Za Međugorje postoji samo jedna opasnost: da ga se ne prepozna

ljubuski.info

Misu posljednje večeri 33. Mladifesta predslavio je dosadašnji međugorski župnik fra Marinko Šakota, koji se u svojoj propovijedi osvrnuo na geslo ovogodišnjeg Mladifesta 'Učite od mene i naći ćete mir!'

Da bi mogli učiti od Isusa, kazao je, trebamo ga najprije upoznati izvanjski i iznutra pa je iznio uvjete za upoznavanje Isusa, a glavni je imati otvoreno srce da bismo upoznali Isusa. Mlade je fra Marinko pozvao da mole srcem, što nas uči Gospa u Međugorju.
Uči nas da nam molitva postane susret s prijateljem koji nas tako neizmjerno ljubi, ali biser se može i ne prepoznati. Poznati teolog Hans Urs von Balthasar kazao je kako 'za Međugorje postoji samo jedna opasnost: da ga se ne prepozna, kazao je fra Marinko Šakota napominjući kako je Međugorje taj biser.

Pozvao je mlade da otkriju taj biser i da se mole Duhu Svetome da im otvori srce, jer kad imaju otvoreno srce otkrit će taj biser. Poručio im je i da ako se susreću s Isusom da se susreću s paradoksom. Kazao im je da prihvate križ, da prihvate ono, u ovom trenutku, neshvatljivo jer će tako otkriti biser.
Blago tebi, mladiću i djevojko, ako si ovih dana ovdje u Međugorju pronašao taj biser. Blago tebi ako si odlučio ili odlučila učiti od Isusa jer naći ćeš pravi mir, pravu radost. I blago tebi još više, ako odlučiš i drugima pomoći da i oni pronađu taj biser, zaključio je fra Marinko Šakota.

Na kraju svete mise, na kojoj mu je koncelebrirao 501 svećenik, fra Marinko je zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji ovoga Mladifesta te je sve pozvao da podrže novog međugorskog župnika fra Zvonimira Pavičića, a posebno emotivno bilo je kada je apostolski vizitator za župu Međugorje mons. Aldo Cavalli za dosadašnju službu zahvalio fra Marinku Šakoti.
Naš župnik fra Marinko će uskoro otići iz župe Međugorje, kako bi nastavio svoje poslanje u nekoj drugoj župi. Fra Marinko, u ime Svetog Oca, kojega sam poslanik i u ime svih vas, Vam zahvaljujem od srca za sve što ste učinili ovdje s ljubavlju, znanjem i mudrosti. Neka te Gospodin Isus uvijek prati, Blažena Djevica Marija, Majka Božja, Kraljica Mira, uvijek te zagovarala. Hvala ti, fra Marinko, hvala ti. Puno ti hvala, kazao je nadbiskup Cavalli.

Nakon svete mise uslijedilo je klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, a na kraju i poslanje u kojem su predstavnici mladih iz svih zemalja dobili dar - krunicu, odnosno Marijinu ruku koju im pruža da kroz život hode s Isusom i s Marijom i da uče od njih.

Sutra ujutro u pet sati na blagdan Preobraženje Gospodinova sveta misa slavit će na Križevcu i time završava 33. Mladifest - međunarodni molitveni susret mladih.

Glas naroda

I da se ne sazna da su vidioci lagali cijelo vrime. A ima jos toga, recimo da ne postane betonska dzungla kao Makarska mada je za to vec kasno izgleda

Medjugorje imalo opomenu nadam se da su gazde pametnije

Čast svetinji- bog postoji i svugdje je oko nas, a vidioci su već odavno pročitani i uhvaćeni u svojim lažima i arogantnom i bezobraznom ponašanju. Pa krenimo redom, vidite Mirjane šta radi po moru, kako se ophodi prema turistima, tjera ih kamenicama- užas.

I ti bi prolupao da moras 40 godina glumiti pred turistima da gledas u gospu i kimat glavom kao da ti nesto govori ,do[ * neprimjereno * ]i i to .

Nije ona kriva što turisti nemaju pojma šta su kamenice ili im se gade, neki dan u Stonu 12 kamenica sto maraka a idu ko halva pa ti pjevaj borbene.

Gospa joj tako rekla ,tko se muva oko tvoje kuce ,nakupi j ruke kamena i saspi im po glavi ,ako ne upali isprve ponoviti postupak ,nego jeda tog smaka svita i tih nagovjestaja tajni. Meni se ovi ne ponasaju kao da ce to skoro biti gledajuci koju lovu vidioci tamane ,kao da ce kapitalizam trajat jos koje stoljece.

Slažem se u potpunosti, ali netreba lagat jer se izgubiš u lažima. Jel tako????

" Da ga se ne prepozna", to jedina opasnost? Odlobodi, nezavedi!

ako je Bog svugdje zašto da idem u Međugorje

Za Međugorje postoji samo jedna opasnost: da ga se ne prepozna
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari