Počeo štrajk u školama ZHŽ, pridružuje se i sindikat MUP-a?

ljubuski.info

U Zapadnohercegovačkoj županiji danas je počeo opći štrajk u osnovnim i srednjim školama. Učenici u osam srednjih, te 12 osnovnih škola nisu sjeli u svoje klupe.

Razlog štrajka su između ostaloga, nepotpisivanje kolektivnoga ugovora te nepostizanje zajedničkog stava o postotku povećanja plaće.
U svih osam srednjih škola u Zapadnohercegovačkoj županiji danas je započeo opći štrajk. Odziv za štrajkom je stopostotni. Prije nekoliko dana smo bili kod ministrice Mikulić, no nikakvih promjena nema, rekla je predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama u ZHŽ Jasminka Petric.

Kada su u pitanju osnovne škole u štrajku ih je 12 od 14.
Imamo 12 osnovnih škola u štrajku i dvije koje nisu. Od te dvije jedna ipak pruža podršku na način da svaki dan održava jednosatni štrajk, a to je škola Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić iz Ljubuškog. Druga osnovna škola iz Širokog Brijega nije nikako stupila u štrajk i to je njihova odluka, kaže predsjednik Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama u ZHŽ Slaven Ljubić.

I Ljubić kaže kako razgovora s vladajućima nema.
Zatražili smo sastanak, ali do njega još nije došlo. Ministrica bi trebala inicirati neki sastanak na kojem bi trebali biti predstavnici Vlade kako bi se pokušali dogovoriti. Nažalost, do toga još nije došlo, kazao je Ljubić.

Podršku Sindikatima osnovnih i srednjih škola priopćenjem je danas pružio i Sindikat djelatnika MUP-a ZHŽ.
Poštovani i dragi prijatelji. Krenuli ste ponovno zastupati interese radnika kroz sindikalne akcije, ne samo zaposlenih u Ministarstvu prosvjete i obrazovanja, već i svih korisnika proračuna ZHŽ. Već ste imali ovakve trenutke i periode na kojima ste ustrajali i uvijek donijeli punu košaru dobrih, povoljnih i trajnih vrijednosti. Bez imalo zadrške, Sindikat djelatnika MUP-a ZHŽ svima vama šalje punu podršku u ostvarenju ciljeva. Odbijanje socijalnog dijaloga i izbjegavanje pregovora za zaključenje Kolektivnih ugovora uz stotine opravdanja, a bez valjanih argumenata je pojava kojoj naš sindikat svjedoči već godinu i više dana, navode.

Održati če štrajk solidarnosti s djelatnicima u prosvjeti.

Stoga pozivamo sve članove Sindikata djelatnika MUP-a ZHŽ da dana 11.01.2023. godine u vremenu od 09:00 do 11:00 sati održe štrajk solidarnosti i potpore svim vašim članovima koji sudjeluju u organiziranoj akciji. Pozivamo Vladu ZHŽ da što prije riješi pitanja sindikata u ZHŽ i da svojim dnevno-političkim uzmacima ne priječe školovanje djece te da riješe pitanje statusa svojih zaposlenika, navode.

Ovim putem najavljujemo da je Sindikat djelatnika MUP-a ZHŽ pokrenuo proceduru stupanja u štrajk zbog istih i sličnih razloga. Ukoliko se Vlada ipak odluči odugovlačiti s dogovorima, pozivamo sve vaše aktivne članice i članove na organizaciju masovnog prosvjeda, stoji u priopćenju Sindikata djelatnika MUP-a ZHŽ.

hercegovina.info

Glas naroda

Zna li ministrica da prosvjeta štrajka jesu li joj rekli ili kroji haljinice.

Toni Kraljević ne želi dati novce prosvjetarima niti povišicu kako će on hajdučiti po Bagića restoranu svaki dan sa svojim HDZ beskičmenjacima

Neznani junace,potpisi se punim imenom pa onda prozivaj druge tako.
Lako je anonimno druge pljuvati!

Junace a gdje je tvoj potpis?

Kraljevicu proziran si,

23:48,jesi li se ti potpisao junače?

ovima sto su se preko HDZ iskaznice zaposlili treba im smanjit placu za 50posto ako strajkaju..vjerujte mi onda nebi imao ko vise strajkat,mozda bi u svakoj skoli bilo 2-3 nastavnika ili profesora koji su se jako davno zaposlili i koji su pred odlaskom u mirovinu

Sindukat Mupa pokrenuo proceduru za pokretanje strajka,zakon je jasan 15 dana prije strajka poslati obavijest o nakani strajka,2 dana posle toga obavjest kad se stupa u strajk,gdje ce se strajk odrzati,ko je organizator strajka,ko je strajkacki odbor i sta se konkretno trazi u strajku.....itd da daslje ne nabrajam,tebi Markota ne treba vjerovati,koliko vec nema potpisanog kolektivnog ugovora o radu i do sada si sutio,sad kad si vidio koliko je ljudi iz skolstva krenulo u strajk pa hajde i ti skupio hrabrosti pa dajes podrsku skolstvu i najavljujes pokretanje inicijative za strajk.....ponavljam nitko tebi vise nista ne vjeruje

Policija najavila štrajk Hdz e ovci nećete moći hapsiti prosvjetare.

Sklonit nesposobnog ministra Davida i nesposobnu Mikulić

Ministra D Grbavca savjetuje Slaven Prskalo koji priča po Gradu da je sve pod kontrolom

Ministrici obrazovanja i policije dati ostavku. Isključivi krivci za ovakvo stanje u svojim resursima. Vrijeme je da se političari počnu ponašati odgovorno i neka podnesu ostavku.

Štrajku se priključuje i daje podršku sindikat predstavnika metalaca iz Zenice, bit će promjena svakakvih ako nebude- prdno Mahmut nemoš dahnut...

Ajmo dezurni sto ste napadali prosvjetu da su neradnici?!Sta sad kazete na policiju?!Da nije mozda ipak problem u Vladi?!

Policija i dalje radi svoj posao! Podrška našim policajcima u štrajku!

Svako dobro moji dragi premijer Zdenko Ćosić kaže dobro da prosvjetni radnici imaju naj veću satnicu čak im je satnica veća nego u Švici tjedno rade oko 20 sati većina mjesečno nitko nema 100 radni sati a dobiju od 1200 maraka pa više nitko nigdje za manje radni sati ne dobije više novaca svaka čast Ćosić i ovima što ne štrajkaju uvijek malo a koliko ih je preko veze primljeno većina sramota ovo su reć Uhljebi

Moj Ilija, u Švici prosvjeta u rangu bankara

Ilija, svatko priča koliko zna i koliko je škole učio.
Treba završiti Pravni fakulter redovno pa tumačiti Zakone u kojem piše da prosvjeta radi 40 sati tjedno svugdje u svijetu, pa pomnoži.

Ovome sta kaze da su nasi nastavnici bolje placeni nego u Svicarskoj jasno i nedvojbeno : SJEDI, JEDAN !

Šta se policija buni, imaju prosjek 800 eura a satraše se od rađe!...

.... rade i te kako, eno uvatiše onog malog id.ota što razbija šajbe po Umcu nakon opsežnih istraga i zamki, napokon možemo odahnut i mirno spavat snom pravednika.

satraše se na pravcu na Cernu loveći kamikaze ubojice bez svjetala po danu koji voze 20 kmh brže od ograničenja i to bez rezervnih sijalica

To Care! U nas maglovito inače skoro ko u Sarajevu pa mi kaznu napisali da nisam svijetla upalila. Kažu kad platiš jednom neće ti past na pamet da ih više ne upališ

Rade i kući. Moja žena nije normalna na legla na kompjuter piše li piše. Ne može se u učionicu ući govori nepripremljena. Još mi pametuje pričaj ti četiri sata o bilo čemu kad si pametan.

Svaki prosvjetni radnik ima itekako posla kući. Prošla su davno vremena kad se na djecu moglo nagalamiti i reći im da prepisuju lekciju i šute. A neki ovdje u komentarima slave ta vremena i kažu da su prije u prosvjeti radili sve neki geniji. Pola mojih nastavnika i profesora bilo ili alkoholičari ili slučajeva za psihijatriju. Sad takvih Bogu hvala nema.

Šta ti vridi kad su danas svi učenici za psihijatrije a neznaš ko je više đak a ko profesor.

Tvoja žena ispravi testove kući, i dalje što posla ima to je kuhanje i pospremanje. Svaka žena poštena ima kući posla!

19:50,Rade itekako rade jer im nisu osigurali u školi urede i kompjutere za raditi, a tek učiti djecu i tumačiti odnosno, kako napisa govoriti ,je izuzetno težak umni rad.u Zakonu stoji koliko prosvjeta radi i za taj rad mora biti plaćena. A ne da tamo neke neznalice određuju drastično umanjene plaće prisvjeti. A ima li Sud?

Aj ne lazi majketi

milicija se digla di ste hrvacki vladari kad vas niko ne voli

Prosvjeti smo dali sve a kako nam vračaju. Naša MINISTRICA daje sve od sebe a vidi bezobrazluka.

U Zapadnohercegovačkoj županiji ne postoji Ministarstvo prosvjete...,kao ni prosvjetni djelatnici!Raspitajte se za službene i točne nazive,pa onda idite u objavljivanje...

Gdje je nestao naš Toni otkad pokupi likovi od obnovljivih izvora energije dobro se omastit mislio neće se znat

Sit gladnog ne razumije

Treba ići u Široki na prosvjede pred Vladu. Tamo se pitaju a ne u Ljubuškom. I treba ići žestoko.

Štrajkaju a za njih zaokružili po 8000 glasova Tokiju 12000 preferencija a političare niko ne može viditi u gradu.Lud,zbunjen,normalan.Tko je uopće.glasao.

Zadnji put se strahkalo u vrijeme Rade Luburića.. Dobro ste izdržali.. Ustani Rade prosvjeta te zove, zove..

Evo crkošmo zovuci jos njega onako nesposobna...manjka nam posla s Ruzicom,samo nam Luburic opet fali.
Ruzooo draga ,daj ostavku,nije to posao za tebe.
Probala si nije išlo,šta želis vise...

Nabroja glasača a sam zna da su nadopisani i da nisu glasovali. Kakve poveznice imaju policija i profesori s nadoposanim glasovima hdzečino.

Naravno da imaju, kao i svi mi kojima nam je to normalno postalo.

Ma nemoj?!,A očiju ti sta bi mi profesori trebali raditi na istrazivanju izbornog inženjeringa?!
Dajte Široki ,me kmečite više ,prvi ste poceli ,samo su igrali igru na vaš način.

Premijer izjavi da Vlada određuje koeficijente. Dosad su ovi lažovi optuživali Sindikat da je protiv koeficijenata. Vesna ponovno laže. Izjednači kad budeš premijerka.

Svaka čast na komentaru!!

Podržavam vaš štrajk ali ipak vođe sindikata izgleda nisu dorasle zadatku budući da su izabrali pogrešan tajming jer tko je iole pismen morao bi znati da ova vlada je u tehničkom mandatu tako da sadašnja ministrica nema ovlasti da potpisuje bilo što dok se ne imenuje nova vlada?

Štrajk je trebao biti početkom školske godine ali je prolongiran na drugo polugodište, ako se ne potpiše kolektivni ugovor, zbog izbora u listopadu. Što ne izglasaju vladu? Mogli su uspostaviti vladu odmah,ta većinski su pobjednici. Oporba im smeta? Ili razdor u Hdzu na relaciji Ljubuski- Široki?

Tehnicka vlada je samo ona u ostavci,a sigurno ne ova koja je uvjerljivo pobijedila.Suplje price boraca za fotelje.
Vodje nisu dorasle?!Jesi siguran u to?!
Nikad bolje nije suradjivao sindikat srednjih i osnovnih.

U Hergovačko neretvanskoj su povisili u tehničkom mandatu plaću. Znači da mogu i ne bi se išlo u štrajk da ne mogu.

Istina da im je povećana plaća al taj sporazum je potpisan prije tri godine u kojem je potpisano koliko će im plaća biti povećana svake godine!

Spasit će vas naši hdz manipulatori Kraljević i Markotić Čovini primitivni komunistički trabanti koji su pokrali izbore

Jok evo nek nas spasi vasa šnajderica nesposobna,koja 8 godina kroji sudbinu i uspjela je skrojiti nekoliko generalnih strajkova.

Počeo štrajk u školama ZHŽ, pridružuje se i sindikat MUP-a?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari