Tri prijave za korupciju u Domu zdravlja Ljubuški

ljubuski.info

Svjesni postojanja sustavne korupcije u našem društvu te znajući da je borba protiv korupcije jedan od glavnih uvjeta za ulazak u Europsku uniju (sadržana je u 14 prioriteta), prvi projekt ovakve vrste u Bosni i Hercegovini pokrenut je od strane mladih državnih službenika Ivana Mlinarevića, Dženisa Ćatića, Marijane Radić i Margarete Krešić, uz financijsku podršku Europske Unije i British Council-a u Bosni i Hercegovini, kao implementatora projekta.

Pilot projekt realiziran je u suradnji s Domom zdravlja Ljubuški, u razdoblju od 12.2 - 15.7.2022. godine. Tom prilikom su svi korisnici zdravstvenih usluga, putem SMS-a, imali mogućnost prijaviti koruptivne radnje, ocjene i komentiraju kvalitet pružene usluge uz napomenu da se radilo o anonimnom sustavu i da su njegovi korisnici bili zaštićeni od bilo kakvog progonstva i prijetnji.

U konačnici, cilj je bio "čuti glas" korisnika a samim time i dobiju povratne informacije koje će služiti kao podloga za daljnje preventivne korake.

Tijekom samog procesa implementacije javnost je, putem informativne kampanje, upoznata s radom i načinima prijave te ne iznenađuje rezultat izlazne ankete gdje je vidljiv napredak u informiranosti građana o mehanizmu koji će im omogućiti prijavu svih vidova nepravilnosti u radu medicinskog osoblja, ali isto tako i, istom metodom, pohvale rad savijesnih liječnika.

Više nego dvostruki broj anketiranih građana u izlaznoj u odnosu na ulaznu anketu, na upit "Jeste li upoznati s postojećim mehanizmima za prijavu korupcije", odgovorilo je sa "DA" (sa 24% u ulaznoj na 52% u izlaznoj anketi).

Također, zabilježen je i neznatan napredak i pri samoj prijavi korupcije, odnosno od 0 prijava u početku, do 3 prijave do kraja lipnja 2022.

Građanima je poslano ukupno 218 poruka kojim su potaknuti na prijavu mogućih koruptivnih radnji i drugih nepravilnosti.

Zahvaljujemo se građanima na suradnji i obavještavamo ih da će broj telefona 063/857-066, e-mail: sms [at] primam-mito.com i web stranica: https://primam.mito.com, i dalje biti u funkciji za prijavu korupcije.

Također, zahvaljujemo se dr. Ivanu Landeki i Upravi Doma zdravlja Ljubuški na bezrezervnoj podršci.

Vjerujemo da je ovaj projekt tek početak i da će biti pokretač promjena u Bosni Hercegovini.

Tim za implementaciju projekta

Glas naroda

Ona je doktorica čega bilo i šta bilo.

Ljudi grad nam smrdi ko septička, zašto se noći ne radi pranje ulica

Kanalizacija je problem,stvarno je nesnosno

Ne da se gradske ulice neperu nego se i mlado drveće nezalijeva,pogledajte samo kod MUP-a koliko je se mladi biljaka osušilo

Istina je,svugdje po gradu ima mladog drveća osušenog ili samo što se nije osušilo,uz to se još nakrivilo od vjetra jer su oni kolci preslabi.O travi koja raste okolo i po trotoaru da ne pričamo.

Tri prijave za korupciju u Domu zdravlja Ljubuški
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari