Hvala ministrici što nikada nije stala u javnu obranu svojih djelatnika

ljubuski.info

Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama u Zapadnohercegovačkoj županiji uputio je javnu kritiku ministrici Ružici Mikulić zbog objavljivanja nepotpisanog teksta Kolektivnog ugovora.

Ministrica Mikulić objavila je na mrežnim stranicama Ministarstva Prijedloge Kolektivnih ugovora na kojima rade pregovarački timovi obiju strana. Kolektivni ugovor bit će nakon potpisivanja objavljen u Narodnim novinama i dostupan svakome tko je zainteresiran čitati ga, zato ne treba ni na njezinu objavu gledati kao na čin koji će razotkriti neku strogo čuvanu tajnu, međutim u pitanju je krajnje nemoralan, nimalo ministarski i upitno zakonit čin, navodi Sindikat.

Dodaju kako na tekstu Kolektivnog ugovora rade četiri godine i da su ga prošli bezbroj puta i sve je svima poznato.

Ostalo je par stavki koje tek treba riješiti kroz proces pregovaranja, a ni one nisu nikakva tajna jer javno govorimo o njima, to su plaća i prijevoz. Ovaj taktički čin ministrice Mikulić viđao se kroz povijest - zavadi pa vladaj. Pogotovo je vidljiv kroz njezinu vladavinu dugu osam godina. Umjesto da radi na osuvremenjivanju nastave, umjesto da potiče djelatnike na stručno osposobljavanje i nadogradnju, umjesto da se bori za njihov prosperitet, ministrica se svih ovih godina vodila spomenutom krilaticom i zaista je uspjela zavaditi naše kolegice i kolege u osnovnim školama. Ona ne može reći da ima suvremene škole, ali može se pohvaliti da ima posvađane i to joj je jedina ostavština u osmogodišnjoj ministarskoj vladavini. Pokušala je provesti iste metode u srednjim školama i nije joj uspjelo, tako da je njezin jučerašnji potez više nego smiješan, navodi se u reakciji Sindikata koji dodaje da je potez koliko je smiješan, još je više uznemiravajući.

Već smo dugo zbog ministrice Mikulić na izlogu javnog seciranja, analiziranja, prozivanja, prevrću nas iz ruke u ruku mnogi stručnjaci koji znaju da nam ne treba ni ovoliko koliko dobivamo jer radimo dva sata dnevno i imamo nekoliko slobodnih mjeseci ljeti i zimi, koji znaju da pojma nemamo (doduše, istaknu čast pojedincima jer se sjete da im netko iz rodbine radi u školi), koji znaju da smo kupili diplome i primljeni preko veze, koji o nama znaju sve što treba, samo pitajte. Hvala ministrici Mikulić što nikada nije stala u javnu obranu svojih djelatnika, što nikada nije osjetila potrebu istaknuti da u školama rade krajnje empatični, predani, vrijedni, inovativni ljudi, da rade u teškim okolnostima jer im nedostaje stručna podrška, nedostaje im pristup suvremenim nastavnim metodama pa se snalaze kako znaju, nedostaju im osnovna sredstva za rad, da su izloženi velikom pritisku i očekivanjima koji dolaze izvan škole i da su uz sve navedeno - potplaćeni!, navodi se.

Nezavisni sindikat uposlenih u srednjim školama ŽZH navodi kako su djelatnici škola "zgroženi i jedinstveni u stavu da je ministrica Mikulić prevršila svaku mjeru" te traže od njezinih nadređenih žurne sankcije.

Mi ćemo poduzeti daljnje korake da joj se stane u kraj!, naveo je sindikat.

Glas naroda

Petric pokreće referendum za smjenu ministrice. Mislili smo da je štrajk zbog kolektivnog i plaće. Sad kad je sve ponuđeno razotkrili se vođe sindikata. Triba zamaskirat krađu sindikalnih para, bavit se ministricom i uvalit u neciju fotelju.

Sve opeljušle bivse sindikalistice

Ovdje se samo otkriva koliko je zlobe u pojedinih učitelja. Nitko od njih ne misli na djecu, a zbog djece su primljeni. Ovoliko ljubomore i bljuvotina nisam odavno vidio. Kakvo je ovo zlo u ljudima. Kao roditelj molio bih da se razmotre prava djece. Nađite način i organizirajte nastavu makar i sa učiteljima sa biroa, ta ima ih koliko hoćeš.

Naravno,briga ministrice za dicu

Može li mi netko objasniti zašto su ovi iz predsjedništva sindikata poludili što je kolektivni ugovor javno objavljen? Vidim ovdje puno ružnih i niskih komentara nakon te objave. Zar se Sindikat ne bi trebao zalagati za javnu objavu svih akata koji se tiču prosvjetnih djelatnika. Stječe se dojam da se nastavnicima nešto krilo pa da su njihovi čelnici bijesni jer je konačno sve javno i transparentno.

Nastavnici nek uče za VSS.Krije se štošta u ministarstvu,od ljubavnica,para,bespl ručkova,mode

Ne briga me za njih i njihove očite spletke. Zahtijevam da se djeci organizira nastava jer dječja prava su iznad svih drugih prava. Djecu u učionice, organizirat nastavu, ovo je iživljavanje na djeci i roditeljima. Nastavnika ima, neka rade oni koji hoće.

Dobro kaze ovaj gore. Kraljevica smjenit pa da se ovo donekle dovede u red. Inace padamo svi na godinu.

Da nije Kraljevića davno bi se to sve sasulo A njegova je većina u skupštini tako da je obziran kakav bi neko drugi bio na njegovom mjestu

Ozbiljno? Bilo bi gore nego u vrijeme njegovih prethodika (2000.-2013.), a znamo kako je bilo. Baš bi bilo dobro da Vam se želja ispuni. Sretno.

Realno gospođa Mikulić nije za ovoga posla. Jedino tko je razgovarao s prosvjetom je gospodin Kraljević. Vratimo se u proteklo razdoblje, sve što se riješilo riješio je ministar financija.
Ona nije u stanju osnovne Pravilnike donijet u osam godina koliko je gore. A valjda je dosta njenog ministrovanja. Ne ide pa ne ide.

Pale ste vas tri na godinu vec,prosvjeta vam je dala 1.

Kraljevic se pokazao najbolji i najklturnij.Ove druge sve izbaciti

Nije samo problem u plaćama i financijskom dijelu. Pa zar nismo prošle godine rekli, kad je Kraljević podigao plaću 10% od 1.1., da ćemo potpisat Kolektivni do 3.mjeseca.
Žena se nije udostojila zovnut i uopće sjesti sa sindikatom. I sad joj opet čujem kriv netko drugi.

Ima li kraja ovom manitluku? Kad će dica u školu?

Pitaj minstricu i zahod

A kazu zene koje rade u prosvjeti fine i kulturne evo vas ko copor hijena jedna na drugu frkcete ispravljate koje sta i kako napisa i ovo da dicu uci majko mila kakav kokosinjac finoce i dama jojjj,valjalo bi da portal stavi imena ispod svakog komentara pa da se pokoljete do kraja .Gore ste neko dica u vrticu majkemi.Sad tek i mi roditelji vidimo kolika nekultura i nepostovanje medju vama vlada umjesto da se svi slozite i osobno u strajk prid vladu jer svi trpite zbog ovoga vi ispod svakog clanka olajavate jedna drugu e svaka vam cast stvarno jer za sve ste za prosvjetu niste

Kokodakanjem po portalima nećete izleći piliće.

Tako je. Smjena kraljevica, odmah.

Jedini koji vrijedi u Županiji je ministar Kraljević! Respekt za sve što je učinio.

Jedni bi zakraljili Kraljevića, drugi ga smjenjuju i predlažu abdikaciju istog... Ima li još kakvih želja?
Kažu: "Kad prestanu ambicije, počinje sreća."
Sretno svima!

Sram te bilo,da nije njega sve bi ovo davno potonulo.
On je zadnji koji vesla na brodu vas neradnika.

Čuj smijeniti hahaha A sam novu Vladu može poćurit

Smjena svih osim kraljevica

Sad je sve jasno na cinoj su strani roditelji,sami su se oglasili i opredjelili.
Gotovo je Mikulicka ,Kordicka,Bosnjakusa,dosta vasih spletki i pokazivanja krivca u prosvjeti ili ministru Kraljevicu.
Odlazite sve tri,jer niste dostojne funkcija koje obnašate.

Tako je,nek du.niš korist

Anka zamazanka savjetnica ministrice. Ministrica šivačica. Jadra sa najviše onlin diploma su lutke bez znanja najveći trupci u obrazovanju.

Koliko li su placeni ovi sto brane nesposobnog kraljevica, imaju li vecu placu od prosvjete?

Počini ženo,šta si se navadila na njega?!Mora da te odbio,nije pao pod tvoje zavodničke vještine,pa odmah ne valja.
Ajde bona,ne moš' svima biti "rodbina"!

Tako je,odbio je.Ostala bez starih j

Toni je kralj a ti si miš

Ne kaki, kakav bola kraljevic.

22:12:32 - najvrjednije u životu se ne plaća novcem, stanovima ili zlatom.... Najbolje stvari su besplatne.

Jadranku bivšu sindikalistiicu kupili i to joj malo još piskara protiv sindikalista i svoji radni kolegica. Krivo joj što se bore za svoja prava a Jadranka prodana bezdušna šuša iz oporbe Hdz nagrađuje neposobne i bez duše.

Tko bi se nadao od Ljubića da on ovako spletkari i da piše ovakve rekao bih naivno glupe, a opet gnjusne komentare koji ne priliče jednom profesoru. Okomio se na nadležne, na kolege sa višom školom, na sve koji se usude razmišljati drukčije od njega. Sramotno, kolega! Ovo sve čitaju roditelji i učenici. Sramotite sve prosvjetne djelatnike!

Evo mene ne sramoti kolega Ljubić, izgleda da je i Vama bolna točka VSS - VŠS.

Piskarala se potpisiva kao kolega, spol promijenila pročitana

Je li to oni učitelj s Kočerina što ga zovu tetkica? Kažu da neka Đerekica i on svašta pišu i govore o kolegama.

Je,to je taj.

Nu naše Matilde trese li se trese

Treba vas tužit za duševne,boli...

Hvala ministrici što nikada nije stala u javnu obranu svojih djelatnika
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari