Raste broj korisnika mjere za treće i svako iduće dijete u ZHŽ

ljubuski.info

Obiteljima s troje i više djece iz Proračuna Zapadnohercegovačke županije jučer je isplaćeno 813.500 konvertibilnih maraka.

Kako su naveli iz Ministarstva financija Zapadnohercegovačke županije, riječ je o isplati novčane potpore za studeni. U pitanju je nova demografska mjera čija je primjena u ovoj županiji počela nedavno.

Naknadu od 500 konvertibilnih maraka za listopad dobilo je 1609 djece s područja Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja, dok je za studeni taj broj porastao na 1627.

Navedena mjera u vidu potpore obiteljima s troje i više djece definirana je Zakonom o zaštiti obitelji s djecom kojeg je Vlada Zapadnohercegovačke županije donijela u srpnju ove godine.

Radi se o vrsti mjesečnog dječjeg dodatka na kojeg ima pravo svako treće, četvrto i sljedeće dijete u obitelji s područja ove županije do navršenih sedam godina života, a kako bi ostvarila pravo na ovu potporu obitelj treba imati prebivalište na području Zapadnohercegovačke županije najmanje tri godine prije podnošenja zahtjeva koji se može podnijeti svakim radnim danom u nadležnom Centru za socijalni rad.

Pravo na naknadu se ostvaruje od prvog dana sljedećeg mjeseca po podnošenju zahtjeva.

Izmjenama i dopunama proračuna Zapadnohercegovačke županije za 2022. godinu na stavci koja se odnosi na potporu obitelji s troje i više djece izdvojeno je 3.300.000 konvertibilnih maraka, dok će prema riječima dopredsjednika Vlade ZHŽ I ministra financija Tonija Kraljevića u idućoj godini ta stavka iznositi više od 10 milijuna KM.

Glas naroda

Kako mislite raste? Ne bi da se u mjesec dana rodilo toliko djece. S obzirom na količinu papira koju treba izvaditi i brzini vaših radnica u socijalnom, normalno da svi nisu stigli predat u listopadu!

Bice tu i tuzbi ,puno roditelja kojima djeca studiraju nece moci ostvariti prava ,jer nisu na adresama prebivalista,ispada da to nisu njihova djeca ovaj ko je donosio pod akte nema 4 razreda osnovne škole zato nam je drzva ovakva ,

Pročitaj tekst pravo ima svako treće dite do sedme godine života

Svako 3 a sta sa prvim i drugim valjda znaju kako je u hrvatskoj smijurija i bezobrazluk

Onaj ko ima prvo i drugo djete nevoli Rvacku.

Ša nek raspodjeli a svu djecu, da nema prva dva, ne bi imao ni treće. Logika

Kralju ostvljat cemo ti ih na čuvanje kad ovo ukinete ,bice vam zvratima

propaganda partije koja se bahati naštimanim izborim

Ima jedan prominio je eš, a još uvijek nije počastio za rođenje i krštenje. Sram ga bilo treba mu osić tukija i bacit mački. Koliko je samo baban brkova nacrta i dedan dudočki kad nenosi tegle. A, zejo kad dođe toliko se sagne zadnji kraj auta svitka biju u tuđe prozore nemoreš u miru zaspat.

Dedera i nami toga na čemu si života ti.

Jbt neblak
Kud si pošo na jug, kuća ti je sjeverno

Dugo traje ova juzina.

Kradeze potiče stvaranje sirotinje i što će biti za 18 godina još veća sirotinja i bez posla dok će ostati samo fratri i kradezeudbaši. A kradeze ukinuo rodilište u Ljubuškom

Tribalo je zabraniti korištenje novca roditeljima dok djeca primaju jer to će roditelji potrošiti a dica neće vidit koristi od toga već ljudi napuštaju posao kažu dosta mi 1500km što ću raditi

Radi li iko u Ljubuškom osim noćni smjena.. Zar je sve pomanitalo pa se samo tresu kreveti za 500 maraka. Šta ću radit za 800 kad cu imat 1000 i držat noge u zraku i mogu šta oću. A kad to dite tribadne ić u školu onda će gledati da im humanitarne udruge pomognu ...

To znači da ima petero. Ajd ti preživi sa 1500 u sedmeročlanoj obitelji. Doduše još i doplatka po atpju za svako dijetr, to jr nekih 2000

DRuštvo koje ne stvara radna mjesta je mrtvo a uhljebi HDZa nisu ustanju ništa nego uništit,oni samo vode brigu da vladaju bilo kako a posle ih nije briga no konopče oko vrata im ne gine ko i Hrvackim Srbim,domaći okupator je najgori!?

Društvo koje više ulaže u spomenike i 'mrtvu prirodu' nego u žive ljude

Raste broj korisnika mjere za treće i svako iduće dijete u ZHŽ
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari