U dvije godine mandata ostvareni vidljivi pomaci

ljubuski.info

Vedran Markotić dvije godine je na poziciji gradonačelnika Ljubuškog, a po njegovim riječima, u te dvije godine ostvareni su vidljivi pomaci u svim segmentima života u tom hercegovačkom gradu.

Dvije godine mandata su brzo protekle, a na samom početku sam obećao dva prioriteta: demografija i jačanje gospodarstva. Mislim da se vide pomaci. Odmah na početku smo donijeli odluku o besplatnom prijevozu učenika osnovnih i srednjih škola, županija je omogućila besplatne udžbenike, a mi smo iz Grada osigurali besplatan pribor, tako da roditelji ne moraju ništa kupovati - rekao je gradonačelnik Markotić.

Također, donesena je i odluku o smanjenju cijena vrtića pa su tako ljubuški vrtić najjeftiniji u Hercegovini.
Vrtić je besplatan za svako treće, četvrto i iduće dijete. Također, financiramo i četiri privatna vrtića gdje su također niže cijene - naglasio je gradonačelnik.

Grad Ljubuški sufinancira i kupnju prve stambene nekretninu za mlade s 4.000 KM po obitelji te stipendira više od 600 studenata s ukupno 350.000 KM.
Svi studenti prve godine dobiju stipendiju, kao i svi studenti viših godina koji uredno ispunjavaju svoje studentske obaveze. Tu se isprepleću mjere grada i županije, ali po feedbacku našeg stanovništva mislim da idemo u pravom smjeru - kazao je ljubuški gradonačelnik.

Pomoć gospodarstvu

Što se tiče drugog prioriteta, Markotić je istaknuo kako gradska uprava maksimalno stoji na raspolaganju gospodarstvenicima.
Na Gradskom vijeću donijeli smo odluku o povratu novca za investitore, na način da smo to vezali za zaposlenost. Tvrtke koje dođu u Ljubuški, naprave pogon i zaposle ljude, njima se vraća novac koji su dali za zemljište. Osiguravamo im komunalije, asfalt, vodu, kanalizaciju do same parcele kako bi smanjili troškove koji one imaju - dodao je Markotić.

U tijeku je realizacija dviju velikih ulaganja koje će značajno poboljšati industrijsku sliku Ljubuškog.
Jedna je investicija mesne industrije "Braća Pivac" koja privodi kraju izgradnju svog pogona na 8.000 metara četvornih. Ljubuški će za tu tvrtku biti centar za BiH i zemlje CEFTA-e. Očekujemo na početku 50-60 radnih mjesta, a kasnije i više. Također imamo potpisan ugovor s FEAL-om i uskoro bi se u Ljubuškom trebao početi graditi pogon te velike kompanije - rekao je gradonačelnik.

Infrastruktura i ekologija

Gradska uprava veliku pozornost poklanja i izgradnji infrastrukture na području grada, pa se tako gradi ljubuška zaobilaznica, kanalizacija u gornjem gradu, vodovod u Studencima za 250 domaćinstava u vrijednosti od 550.000 KM te još niz manjih projekata.

U tijeku je rekonstrukcija i obnova tvrđave hercega Stjepana, zatim posjetiteljskog centra na rimskom nalazištu Gračine, uređuju se gradska galerija i park kod Babovca.
Zadnjih desetak godina Ljubuški napreduje, mijenja se vizura grada, od uređenja ulica do nove izgradnje. Jedini u županiji imamo pročistač otpadnih voda, konstantno se radi na izgradnji novih prometnica, javne rasvjeta po mjesnim zajednicama, uređuju se novi parkovi i sigurno je da imamo velik broj aktivnosti - kazao je jedan od najmlađih gradonačelnika u BiH.

Po njegovim riječima, cilj je da Ljubuški postane jedan od čistijih i zelenijih gradova u Bosni i Hercegovini.
Mi u Ljubuškom težimo očuvanju okoliša, jedna smo od prvih sredina koji smo potpisali deklaraciju o zabrani mini hidrocentrala. Vjerujem da smo sve ovo posudili od idućih generacija i red je na nama da očuvamo okoliš. Od 2012. na prostoru grada nemamo odlagalište otpada i na sve moguće načine gledamo očuvati okoliš. Radimo sada jedan veliki projekt na sanaciji divljih deponija, a radi se i na edukaciji od vrtića do srednjih škola o štetnosti bacanja otpada - naglasio je Markotić.

FENA

Glas naroda

loš učenik barbike kriminalca
koliko ste ljudi zaposlili koji nisu uveri[ * neprimjereno * ]i partije
šta ste napravili osim sirotinju ili iseljene a grad je ruševina u kojem vlast pere pare i onda se bogate uhljebi i dezerteri

Je je vide se promjene na tebi, prasac dobio jedno 30 kilograma,prava promjena

Kraljević,Viktor,Mrkotan,udarni trojac sa svojim niskim poltronima za lopovluk,od pranja svih mogućih računa koji su stari i po 2 mjeseca preko Parkova,glavonja iz Proboja pojma nema ni o čemu samo radi sta mu kažu,Viktor sa Mrkotanom preko Gavrana iz Elektra muzu lovu preko betonskih stupova gdje god mogu lopnu po 10 i više komada,Viktor sa Kraljevicem na tetku digao nepovratno 120.000,00 km poticaja za turizam,Kraljević mu isplatio iz proračuna,na tetku kupio i registrirao pincgauere da bude manje upadljivo,Mrkotan zemljište gdje je sadjeno smilje prenamjenjuje u gradjevno da mogu praviti pa Neka za struju,kuverte padaju ko iz torbe.

Kad će stupit na snagu zakon koji je donio HNS o drastičnom sniženju cijena svih životnih potrepština? Ako netko zna datum neka javi hvala unaprijed.

Braća Pivac nisu u cijeloj Hrvatskoj dobili ovo sto su na Cernu, sad otpadne vode čekajte u tokovima rijeka i žalite se za 2 godine :D

Kad vi počnete o otpadnim tokovima, u tom slučaju bi u cijelom Mostaru, ako ne i šire trebalo zatvorit bilo kakvu industriju.

Eno ti violeta iznad slivnog područja Vriošnice, tvornica deterđenata i nitko nikad nije rekao ni riječ o tome.

Bolji si od Nevenka

Triba im dat da nebjeze kad dodje vrime

ja znan da Vedran laže

ISTO STA JE NABRAJA JE RADIO I NEVENKO

Braća Pivac su prije 5 godina donile odluku o otvaranju pogona

Od Feala nema nista ta neće sirovinu prevozit iz Širokog u Ljubuski

Od 2007 Vedran je sve steka kriminalom
Vedrane aje reci da nisi
Ti sikriminalac

Ne mere bit u adzeju a da nije kriminalac samo tako Vedrane

Stekao preko parkova zato sirotinja plaća vodu najskuplju u državi da on ima kuću u grabu!

Ima kuću u grabu? Ne bi da ima kuću u Makarskoj, stan u Zagrebu, dva stana u....

Kuca mu je bila u Grab ii prije vec je on rodjen. Ako je čovjek uz kredit napravio sebi i svojoj obitelji prizemnicu ne znači da je ukrao . Kazi dali je tebi šta ukrao, jedino što znaš jeste lajati ko ker .Pomaci se vide , naravno i trebali bi svi biti ponosni što je konačno došla osoba koja zna na mjesto gradonačelnika. To što ima ekipu oko sebe koja nije stručna nije on kriv. No i to se da rješiti. A ako imaš što protiv Graba to je tvoj problem, oduvjek je Grab prednjačio pred svim drugim selima po književnicima, profesorima, akademicima ima nas i Hvala Bogu BITI ĆE NAS JOŠ. Vedro samo naprijed, Bog te čuvao i blagoslovio i tvoju obitelj.

Ovo pisu oni sto su uposleni u parkove bez natjecaja...

Ima pomaka, Bratiša ušao u kravicu, a miro Brkić na ulaz sa letanom.

Obadvojicu u zatvor

Obadvojicu, mislis kraljevica i markotica

Svu četvoricu

Infrastruktura je uništena i unakažena a pojedini vijećnici i predsjednici mjesnh zajednica to još čine i trpaju lovu u džep.Ako ste na nešto potrošili pare to ne znači da je ispravno urađeno ili uopće urađeno

Ima pomaka nikad više uposlenih grabljana

Ima napretka vidite da nosi naočale za vid nije ih prije nosio. Dolaze vile očima štasi pomoga sirotinji ništa jad ooooo

Nikad više tenzija unutar stranke

Falite me usta moja!

Oni ne znaju ništa ali adz i zna se

E lipo reče čovik bitno je da si iz Graba i prijavljen u Hr i triba pomoć da radi na državnim jaslama a ostali nemogu pristupit ili imaju vrlo malo škole.

Markotiću kada si takva poštenjačina štosi Mire Grgića ženu zaposlio u Parkove. Tip si koji gleda koje u partiji ako nisi u partiji nisi dobro doša. Briši sa ovih prostora nema ti vodek ni mista ni posla. Ti si jedno veliko ZLOPANTILO.

Sve su grabljani u jp parkovima i to s partijskom knjižicom vedranovi poltroni koje on postavlja šta je s novcima od kravice koju ste uništili dajući zakup bratisiii prodaje općinskih zemljišta po najvisim cijenama voda je najskuplja u državi naplata parkinga u gradu koja i ovako osiromašuje džep naših građana grad pust nema ljudi!?

Pa šta ako je zaposlija ženu mire grgića čovik je bojnik prosa čitav rat u njemačkoj m.a.r.s u pm!

Vedran je prevara sve sto je postigao je preko ucjene i muljanjem u jp parkovi hvali se nigdje tvornice mladi odlaze okruzio se likovima s kupljenim diplomama jedino je dobio 30 kilograma sramota da ljubuski nemoze imat boljeg gradonačelnika!!

Ne može goreg ali vi ste ga birali mi nismo

Nakon njega Kvesko

Ne znam šta se vi čudite, ne može bit pošten i bit u HDZu, sve što radi il ne radi je u službi stranke, njemu dobro, dobro pajdašima

Napokon netko da nešto i radi za grad. Ovdje samo pljujete, a ne znate ni vi zašto. Čovjek je puno dobrih stvari napravio otkada je na vlasti. Šta je to vlast prije napravila u 30 godina? Potjerali su investitore korupcijom. Gradonačelničke, samo nastavi ovako.

Ono što je dobro treba pohvaliti, a ono što je loše treba kritikovati!
Naravno, sve uz argumente!
Vidljiv je znatan pomak u pozitivnom radu gradonačelnika u odnosu na prethodnog, to uopće nje upitno.
Međutim, također ima prostora da se mnoge stvari pokrenu sa mrtve točke, npr. puno kvalitetnije iskoristiti vodni potencijal dovodeći vodu za natapanje u mjesta gdje za to uistinu ima smisla, iskoristiti izvore vode Klobuk i Vrioštica za otvaranje pogona punionica vode uz razne popratne mogučnosti koje isto prati, ne dozvoliti da se u taj posao ubace likovi sumnjivih namjera, sve posložiti da ima svoju funkciju, nije lako ali sw može kad su namjere za opće dobro pozitivne.....
Taj potencijal ne iskoristiti je više nego apsurdno.....
Pozdrav gradonačelniku uz želju da zdravo smršavi i svojim izgledom i pameću dostojno prezentira svu ljepotu i potencijal Ljubuškog.

ajde vedrane ne kaki

punionica vode je ideja Tihe Bradvice koju je govorio Ante Paponja
Tihu si privarija sa ekipom i Nikolom Lekom
Toni mi je priča šta ti je Tiho reka u njegovoj kancelariji i virujem da je istina
Bolan stidi se jer si falsificira dokumentaciju za parkove i pomoga ti je nevenko

da se voda neće zvat Ljuba sa srcem?

Lud li si sused? Kome pamet prodaješ?

Opljačkanim parama su kupili glasove mladeži adzeja Nevenka poslali u Sabor RH a Vedrana za gradonačelnika postavili sve se zna

Culi punionica vode.Valjda voda mora imat dobre karakteristike,bolje od voda u okruzenju,pa da se moze pristupit isplativoj eksplataciji.Imate Janu u Sirokom i kako bi vi njoj a da ne pricam Kiseljaku preuzeli trziste?Sa cim?Zeljama!

U Širokom je Leda

Punionica vode? Mikrobiološku kvalitetu vode ispituju jednom mjesečno?!

Čuj 30 godina korupcije i nerada i on vrcom u tu stranku s 20 godina

Acta, non verba.

vecinu komentara piskara gazda ljinfo.... nacin pisanja uvik isti.... sta ti je ljubomora... obrisi i ovaj, kao i sve do sada koji nesto pohvale....

Hahhhaa e ta ti je dobra. Baš me nasmija. Znači po tebi bi ispalo da je u Ljubuškom samo jedan nezadovoljnik i da samo on piše sve ove komentare

Po njima nitko nije ni iselio već šeta po Europi

Sve ti to moj Vedrane ne vridi ništa.
Nesta ljudi iz Ljubuškog.
U po bila dana moreš ih izbrojiti na prste dvi ruke.
Vratite nam ljude eto vam asfalt.

Ja ne znam čime se Markotić hvali kad je Ljubuški doživio demografski slom. Prolog, Crveni grm, Cerno, Lipno sve prazno nema ljudi. Ljubuška općina nema 20000 stanovnika.

Džabe se jede pije balaha što se ne bi hvalio

Sad je HDZ bagra počela i Bludničit,non stop seks afere
nije im mane bio ni lui 14 ti ili stari rim pred raspad -propast
svaka diktatura lopovluka završi bludničenjem rasipanjem i propasti vlasitog naroda,puna je povjest tih činjenica i još jednom a to su na žalost krvave gaće sirotinje i bjegom ili stradanjem vlastodržaca,okupatora
tako u knjigama piše no niko više knjige ne ćita,sad se gugla

Za razliku od Nevenka ovaj se bar nešto trudi. Nažalost, tu je taj naš mentalitet, gledaj i sebi nešto, a i okružen je lošim ljudima upitnog znanja. Valjda će biti bolje.

izjava gazde dovesst cu bugojance da rade za 30 km danas obuzdaj jezik i nevu

U dvije godine mandata ostvareni vidljivi pomaci
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari