Milanović: HDZ je zalijepljen za UDBA-u

ljubuski.info

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas kako nije inicijator pisma u kojem generali traže pomilovanje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača, te se obrušio na HDZ i Andreja Plenkovića optuživši ih da su oni vezani za Udbu i poručio da je prvo pitanje rekonstrukcija Vlade.

Za pismo je rekao da ga je iznenadilo i komplicira mu život, ali imena generala koji su ga potpisali nešto znače i želi čuti njihovu priču.

Kaže da je prije dva tjedna bio generalu Anti Gotovini kod kuće doma, no on mu ništa o tome nije govorio.
Ali prvo rekonstrukcija Vlade, jer to je ozbiljan presedan, a ne nekakva moja odluka, rekao je Milanović novinarima nakon svečane sjednice Županijske skupštine Zadarske županije.

Priča o pomilovanju je, kaže Milanović, jako široka i ima vremena za donošenje odluke o tome, a presedan je da zemlju vodi ovako korumpirana i rastočena Vlada.

Odbacio je tvrdnje iz HDZ-a da je on inicijator pisma i optužio Plenkovića i HDZ da su oni povezani s Udbom, poručivši da "Hrvatsku vodi banda".

Plenkovića je prozvao "udbaškim nasljednikom" rekavši da vrijeđa generale kada optužuje Čermaka, Gotovinu i Rojsa da lobiraju za udbaše preko njega.

Za HDZ je rekao da je zalijepljen na Udbu kao žvakaća guma na pločnik usred ljeta na zagrebačkom kolodvoru, a taj se smrad širi 30 godina.

Milanovićevu štetu za interese Hrvata u BiH neće isprati ni mostarske kiše

Premijer Andrej Plenković rekao je u srijedu u Saboru da štetu koju je interesima Hrvata u BiH napravio Zoran Milanović "neće isprati ni mostarske kiše", poručivši kako Milanović ne može privoljeti Bošnjake da pristanu na politički dogovor i kompromis o promjeni izbornog zakona.

Podsjetivši kako je Plenković prije dva mjeseca govorio da do kraja mandata neće smijeniti nikoga, a danas se doveo u situaciju da mu Nikola Grmoja kroji Vladu i udara tempo smjene ministara, Nino Raspudić (Klub zastupnika Mosta) upitao je dokle se došlo u izmjenama izbornog zakona u BiH, kako bi Hrvati mogli birati svoje predstavnike.

Točno, da nije bilo aktivnosti DORH-a u vezi tri člana Vlade ne bi bilo nikakve rekonstrukcije, ali ja ne mogu odgovarati za stvari koje ljudi rade bez da mi kažu ili se dogode, a oni su tada bili nešto drugo u odnosu na ovo što jesu. Međutim, postoji načelo presumpcije nevinosti, odvratio je Plenković.

Vezano uz BiH poručio je kako štetu koju je interesima Hrvata u BiH napravio "karijes s Pantovčaka", kada je Bošnjacima rekao "prvo sapun, a onda parfem", neće isprati ni mostarske kiše niti Nijagarini vodopadi, javlja Hina.

Plenković je naglasio kako se na takav način ne može privoljeti Bošnjake da pristanu na politički dogovor i kompromis o promjeni izbornog zakona.
Mi trpimo štetu od štetočine koja zastupa proruske stavove već mjesecima, naziva Ukrajince korumpiranima, on je vaš glavni partner, mecena i sponzor, a vi ste mu jatak u BiH, rekao je Plenković Raspudiću.

Poručio je da će Milanović, Raspudić i male strančice koje imaju tri vijećnika, zagovarajući treći entitet Hrvate u BiH iz položaja majorizirane žrtve dovesti u položaj krivca odgovornog za blokadu institucija.

Iako je Miro Bulj (Most) u svom zastupničkom pitanju upozorio da će voda iz Cetine stanovnicima tog kraja poskupjeti pet puta jer će za 500 posto poskupjeti struja za pumpne stanice preko kojih dobivaju vodu, Plenković se vratio na temu položaja Hrvata u BiH.

Ustvrdio je kako nema Vlade koja se više založila za Hrvate u BiH od njegove i upitao Raspudića što su on i Milanović napravili za njih, te poručio da neće njegovoj Vladi prišiti da je doprinijela pogoršanju položaju Hrvata u BiH.

To je izazvalo više replika, zbog čega su Bulj, Raspudić, Marija Selak Raspudić i Mario Kapulica dobili opomene.

Glas naroda

Vidiš udbaša Čolaka na slici!!!!
Kako Rojs brani krvnike i ubojice nevini Hrvata domoljuba
Uposleni su Čolaci udbaša u Rojsove sestrane u tvornici

Ti si sigurno rodbina od čestitoga Vice

Mika Špiljak :" sredio sam putovnicu svom ratnom drugu". Mika Špiljak :" Franjo sad dolazi tvoje vrijeme". Vrh komunističke partije SR Hrvatske na čijem je čelu bio Mika Špiljak odabire Franju Tuđmana i pomaže mu da dođe na vlast i naravno to bi bilo nemoguće bez blagoslova katoličke crkve u Hrvatskoj. U 6 epizodi serije Predsjednik je sve fino opisano što je naređeno svim svečenicima kakav naputak da dadnu vjernicima za koga da glasaju tri dana pred prve "demokratske" izbore . Znači KP Hrvatske i BK Hrvatske su braća po majci i po ocu . Da je ovo istina najbolji dokaz su ovi kardinali i biskupi u BiH koji su ujedno i glasnogovornici HDZ-a BiH. Sklopiti takav pakt sa najvećim neprijateljima Hrvata ne može izdobriti nikako ali nikako. Bog i Hrvati!

Zbog njih nam je glavni grad Minhen

Boban Jelavic Čović …

30 godina ista ...luzerska priča da se sakrije nešto

Udba je kao vuk i hijena gdje ima plijena tu je,napravljena njima država preko domoljuba koji se nisu obazirali tko ih vodi i što smjeraju,dobili su bogastvo i vlast ništa Milanivić nije pogriješio.

"U politici se ništa ne dešava slučajno. Što god da se desi možete se kladiti da je planirano". Frenklin D. Ruzvelt.

Dije im lopina onaj iz šb lasic

Nemojte tako narode samo pljuvati nije ni ovima sa Silke lako bilo u to vrijeme teška srca su oni morali neke zadatke izvršavat bili su zavedeni i ucjenjeni samo se stavite u njihovu kožu moramo im oprostiti radi budućnosti i pomirenja naših budućih naraštaja ...

Milanović bez obzira kakav je istinu je rekao, a istina boli zato je Plenkimun reagirao kako je reagirao. S druge strane već broj normalnog naroda je okrenuo leđa i otišao u Njemačku, Austriju i Irsku zbog udbaško-kriminalnih žvakaćih guma koje neznaju ništa stvarati za dobrobit naroda.

Nema udbe ni udbaša

30 godina štiti ih adz i crkva

Kako se pjenite na ovu temu, bace kosku a vi se glođete. Nađite državu koja nema tajnu službu ma kako se ona zvala. Valjda je zadaća svake tajne službe da brani državu, a ne da sadi tulipane i masline. Šta radi CIA, KGB MOSAD, MI6 itd, organiziraju ratove u drugim zemljama za interes svoje države i to pravdaju kao borbom za demokraciju i ljudska prava. Šta se moglo očekivati, formiraš skupinu u inozemstvu koja će se boriti protiv Jugoslavije svim sredstvima, pa i terorističkim napadima, a onda tajne službe Jugoslavije likvidiraju pripadnike te skupine. to je svugdje u svijetu tako borba službi države protiv grupa koje ugrožavaju državu.

U pravu si jer ovi što su u to vrijeme radili Jugoslaviji to je neoprostivo..

Orkansku buru u RH je izazvala akcija Njemačkog BND i tužilaštva a radi se o novom procesu koji je u tjeku.Osumnjičeni za ubojstvo Hercegovačkpg emigranta Miloša iz Gruda je još jedan brigadir HV dotični T.M. Novi proces brda valja ovi đuturumi u zatvoru nisu bitni.

Zanimljivo, Prusi se zanimaju za Mičića nakon što je u svojoj knjizi za likvidaciju Bruna Bušića prozvao našeg veljačkog udbaša Vicu. Polako polako odmotava se klupko

Odakle Vice u Parizu ako je bio sirotinja

Danas u slobodi i demokraciji ako nisi član vladajuće stranke ne možeš ni ulicu čistiti,. U tom omraćenom komunističkom, totalitarnom sustavu koji je progonio Hrvate, jedan od tada progonjenih Hrvata se hvali kako je bio po zatvorima, kako je proganjan, a onda taj isti nakon tih surovih progona u tom istom komunizmu postane direktof firme u Zagrebu. Kako je to mogućee??????

Treba oprostiti!!Nekamo pojmove!!Ko je kriv treba tražit oprost,i skloniti se iz politike,,a ne presvući se u drugo odjeli,nemoralno,a svi znamo da je i crkva ušla u politiku i škropi što Nebi smjela....pozzz komunistima i udbašima,za vas je ozbiljna tema priziva savjesti....

Tako je, treba oprostiti, to je ljudski, a i po Božijem.
Crkva nije tek sada ušla u politiku, dio njih je uvijek bio dobro povezan sa politikom i udbašijom.
To je duga priča.

Milanović: HDZ je zalijepljen za UDBA-u
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari