U ovoj godini za ceste u ZHŽ više od 3,5 milijuna KM

ljubuski.info

Za održavanje, rekonstrukciju i izgradnju regionalnih cesta na području Zapadnohercegovačke županije u ovoj godini planirano je ukupno 3,512.000 konvertibilnih maraka. Za izvanredno održavanje cesta i rekonstrukciju, što podrazumijeva veće radove na kolniku, odvodnji, klizištima…, planirano je ukupno 2,092.000 KM.

Kako se navodi u planu i programu održavanja i zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove regionalnih cesta u 2023. godini, koji je izradila Javna ustanova Ceste Zapadnohercegovačke županije, a na temelju Zakona o javnim cestama Zapadnohercegovačke županije, i koji je usvojilo Upravno vijeće Javne ustanove Ceste Zapadnohercegovačke županije, od ukupnog navedenog iznosa 890.000 konvertibilnih maraka planirano je za redovito održavanje, u što spada redovito održavanje i redovito održavanje u zimskim uvjetima. U redovito održavanje, za što je tijekom ove godine planirano 530.000 konvertibilnih maraka, spada organizacija sustavne ophodarske službe, čišćenje kolnika, košenje trave i granja, održavanje sustava za odvodnju, održavanje bankina, popravak i zamjena vertikalne signalizacije i opreme, popravak udarnih rupa i obnova kolnika, intervencije nakon nesreća i ostali radovi redovitog održavanja od 15. ožujka 2023. do 14. studenoga 2023. godine. Za redovito održavanje u zimskim uvjetima planirano je 360.000 konvertibilnih maraka.

Iz navedenih sredstava financirat će se čišćenje snijega, sprječavanje i otklanjanje poledice, informiranje, odvodnja i ostali radovi zimskog održavanja, uključujući i temeljno redovito održavanje od 1. siječnja do 14. ožujka i od 15. studenoga do 31. prosinca 2023. godine. Prema planu i programu održavanja i zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove regionalnih cesta u 2023. godini, za izvanredno održavanje cesta i rekonstrukciju planirano je ukupno 2,092.000 konvertibilnih maraka.

Izvanredno održavanje cesta i rekonstrukcija podrazumijevaju veće radove na kolniku (obnova i zamjena asfaltnog zastora, krpanje, ojačanje, popravak kolničke konstrukcije…), odvodnji, odronima, klizištima, kosinama, cestovnim objektima te rekonstrukciju i slično od 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2023. godine. Kako se navodi u planu i programu održavanja i zaštite, rekonstrukcije, izgradnje i obnove regionalnih cesta u 2023. godini, za horizontalnu i vertikalnu signalizaciju i opremu cesta u ovoj godini planirano je 310.000 konvertibilnih maraka.

U redovito održavanje, za što je tijekom ove godine planirano 530.000 KM, spada organizacija sustavne ophodarske službe, čišćenje kolnika, košenje trave

Za nadzor, tehničku dokumentaciju i drugo planirano je ukupno 60.000 konvertibilnih maraka, dok sredstva pričuve iznose 160.000 konvertibilnih maraka. Kako je navedeno u spomenutom dokumentu, program utroška može obuhvatiti i nepredviđene troškove. U skladu s odlukom Vlade Zapadnohercegovačke županije, odnosno Upravnog vijeća JU Ceste Zapadnohercegovačke županije, program utroška će obuhvaćati i nerealizirane projekte iz 2022. godine, za čiju će se realizaciju koristiti neutrošena sredstva osigurana u 2022. godini.

Večernji list

Glas naroda

može li se dobit asfalt ako se nije u stožernoj stranci? izborna je iduća godina

Moreš , znam ja jednog uvik laje protiv HDZ i oni ga nagrade i asfaltom i mandatom.

A teško trebaš bit u kradeze stranci ,i njihov poslušni sluga ,a možda i tada nebi ,ustani Rajni Tito ,

Šta su svita rastrali svojom politikom,ova stranka lopova i mafijaša , svako glasanje krali su moj glas ,a sada ću javno provjerite kad budu sljedeći izbori ,to je lopovska stranka ,da Rajni Tito ustane nebi i ima di pozatvarati ove lopuže HDZ

Ma vi se šalite kako nema asfalta kodnas u Vitini je naš presjednik mjesne zajednice pružio asfalt do svoje štale.

Tako se to radi, dao bog da i u štalu ga stavi, da može i on nekad prespavati u štali. Veliki je to čovjek, ljudina.. Jadna mu majka

Ko je u vas predsjednik, da ga mi uzmemo malo da i u nas pomeće

Regionalne ceste?Na V.Vratima ovako danas "održavaju reg.cest.Cca 20 metara asfalta posjeda Z.Škobić(gospoja radi u Općini).M.Bošnjak HDZ 1990,reg.cesta,asfalta u posjedu g.Ćorić itd.Na moje pitanje kako to,rekoše vidi u Općini, g.Markotić i rodijak Kreja vozi bjelo auto.Samo jedan dio o održavanju reg.cesta.

Naslv je pogrešan,treba pisati za HDZ džepove

U ovoj godini za ceste u ZHŽ više od 3,5 milijuna KM
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari