Ukidaju se trošarine, gorivo jeftinije do pola marke

ljubuski.info

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine potvrdio je jučer ranije donesenu odluku da usvoji izmjene Zakona o trošarinama, koje bi omogućile smanjenje cijene goriva.

Zastupnici su jučer usvojili Izvješće Zajedničkog povjerenstva oba doma o usuglašavanju teksta izmjena Zakona o trošarinama što sada propisuje da će trošarine na gorivo biti ukinute na razdoblje od šest mjeseci, uz mogućnost produženja na dodatna tri mjeseca.

Jeftinije do pola marke

Zastupnički dom državnog parlamenta početkom ožujka prošle godine, usvojio je zakon da gorivo u Bosni i Hercegovini bude jeftinije do pola KM na razdoblje od šest mjeseci, uz mogućnost produženja na dodatna tri mjeseca. Međutim, Dom naroda je krajem kolovoza usvojio isti zakon, ali s rokom važenja samo 30 dana, tako da je bilo neophodno usuglasiti tekst zakona.

Zastupnički dom uputio je Prijedlog zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač zastupnik Šerif Špago (SDA), Povjerenstvu za financije i proračun da ga ponovno razmotri i sačini novo izvješće.

Naime, zastupnici jučer nisu prihvatili negativno Mišljenje Povjerenstva za financije i proračun Zastupničkog doma koja je razmatrala predloženi zakon i nije podržala njegova načela, a on predviđa uravnoteženje plaća proračunskim korisnicima.

NIje usvojen Izvješće o poslovanju BHRT-a

Zastupnički dom nije prihvatio zahtjev zahtjev Denisa Zvizdića (NiP) da se Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o zastavi BiH te Prijedlog zakona o dopunama Zakona o sportu u BiH razmatraju po žurnom postupku, pa će biti razmatrani u redovnom zakonodavnom postupku.

Zastupnici nisu usvojili Izvješće o financijskom poslovanju BHRT-a za 2021. godinu i Finansijski plan BHRT-a za 2022. godinu s pratećim mjerama i učincima tih mjera, kao ni Izvješće o realizaciji programa BHRT-a za 2021. godinu i Programske planove BHRT-a za 2022. godinu.

Zastupnički dom je usvojio Izvješće o financijskoj reviziji izvršenja proračuna institucija Bosne i Hercegovine za 2021. godinu, sa zaključcima sadržanim u izvježću nadležnog povjerenstva.

Primljena je k znanju Informacija o raspodjeli i korištenju sredstava tekuće rezerve za razdoblje siječanj - prosinac 2021. godine, te dana suglasnost za ratifikaciju više međunarodnih sporazuma i ugovora, čime je i okončana jučerašnja sjednica.

Glas naroda

to neće usvojiti dom naroda kao i prošli put jer su u njemu iste face

Mladi idite iz ove glupojebine i to odmah da vas ovako nešto ne je*be ostatak života.Zamislite, prijedlog ide od Sdp-ea tj.Magazinovića da se ukinu akvize i Snsd koji čini vlast glasa protiv a sds i pdp koji su opozicija glasaju protiv.Znači u domu naroda gdje su 4 delegata snsd-ea oni će ovo opet oboriti.Mladi idite odavde i ja ću za vama..

Necu ja ici odavde ja sam se tukao za svoj dom nego treba ova [ * neprimjereno * ] protjerati pa ce nama biti onako kako mi ocemo

Uvok se išlo sa ovih kamenjara nevidim razloga zašto nebi i sada išli.

...ko nece da ide taj nije za rvacku

Ko je za Yu nek ostane tu :))

Zna li se datum

Vracajte se omldino mi smo krv lili protiv neprijatelja a vi nam mozete pomoc olovkom na izborima da mi zlo protjeramo sami ne mozemo jer su to smisljeno napravili za to svojim glasom neprijatelja po glavi udri ovo se vise ne moze izdrzat

Ukidaju se trošarine, gorivo jeftinije do pola marke
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari