Kako JP "Ceste Federacije BiH" dodjeljuju poslove?

ljubuski.info

JP "Ceste Federacije BiH", kojim upravlja HDZ-ov Ljubo Pravdić, provelo je dva natječaja u ukupnoj vrijednosti od oko 450.000 KM bez PDV-a. Za oba natječaja je došla samo jedna ponuda, od iste tvrtke, a vrijednost ponuda skoro je istovjetna procijenjenoj vrijednosti nabavki.

Javno poduzeće "Ceste Federacije BiH" nedavno je zaključilo dva četverogodišnja natječaja- jedan za redovno održavanje brojača prometa postavljenih uz magistralne ceste, a drugi za redovno održavanje cestovnih meteoroloških postaja uz magistralne ceste.

Ove natječaje, vrijedne nekoliko stotina tisuća maraka, algoritam koji koristi portal PratimoTendere je označio rizičnim, te im je dodijelio žute zastavice. Evo i zbog čega.

Osim određenih problema kada je u pitanju samo planiranje nabavke i okvirnog datuma pokretanja postupka i zaključenja ugovora, osnovni razlog zbog kojeg su dodijeljene žute zastavice je faza koju nazivaju "evaluacija ponuda".

Naime, za oba vrijedna natječaja pristigla je samo po jedna ponuda, čija je vrijednost skoro istovjetna procjeni.

Redovno održavanje cestovnih meteoroloških postaja postavljenih uz magistralne ceste u Federaciji BiH za razdoblje 2022. - 2026.

Procijenjena vrijednost ove nabavke iznosila je 222.222,22 KM bez PDV-a. Na adresu "Cesta Federacije" došla je samo jedna ponuda koja je tek 22 feninga niža od procijenjene - 222.222,00 KM! Tu jedinu ponudu poslala je sarajevska tvrtka "Alem sistem".

Inače, ova tvrtka je, prema službenim podacima, od veljače od 2015. godine, pa sve do kraja kolovoza 2022. godine, zaključila ugovore vrijedne 4,5 milijuna maraka s javnim poduzećima i institucijama u Bosni i Hercegovini, a koji su parafirani nakon provedenih javnih nabavki.

Redovno održavanje brojača prometa postavljenih uz magistralne ceste u Federaciji BiH za razdoblje 2022. - 2026.

Iz JP "Ceste Federacije BiH" su i ovaj natječaj procijenili točno na 222.222,22 KM bez PDV-a. Na kraju je došla samo jedna ponuda, i to opet od tvrtke "Alem sistem". Jedina razlika je što su se ovoga puta na natječaj javili zajedno s tvrtkom "Bogal Inženjering" iz Novog Sada. Njihova ponuda bila je tek za 2,20 KM niža od procijenjene vrijednosti!

Na kraju dodajmo da su oba ugovora zaključena isti dan, odnosno 3. listopada, iako nisu bili objavljeni isti dan, odnosno jedan natječaj je raspisan u svibnju, a drugi u lipnju.

hercegovina.info

Glas naroda

Koliko su našeg novca potrošili.koliko su uhljeba zaposlili trebali bi imati najsuvremenije i najsigurnije ceste na svijetu.Deset uhljeba deset dana krpi jednu rupu koja se nakon dva tjedna opet pojavi.Čak nebi bilo toliko važno kako dodjeljuju poslove da bar ispravno rade nego balahaju s našim novcem kao da s novčanicama krpe rupe a ne asfaltom.Ceste federacije su mala maca šta rade ceste zapadno l.o.povske županije i putevi grude

HDZ godinama narodu pije krv pljačkajuć ga svojim najgorim kadrovim koji žive rastrošno ko Švica i to im je svrha zašto su glasačka mašina,a narod pati i iseljava se.Trenutno živemo ko Ukraina,samo ne puca,no ako se stvar ne demokratizira,pucat će uskoro i bit će mo Afrika na Balkanu.

Pitajte Tonia Kraljevica koliko placa odrzavanje klima uredjaja a koliku je ponudu odbio I nije htio prihvatiti jer mu je bila ponuda premala za podjeliti dobit. A ti sad opet obrisi komentar.

Kakav klima uređaj kakve gluposti ti pišeš.. zloba proradila pa nemaš šta drugo pistat pa daj neka se nešto piše.

Kasniš dobićeš otkaz

Zna Kraljevic koji klima uredjaji I kakvu je ponudu imao a nije prihvatio, bila je mala ponuda .

Uhljebi HDZa se doživljavaju kao Hrvacki Srbi u jugi i samo malo treba za puškaranje i paljevinu a dijaspora je veliki bazen ljudi koji su lopovlukom susjeda oćerani koji će se vratit u najgori čas!

HDZ nije stvorio ništa samo je uništava državnu imovinu i narod iseljava a narod to pamti i to je opasna stvar za revanšizam,kad nisi na vlasti onda se sve vaga i gleda i onda su tvoje žrtve na potezu da uzmu uzeto-to se dešava godinama ,tako se desiluo Hrvatskim Srbima sve im je otišlo na bubanj,ćak i nasljedna đedovina,pošteno stečena imovina

bivši načelnik općine Posušje iste je stvari radio oko javnih nabavki da bi Bagu nagradili na mjesto u cestama to vam sve govori

tisa glumi napušenog umjetnika

Fealu prodali citav crnopod i pogodite sta niko neće radit pravit ce solarne panele i nama ce sve naplaćivat. Narode dosta je više ..

Procijenjena vrijednost nabavke 222222,22, eto kakvi stručnjaci procjenjuju,još lupaju brojeve bezveze,svi isti.A ponuda 222222,00, i kažu nije ništa namješteno.

Kako JP "Ceste Federacije BiH" dodjeljuju poslove?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari