Lijanović u Makarskoj bespravno dogradio apartman?

ljubuski.info

Da se u cijeloj Dalmaciji, pa tako i u Makarskoj ljeti iznajmljuje i svaka šupa, garaža i rupa, to nam je odveć poznato. Ali da se stanovi u stambenoj zgradi proširuju na način uzurpacije zajedničkog dijela svih sustanara i protupožarnog puta, e to nam je sada postala novina.

I takav se apartman iznajmljuje za 187 eura po jednoj noći. Naime, na Facebooku je nedavno osvanuo plaćeni oglas stranice Ulica Ruđera Boškovića 10 - Apartman Makarska. Izuzetno povoljno! Pa je tako u ironično sročenom oglasu navedeno da se "iznajmljuje vrlo povoljno friško nelegalno izgrađen apartman u centru Makarske, udaljen 80 metara od centralne makarske plaže. Cijena najma je više nego povoljna jer nema PDV-a, nema kategorizacije, nema turističke pristojbe. Sva zarada ide direktno nelegalnim investitorima. Ne brinite, vaši novci idu direktno u naš džep".

Potom su novinari Slobodne kontaktirali izrađivača ove Facebook stranice - jednog od 25 stanara zgrade iz te ulice koja se nalazi tik do hotela "Palma", a koji nam je pojasnio da je riječ o "Makarska Beach Apartments Mara". Nelegalno sagrađen apartman djelo je svima poznatog hercegovačkog poduzetnika Joze Ivankovića Lijanovića, koji u ovoj zgradi ima četiri stana i dva poslovna prostora.

I taj je jedan od stanova u prizemlju pretvorio u apartman na način da je uzurpirao 30 metara kvadratnih zajedničke površine svih stanara pa zgrada ne može dobiti uporabnu dozvolu, a nije je mogla dobiti ni prije jer je tehnički pregled zgrade utvrdio značajna odstupanja u odnosu na građevinsku dozvolu.

Glavni razlog negativnog tehničkog pregleda zgrade je Lijanović, čije je izvođenje ventilacije u garažnom prostoru suprotno pravomoćnoj građevinskoj dozvoli, kao i zatvaranje protupožarnog prilaza s južne i istočne strane zgrade u privatne terase. U zgradi zimi nitko ne živi, a ova kreativna nadogradnja osvanula je u svibnju prošle godine, a počeli su je iznajmljivati ovog ljeta. Zgrada je inače sagrađena 2006. godine čudnom kombinacijom nekoliko investitora pa u zgradi ima stanova moćnih hercegovačkih tajkuna koji su ih nekako dobili na poklon, a neki su stanove čak i kupili. No, to je sada manje bitno od činjenice da zgrada zbog nelegalno sagrađenog apartmana i Lijanovićevih instalacija ne može dobiti uporabnu dozvolu. Prilikom gradnje apartmana od 70 kvadrata, od kojih je 30 u vlasništvu svih nas stanara, Lijanović nikoga od nas nije pitao suglasnost. Čudnovatu građevinu smo početkom godine prijavili građevinskoj inspekciji, ali nikada nismo dobili odgovor - kazao je vlasnik jednog od stanova, koji dodaje da zgradom upravlja tvrtka "Corrigo".

Novinari su u više navrata nazvali Milana Raiča, vlasnika "Corriga", koji je kazao da mora vidjeti o čemu se tu radi i nakon toga se više nije htio javiti na mobitel.

Potom su novinari kontaktirali i Državni inspektorat RH, Sektor za nadzor građenja, a iz kojeg su nam kazali da je prijava nelegalne građevine stavljena u plan rada građevinske inspekcije.
Po okončanju inspekcijskog nadzora izvijestit ćemo vas o utvrđenom - kazali su iz Inspektorata.

A kojom je magijom mogao uzurpirati 30 metara kvadratnih zajedničkog prostora svih stanara zgrade, upitali su novinari Jozu Ivankovića Lijanovića. Kako kaže, ništa on nije uzurpirao i sve što je sagradio je njegovo.
Sve je to moje, moja zemlja i moj apartman i ništa ja nisam uzeo od zajedničkih prostorija. To je moj apartman uz koji se nalazila terasa koju sam sada samo natkrio. Ma sve te prijave podnose naši bezdušni Hrvatići koji samo mlate bez ikakve veze i to je taj hrvatski jal. Za svoj apartman sam napravio legalizaciju i sve je tu uredno, a za natkrivanje nisam trebao ishoditi građevinsku dozvolu - kazao je Lijanović.

Slobodna Dalmacija

Glas naroda

Vidi rodijaka vidi rodijaka

To su Lijani napravili da mogu ugostiti narodnog poslanika Žarkića inače njihovog ober prijatelja.Svaka im čast.

Lijanovici i Lučici gdje god dođu nered

Jašta ko lud on pa gradio bez dozvole

Čitav život im je prošao u ilegalnom odnosno politički korektno!!?????Nađu rupu u zakonu i delllajjjuuu,tako su odvojeni oni a tako djeca i zetovi,nikad dosta!!!Sve su i u Širokom dobili u talu sa HDZ om.

E dok su oni bili Hercegovina je cvala Ruke vam se pozlatile jeste uzimali ali Brate i davali i šakom i kapom .Samo se sitite njijovi oni jeftini Salami i hrenovki moga si čeljadi napržit punu tavu za par maraka čeljad ti navazdan sita bila eee lipa dobra stara vrimena štaje ovo danas katastrofa Lijane pod hitno nazad vratit triba .

Prvi su otkrili poticaje ali 50 posto

I sad je tako samo nije 50 posto.

Ma srusit mu to za 15 minuta ,i pritvorit ga ,skupa sa gradonacelnikom

Ma Čuj u Makarskoj, Lijanović, jadni stanari... Ma koga briga! I od ovog sastaviše članak

Šta sad pljujete po njima, nekad ste im se divili, pisale se knjige o didu lijanu i njegovom snu. Stranka ih je podigla na noge, a stranka ih je potaracala. Škutorska posla.......

Kleli ste se u njih birvaktile

Lijanović u Makarskoj bespravno dogradio apartman?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari