Devetnaest mjeseci zatvora zbog teške prometne nesreće

ljubuski.info

Nakon što je prethodno Županijski sud u Širokom Brijegu rješenjem od 21.10.2020. godine po drugi put ukinuo ranije presudu Općinskog suda u Ljubuškom od 28.2.2020. godine kojom je Suzana Pešorda bila nepravomoćno osuđena na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 7 mjeseci, određeno je održavanje rasprave pred drugostupanjskim sudom, te je nakon održane rasprave Županijski sud u Širokom Brijegu 5.5.2022. godine po optužnici Županijskog tužiteljstva ZHŽ Široki Brijeg izrekao i javno objavio osuđujuću pravomoćnu presudu protiv Suzane Pešorde, zbog kaznenog djela teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa u vezi s kaznenim djelom ugrožavanja javnog prometa posljedicom čega je jedna maloljetna osoba smrtno stradala i jedna osoba zadobila teške tjelesne ozljede.

Optužena je osuđena na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i sedam mjeseci.

Također je optuženoj izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima 'B' kategorije u trajanju od 2 godine, računajući od pravomoćnosti presude, s tim što se vrijeme izvršenja kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

Optužnicom se teretila da je 3.3.2015. godine u mjestu Sovići - Bobanova Draga, općina Grude, izazvala prometnu nezgodu na način da je započela radnju skretanja u lijevo gledano iz smjera njezinog kretanja, a da se prethodno nije uvjerila kako to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike, olako držeći da će i na taj način vožnju uspješno obaviti u čemu nije uspjela, jer se u tom trenutku svojom desnom kolničkom trakom iz suprotnog smjera kretalo vozilo, kada dolazi do udara u isto, a kojim je upravljao oštećeni posljedicom čega je isti zadobio teške tjelesne ozljede, a malodobni suvozač u istom vozilu je preminuo na licu mjesta, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva ZHŽ Široki Brijeg.

Glas naroda

Sramotno!Kriminalcima inicijali, a obicnoj sirotinji puno ime i prezime! Ne daj Boze nikom , nosit nekog na savijesti jos te i novine razvlace!

Vidis koja si ti zloba u dusi.Lipo ti pise da je dopicna PRAVOMOCNO presudjena sto za svakog sad znaci da je kriva i tad se stavljat moze puno ime i prezime i ime oca a sve do tad je pravno bila nevina.I ti to znas ali zloba ti neda mira.

Ova optužena osoba je ravnateljica i godinama obnaša dužnost vd ravnateljice što je ministrica obrazovanja odgovorna, ima zakonski rok koliko se može biti vd ravnatelj, 6 mjeseci. Ministrica ima aferu Posušje za ocjene a ima još afera za ocjene koje je htjela prikriti i zaštiti odgovorne. Nastavak slijedi...

pa koliko će dobiti cosic i ministri?
ajme majko

Ministrica obrazovanja Mikulić i prosvjetna inspektorica Đerek će ponovno na saslušavanje i ravnatelj u Posušju što su ocjene prepravljali. Županijski sud u Širokom Brijegu je vratio predmet ponovno jer su utvrđene nepravilnosti u prepravljanju ocjena i prvostepena presuda gdje ih oslobađa je poništena, ne može se ništa više ministrice srediti, ministričin i prosvjetne inspektorice kriminal će biti osuđen. Mediji šute da je poništena presuda, štite kriminal, sad će ponovno odgovarati.

To sa ocjenama triba opet provjerit šta je radila Mikulićka.Jeli pravomoćno ili kako je osuđena.

Profesori znaju kako se ocjene pišu i prijavili ravnatelja da je prepravio ocjenu. Jadno je da su ravnatelja upleli ministrica i prosvjetna da prepravlja ocjene i još ga kupovali da zaposli ukućane da ih ne otkuca. Potrudili su se da to srede na sudu ali su obe pale. Sad će ravnatelj propjevati.

Zasto se toliko dugo cekala presuda,nikako prije se nije moglo rjesit99

Nije to nista. Tomicu sva djeca nastradala u prometnoj.

Sta je sa nesrecom u kojoj je poginula zena kod namexa, vracajuci se sa posla kući..jeli iko osuđen?

Ništa to, on je iz društveno prihvatljive obitelji. Takima se ne sudi.

Šta kažu ševini vještaci da li je moguće da su je upaljena duga svjetla zaslijepila,da je cesta prepuna svakakvih objekata i zasljepljujućih reklama koje zaklanjaju pogled?U svakom slučaju voač je uvijek kriv

To je jedna fina žena, majka, ravnateljica. Žalosno je što se događa nevinim ljudima.

Kako završi oni udes kod Pavine gostione srićon ostade čovik živ.Jeli bar dobija oštetu.

Odmah da vam kažem nisam ni kakvom rodnome srodstvu od sa gospodom pesorda.
Samo ću iznijeti činjenice toga nesretnog događaja jer sam doso na mjesto nesreće u roku minut jer mi je bilo ispred kuće.
Jedna velika namještaja di je jadnu zenu pravu zdravu optužilo sudit će gospodi iz starih udbašikih krugova cije sin vozio netko na nebu činiti takvo zlo i zenu staviti u zatvor pravu zdravu mora ti se vratiti i svima sto su u tome učestali i gospodinu što je vozio kamion iza koji je tri puta mijenjao iskaz,činiš dobro pa ti se vrati a ne ovo.

A sta ti ucinu dobra u vezi sveg toga?Jesi li da iskaz,svjedocio il si podvio rep ko mis mekinjas il si ko taj kamiondzija sto ga navede.Il mislis da ces komentarin istrat neku pravdu il si obicni provokator?

junače pokaži se sad pa istjeraj pravdu dobro ti reče ovaj iznad ako prikrivaš i ti si krivac u tome i navedi još kojeg svjedoka znaš tko je bio sa tobom kažeš da je bilo pred tvojom kućom

Devetnaest mjeseci zatvora zbog teške prometne nesreće
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari