Građani na rubu, sve su češće krađe u trgovinama

ljubuski.info

Inflacija u Bosni i Hercegovini premašila je 17 posto. Kao posljedica učestalih poskupljenja pojavile su se krađe u trgovinama, uglavnom mliječnih i suhomesnatih proizvoda. U Pokretu potrošača kažu kako su krađe pokazatelj kupovne moći stanovništva u našoj zemlji. Ekonomski stručnjaci pozivaju vlasti u Bosni i Hercegovini na donošenje antiinflatornog programa i mjera fiskalne politike.

Građani kažu kako su cijene u trgovinama znatno više od statističkih pokazatelja. Poskupljenja su gotovo svakodnevna. 

Zbog galopirajuće inflacije u Bosni i Hercegovini građani se hrane sve slabije i odriču se kupovine uobičajenih namirnica. Najviše frustrira potpuni izostanak mjera vlasti na svim razinama, dok građani usljed poskupljenja pune proračunske blagajne, kažu u Pokretu potrošača Futura. Ističu da trgovci ostvaruju ekstraprofit i da im nije problem platiti kaznu, ukoliko ih inspekcija kazni zbog prekoračenja marži.
Potrošačka košarica je prešla 3.000 Km za prosječnu obitelj treba oko 1.500 KM za hranu. Brojni prehrambeni proizvodi skuplji su od svih zemalja u regiji, pa čak i od EU i Amerike i tu nema opravdanja, tvrdi predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača Futura Marin Bago.

Cijene hrane u listopadu su više za 26 posto, režijski troškovi za 23 posto. Najviše su porasle cijene uglja, peleta i drva za 49 posto, kao i mlijeka, mliječnih proizvoda i jaja za skoro 40 posto. Otkupna cijena mlijeka je marku i sedam feninga, a u trgovinama se prodaje po gotovo tri marke.
Nije poskupilo dovoljno da bude rentabilno. Milijeko treba da je. Mi nemamo uticaja na poskupljenja u trgovinama. Haos je na tržištu, ističe predsjednik Udruge poljoprivrednika - mljekara RS Vladimir Usorac.

Ekonomski stručnjaci ističu da je Bosnа i Hercegovina jedina zemlja u regiji koja nije reagirala na inflaciju niti donijela mjere za ublažavanje posljedica ekonomske krize. Na snazi je potpuno odsustvo interesa za život građana.

Više u prilogu BHRT-a.

BHRT

Glas naroda

Doce vrime kad ce gradjani hodat po kucama bogatih ,neka malo

Bogati su spremni ,kamere ,oruzje ,delta security pa probaj. Sve ide danas preko banaka nemas im sta ni ukrast ,samo ces bzvz robijat radi par stoja sto nadjes.

Glad nema očiju, ka se krene nema stajanja, ništa sirotinju ne može zaustaviti, ni kamera, ni nitko.. Pa igrače u engleskoj pljačkaju a sve imaju moguće zaštite..

...očito ne koriste Durex Extrasafe pa im slaba zaštita.

Ti si sirotinja u glavi jarane,idi malo na skolovanje ,ja cu ti platit.

Čuli to kradezeovci pokrali pa unajmili security da ih čuva pa i Čavušesku je tako isto mislio da pobjegne od gladnog naroda pa kako je završio. Neće mu pomoći ni Mile Laktašenko sa helikopterom

Uvuklo bi se ti u mišiju rupu kao nazad 2o tak godina nego šuti i moli boga da vam potraje.

Države u svijetu gdje su na vlasti komunisti: Narodna Republika Kina, Sjeverna Koreja, Vijetnam, Laos, Kuba, Republika Hrvatska i Narodna Repuika Erceg Bosna .

Smetno si još samo Džibuti.

I Zanzibar gornji :)

A di je lemuzina?

Neka ima za kladionicu i lemuzinu,ostalo ćemo lako

Herceg Bosna je najkriminalnija komunistička paradržava u povijesti,nešto neviđeno do sad

Samo vi dižite cjenu jednom će vam dosadit.

Malo je rec vratit ,neka malo nego im nedat bjezat ,kako se mamici slikaju sa covicem a ante jelavic maše i zagreba ,ovo je drzava za sirotinju

Udbaši su nam uzeli sve.državu,privredu.školstvo,zdravstvo,žrtve rata sve su podredili svom uhljebizmu i diktaturi najgorim među nama kako reče gore MATOŠ-nema demokracije bez revolucije i lustracije

svim udbašim zabranit politički rad i rad u državnim firmam cjelih obitelji na rok od 99 godina,nek rade privatno a krive kaznit po zakonu

Hotel = praonica. Pametan će shvatiti. Pozdrav.

Polje u ledini pored protiče Božiji dar voda, pare od kladionica, kava, cigara, bančenja po kafanama, lov, ćukenja i ostalo ulažeš u polje i sebi sve proizvedeš, naši stari su bez škole to znali a ne kuknjava sve neradnici a dižete tegove po tetetanama i okreni na kuknjavu .

Lova je na barama.

Oni pljačkaju proračun zašto građani ne bi trgovine

Upravo to je problem, političari su jako loš primjer pa se i obični vjernički puk pita, zašto bi ja bio pošten a onaj koji treba biti primjer je lopina? Ništa, za grijehe odmori pa ponovo. Loši primjeri su i fratri, krenuli u busines sa kafićom, mogli bi i vlasnici kafića sa misama ili blagoslovom. Sve ide po zlu.

Došlo vrime mora Orao,s kokošima...

Koga to čuva sekuriti u općini i ko to plaća,niko općinu nije čuva za vrime Tite bilo je zakona a [ * neprimjereno * ] su bili u zatvoru a ne u HDZu.
Adeze je gori od JNA parazita-sve popalit i preko drine!

je, sve stoji, ali bio je i goli otok.

to ti je kad halapljivi lovac postane lovina mogu ovi narod mrcvarit ali kad se digne neće ni njima da cvjetaju ruže trpit se nr može zulum ni glad

HDZ je nepobjediv a kome se nesvidja ima Njemačka.

Njemačka je puna Hrvata znači...

HDZ treba otrat na goli ili u Makarsku di su ratovali ili će mo sbi bit sirotinja i povratat se između sebe!

Danas je godišnjica smrti udbaša tvorca sitnog i krupnog zuba i glavnog lika podjele BIH ,Tikveš,Karađorđevo,niko ništa ne slavi danas??????

Stidi se

Da nebi ponovo 500g zivili pod turskim zulumom sad se vidi po potezima sarajevskih islamista da je BiH i tribalo podilit i svak sebi.Pa svit je to zna i prije pocetka rata,Vens-Ovenov plan.A Tudjman nek pociva u miru on nas je spasio da nam Seselj ne budne guverner.

HDZ=UDBA kome to nije jasno samo kradezeudbaši mute pomirdba kršćanski oprost itd. i ostale gluposti

nerad,lopovluk ,bezakonje-Hercegovina
rad,red,zakon-NJemačka

Prođe Žarkić u Perića!

Građani na rubu, sve su češće krađe u trgovinama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari