiti na tuđi račun.

Dzaba joj sve..nece je Toni..

Kresko to servisira redovno,

Ovu Slavanku stranka dobro prati, muž u elektroprivredi napati se jadan naplaćujuć račune
za struju ( za to treba samo prosta tablica množenja ) a plaća veća nego doktoru u domu zdravlju, ne znam kako je sada, ali to je žalosno.

A s kim god sjedne prica protiv..hdz-a..ili navlaci ljude da nesto lanu pa da prenese...procitano sve.

Jarane on je šef naplate ne naplaćuje struju .

Za solare poticaj opet za privatnu firmu udbašku

Novčana potpora Vlade ŽZH za zdravstvenu zaštitu i ostalo...
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari