Građani u BiH se ne žale na rast cijena

ljubuski.info

Institucija ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH u ovoj je godini zaprimila preko 400 različitih žabi potrošača, no iznenađujuće mali broj njih odnosio se na porast cijena u trgovinama i na benzinskim crpkama, rečeno iz te institucije.

U najvećoj mjeri žalbe su se odnosile na sektor usluga od općeg ekonomskog interesa (opskrba energijom, voda, telekomunikacije), sektor usluga u trgovini (roba s nedostatkom, garantnim rokovima), sektor turizma (propušteni aranžmani), kažu iz spomenute institucije.

Pritom napominju kako se iznenađujuće mali broj žalbi, ispod 10, odnosio na rast cijena, promjene cijena roba i usluga u trgovinama robe široke potrošnje (prehrana, tekstil) i benzinskih crpki.

Žalbe su u koordinaciji s nadležnim entitetskim i županijskim inspektoratima razmatrane i prema istim su rješavani predmeti, navode iz Institucije ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH.

Iz te institucije ponovno apeliraju na potrošače da vode računa o različitim cijenama istih ili sličnih proizvoda na različitim prodajnim lokacijama te sukladno tome donose odluke o kupovinama. Uz to, da sve nepravilnosti koje uoče prijave Instituciji ombudsmana ili inspektoratima te da vode računa o budućoj kupovini kod svih onih trgovina kod kojih je uočeno kršenje prava potrošača i "kazne" iste odabirući njihovu konkurenciju.

Također podsjećaju kako su u veljači ove godine donijeli preporuku vladama entiteta i Brčko distrikta BiH da u suradnji s nadležnim ministarstvima odnosno odjeljenjima usvoje dodatne mjere neposredne kontrole cijena te da uspostave održive mehanizme robnih rezervi i vrše pojačano ulaganje u razvoj domaće proizvodnje.

Pored navedenog, Institucija je u ovoj godini održala javno savjetovanje s inspekcijskim tijelima vezanim za online trgovinu kao i sastanak s Federalnom upravom za inspekcijske poslove u cilju ostvarenja kvalitetnije suradnje.

FENA

Glas naroda

A komu ćemo se žalit partijašin uhljebin ili nekomu drugomu koda nji to interesuje.

A evo da im se i zalis sta to oni mogu ucinit?Nista,nismo u komunizmu.Komunisti su formirali cijene pa im je drzava otisla u elac.A tekst je nidje veze.

Dašta, pajdo, komunistima država otišla u elač zbog formirabja cijena, tješi se ti tješi

Nego zbog cega je?Je li prija drzava firmirala cijene?Je.Je li inflacija pojela svu privredu sredinom osamdesetih? Je.I ko je kriv?Komunjare koje su se osobno spasavale bizec u DM i cije je osobne kredite inflacija pozobala.

Tuguju za poginulim Rusima zato ne prosvijeduju . Tuga je golema .

Izgleda da u tvom slucaju,obrazovanje je zakazalo i nema tu pomoći!
Konj je plemenita životinja al mu je čovjek nabacio alat na glavu da vidi samo pravo i u smjeru u kojem ga čovjek okrene

Krivac je babo

Žale se, samo znaju da je bilo kakvo prijavljivanje samo, da prostiš, sviranje k....,

Došlo vrijeme ,da se čovjeka sa svjećom traži!!Narod trpi i odlazi,nema ovdje za sve nas kruha!!

Ima se može se, a ako se nema onda se glumi da ima, sramota je biti sirotinja, posudi ukradi glumi da imaš, al se ne buni, ne talasaj.Uvik za naše domoljube glasaj.

Samo trostruki Rumunjski scenarij sve ostalo je džaba

Točno u sridu narod gladuje a neće priznat u pitanju ponos i štokholmski sindrom od tamničara i zlostavljača kradezea koji ga drži pod kontrolom većina naroda podržava svog tamničara slično je bilo u SFRJ ali manjina se oružano pobunila protiv tamničara

Da, digle se cijene prerađenih gl uposti iz supermarketa, a kad čovjek pita za domaći proizvod 2,3 KM, nigdje kupca

Novinari su najgora [ * neprimjereno * ] sto su pogodila ovu drzavu.

Gradjani BiH su odgovorni i nežele proteste koji mogu izmaknuti kontroli i dovest do nemilih dogadjaja bolje malo i trpit nego kasnije Plakat..

Ovi što spominju Jugoslaviju kako i zbog čega je propala. Da pojasnim inflacija je bila samo dimna zavjesa da narod zaslijepe. Prva Juga kao i druga je stvorena od strane zapadnih je*ivjetara u Strasbourgu (Francuska) i obije su tu i ugašene pa rekoše stari doktori znanosti ako bude potrebno tu će se stvoriti i treća. Zašto je Juga uginula??? Prvo zbog izinstiranja Njemačke, Francuske, Italije i Engleske iz vlastitog straha zbog svoje industrije da nebi kojim slučajem Kina, Indija, Iran, Rusija i Turska od iste u srcu Europe stvorili mega Kinu i tako srušili četvrojanskog konja Njemačku, Italiju, Francusku i Englesku. Ovi su namjerno stvorili rat kako bi iz osobnih interesa popunili prazninu u poslovnim zonama jeftinom balkanskom radnom snagom što je preočito u zadnjih 20-tak godina. To danas čine s Ukrajinom sutra tko zna skim drugim. Pa evo jučer najviše Njemački ministri da na jesen mijenjaju zakon gdje će afro-arapski migranti dobiti dozvolu kao mi Hrvati za rad i kažu da će početkom 2023-e imati viška 900 tisuća radnika. Tko je tu lud??? Nisu oni bezveze došli u BiH briga njih za izborni zakon i ko koga preglašava samo nedaj Bože rata, a i to je vrlo moguće jer to će im biti izgovor za otimanje elektroprivrede, šuma, voda, rudnika i dr. Ako lažem ili maštam svi od reda me pljujte.

Ti si jedan tipican primjer bivseg druga koji je zasigurno ko drugiskoristio sve partiske i povlastice i smicalice.Prvu Jugoslaviju su pravili pametni ljudi,vizionari.Druga Jugoslavija je pravljena sa mnogo krvi i terora.Komunisti druge Jugoslavije su bili obicni nasilnici i teroristi ali zahvaljujuci njet Staljinu dobili su kredite i pokrenuli privredu,to je neosporno.Ali privreda je bila na neekonomskim osnovama i prinapuvanoj propagandi uz onemogucavanje kritike.I pored tog rasta privrede 2 miliona Jugoslovena je moralo bolji zivot potrazit van zemlje.Pocetkom 80tih su kola pocela klizit niz brdo ali samo za obican narod dok su partijasi na valovima inflacije dizali kredite manipulirali cekovima,svercali markan a narodu uvodili restrikcije struje,prazne prodavnice ili redove pred njima,par nepar voznju iako nije bilo ni desetina danasnjih auta,posla bilo priko glave ali platu ako nisi odma prominio u marke za dva tri dana nisi moga strucu kupit za nju.Uglavnom vecina patila ali drugovi koristili.Sto se tice te neke ekonomske moci Jugoslavije,o kojoj pises,dovoljno je napomenut da je otic u Trst u kupovinu bilo ko danas otic u Dubaji.Drugovi ,bivsi komunisti,ako je sta i valjalo u bivsoj Jugi vi ste to sami i unistili.Nije niko s vana jer nije moga nikako ni uc,bili smo diktatura.

Točno opisano u bobu.

Gospodo branitelji Hrvacka je opet u rukam neprijatelja koji je rasprodaje i narod uništava,to je bilo sjaši kurta da uzjaši murta
Juga je stvorila nešto ovi neće stvorit nikad ništa osim sirotinju,novu dijasporu i konačno krvoproliće,bratoubilački rat

Neki su se rugali Titi ali Tito je ima fabrike pravija sve od igle do aviona.A šta pravi sad HDZ pravi samo dugove i sve uvoze.

Lijepo nam je sada, bome. Nedaju u Hrvatsku pritrat ni jedan kupus, kažu čuvaju bioraznolikost i boje se biljnih bolesti haha

HDZ pravi sirotinju,pravi HDZ dijasporu,domaću nepimenu buržoaziju i nezadovljstvo naroda što sve skupa vodi u probleme
Juga nije propala zbog loše ekonomije nego zbog preobrazbe udbaša iz jednog zaštićenog stanja u drugo da spase glavu od lustracije,za svoja ubojstva u jugi.
Udba je pokrenula rat da sama sebe pripakuje u novu vladajuču strukturu.
doće vremena kać orao morat da se skriva u kokošinjac da glavu ne izgubi-narodna poslovica

Građani u BiH se ne žale na rast cijena
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari