Ministrica najavila promjene u predškolskom odgoju ZHŽ

ljubuski.info

Ružica Mikulić, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ istaknula je kako je trenutno na snazi zastarjeli Zakon o predškolskom odgoju i obrazovanju.

U tom segmentu može se reći da nazadujemo u odnosu na ostale županije, ali naglašavam da smo u ostalim segmentima u prednosti kada je u pitanju rad ministarstva. Jedino u predškolskom odgoju i obrazovanju malo kaskamo. U ovom zakonu ide obvezni predškolski odgoj s nekih 150 sati za uzrast pred školu. Između ostaloga, mijenjaju se uvjeti za djelatnike i uvode nova zanimanja koja su određena bolonjskim sustavom studiranja. Također, uvodi se novi način financiranja djece s poteškoćama u razvoju i definiraju pomoćnici za djecu s poteškoćama u razvoju kao što ih imamo u osnovnom i srednjem obrazovanju. Očekujemo da ćemo donijeti niz promjena na bolje, rekla je Mikulić za Fenu.

Istakla je kako će se na ovaj način djeci olakšati ulazak u školski sustav i obrazovanje te ih na neki način pripremiti na izazove koje škola donosi.

Ovo bi trebala biti dobra pomoć roditeljima, naravno uz njihov pristanak i tako smo definirali u ovom zakonu. Sva djeca bi se pripremila za školu, ona koja žive u ruralnim područjima i ona djeca koja žive u mjestima gdje im je vrtić u blizini njihovog doma. Djeca će imati mogućnost kvalitetne pripreme od 150 sati koja će biti organizirana u područnim školama, ustvrdila je ministrica.

Napomenimo kako je danas u 11 sati trebala biti održana 152. sjednica Vlade Zapadnohercegovačke županije, no, ista je odgođena za petak 24. ožujka 2023. godine u isto vrijeme.

FENA

Glas naroda

Nebili, dabili o tom je ministrica Lončar pričala 2012. fino zamišljeno, posebno sad kad nema djece u seoskim školama. To će trebat vozit u sabirne centre ko kad su krenuli s devetogodišnjim eksperimentom.

Sta ova snajderica najavljuje,pa nju treba smjeniti pod hitno.
Upropastila je skolstvo
Sram vas bilo sto ju drzite.

Jeli to ona što je naredila profesorin da ispravljaju jedinice.

Je,to je ona zbog koje djeca dvi godine ne idu normalno u skolu,vec non stop strajk!

Samo ti ostani i dalje,spremamo ti mi novi strajk ,neradnice!

Samo najavljuje neke reforme i tko će to provesti u Ministarstvu savjetnica iz oporbe, kupovna diploma iz Zavoda, nema od reforma ništa dok ste na funkcijama jedina reforma je izvući što više novaca za svoj korist..

Promjena ,obrij se za promjenu

Promjena bankovnog računa ministrice najveća reforma u osam godina mandata?

Promjene su te ,šijem samo za bogatu klijantelu i štof uzimam samo iz trgovina naklonjenih braci i HDZja !

Jedino NJU treba promjeniti.
Samo izmišlja gluposti da može uhljebiti jos zgubidana.

Osam godina afera i štrajka ne podržavamo je mi iz srednje škole. Čija će ministrica biti ako je profesorice ne podržavaju. Doviđenja u krojački ured i tamo primaj tračarice iz ministarstva obrazovanja. Svemu dođe kraj i Ruški.

5 godina i 9 mjeseci i tako to Zenice

Za vrijeme Jugoslavije djeca nisu išla u vrtić i preškolsko bolje su znala nego ova sada sve imaju konpijutere digitrone znanje 0

Živa bila ne počinje ništa.. nikakva reforma pod tvojom ministraturom. Za vid ove djecice ,zeno odstupi. Manja šteta će biti nego ti s tvojim reformama.

Bravo Ruzice, samo molim da ove kvazi učitelje maknete iz škole a dovedete one jadnicke koji samo na zamjenu dolaze a najbolji su. Sad ovi štosu strajkali neka sami dolaze u školu i ispijaju kavu jer naša dice neče poslje Sv, Ante, a tek koliko im zadace zadaju ... [ * neprimjereno * ] makni , vrime je da se prmjena dogodi. A svako 5 mjeseci molim da uvedete obvezno ljekarsko jer pojedine uciteljice imaju duševnih problema koje lječe po djeci i u školi.

Neka ostavi Gračine i sebe tu su djeca napredna i učiteljice su zadovoljne i nisu štrajkale može se bez plaće svi štrajkači su neodgovorni jer će nastava trajati više tjedan dana još plaću povećali.

Najbolja skola i najbolji prosvjetni radnici su u skoli Gracine.Zao mi je samo sto ne mogu ovi iz daljnjih sela u ovu skolu.Veliki respekt za Gracine i djelatnike

Slazem se . Svi doslovno briljantni. Bravo .

Gračine su dobile učiteljica Rakić udruga Lubusa je dobila 5000 KM od Vlade za izdaju učiteljica što nisu štrajkali.

Sami sebi hvalospjeve pišete a najviše afera imate još milostinju kupite.

Bože sačuvaj, i nakon svih njenih skandala i iznimnoj neučinkovitosti, ovu ženu ponovno predložiše za ministricu! Pa kakva je ovo županija? Šta je ovo?

Djeca nam idu od 6.godine u školu što je totalna nebuloza, završavaju sa 19. oni bi ih još malo prije toga slali u područne škole! Osoblje vam vele sposobno, ne znaju djecu od 6 godina obuzdat nit naučit nečem pa moraju svi u vrtiće! Tko je prijeišao u vrtić?! I opet svi bili i smireniji i bolje učili

Sramota ko nas vodi,najgori od najgorih,.samo se smišlja diče se uhljebit,tuga,,.

Ako sutra ovu potvrde na Skupštini,e onda su svi komplet sazrijali ili za Zenicu ili za Vrapče,treceg nema.

Lude zene,aj pustite jadnu dicu na miru,,ne izmislaj radna mista, i kako jos vise krasti,, tko je mene pitao zelim li to,tko ste vi da odlucujete za moje dite,,ono sto bi radilo u skoli ono radi kuci sa ostalom bracom, boji crta, pijeva, a ostalo ce naucit kad krene u prvi razred, jer danas dijeca vam trebaju doci da sve znaju, da se jadne uciteljice manje muce,, e pa nemoze, bit ce sve u svoje vrijeme a ne kad vi kazete ne forsirajte vise djecu, jer ispadaju sve gluplja zbog vasih pustih zakona i kakvi bi trebali bit,,, pusti dite da bude dite ne uzimajte im djetinstvo.

Učiteljice se ne muče ako im dođu djeca koja nisu pohađala vrtić. Muče se s vrtićkom djecom koja nauče naopako ono što trebaju tek učiti u školi, prvo napravite plan i program za vrtić, nakon toga idite dalje, ako ste...

Okani se naše dice nesposobna zeno.
Sve sto dotaknes uprljas.
Nemas nasu podrsku za to s.r.a.nj.e od zakona.

Ministrica najavila promjene u predškolskom odgoju ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari