Putovi d.o.o. Grude će voditi brigu o ljubuškim prometnicama

ljubuski.info

U naredne tri godine o stanju, funkcionalnosti i urednosti lokalnih cesta i gradskih ulica na području Ljubuškog, brigu će voditi poduzeće za izgradnju i održavanje cesta Putovi d.o.o. Grude.

Ovlast i zadaću da to može raditi, dugogodišnja i poznata hercegovačka građevinska tvrtka dobila je nakon provedenog postupka javne nabave, u kojem je ponudila najnižu i najpovoljniju cijenu koju je, u konačnici, prihvatila Gradska uprava Ljubuškog. Za taj trogodišnji posao Grad Ljubuški će Putovima Grude isplatiti iznos od 2.000.100KM bez PDV-a.

Postupak javne nabave naslovljen "Sanacija i asfaltiranje lokalnih cesta i gradskih ulica Grada Ljubuškog" objavljenog je 25. ožujka na portalu javnih nabava. Istaknuta je procijenjena vrijednost tog posla u iznosu od 2.835.000 KM. Navedeno je da je izvor financiranja proračun Grada Ljubuškog i da će se s odabranim ponuditeljem zaključiti okvirni sporazum na razdoblje od tri godine. Istog dana imenovano je Povjerenstvo za javne nabave, koje je provelo otvoreni postupak javne nabave. Povjerenstvo je 28. travnja provelo postupak javnog otvaranja pristiglih ponuda i utvrdilo da su svoje ponude blagovremeno dostavila tri ponuditelja: KTM Brina d.o.o., Putovi d.o.o Grude i Hering d.o.o. Široki Brijeg. Postupak je nastavljen 4. svibnja, kada su ponude detaljno pregledane i ocijenjene te je utvrđeno da su sve tri prihvatljive po obliku, sadržaju i potpunosti. Povjerenstvo je sastavilo rang listu prihvatljivih početnih ponuda, od najuspješnije k manje uspješnoj. Na prvom mjestu su bili Putovi Grude s ponudom 2.785.746,92 KM, na drugom KTM Brina s ponudom 2.833.938,50 KM i na trećem Hering Široki Brijeg s ponudom 3.197.201,44 KM. Iznosi ponuda bili su s eventualnim popustom bez PDV-a.

U postupku javne nabave bila je predviđena i e-aukcija i ona je održana 9. svibnja. Rezultati e-aukcije, u kojoj su ponuditelji dali svoju konačnu i najnižu cijenu, bili su sljedeći: s ponudom od 2.000.100,00 KM Putovi Grude su osvojili prvo mjesto, KTM Brina je bila na drugom s iznosom od 2.150.000,00 KM, dok Hering Široki Brijeg nije mijenjao svoju prvotnu ponuđenu cijenu od 3.197.201,44 KM i ostao je na trećem mjestu.

Protiv donesene odluke može se izjaviti žalba najkasnije u roku od deset dana od dana njezina primitka. Ponuditelj Putovi Grude dužan je u roku od pet dana od dana primitka odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja, dostaviti izvornike ili preslike dokumentacije propisane tenderskom dokumentacijom. Po pravomoćnosti odluke izabranom ponuditelju Putovi Grude, dostavit će se na potpis prijedlog okvirnog sporazuma. Odluka je objavljena na službenoj mrežnoj stranici Grada Ljubuškog, istovremeno s upućivanjem ponuditeljima koji su sudjelovali u postupku javne nabave, kako predviđa Zakon o javnim nabavama Bosne i Hercegovine.

Grad Ljubuški svake godine izdvaja značajna sredstva za popravak i obnovu svojih lokalnih cesta, za nove asfaltne dionice u mjesnim zajednicama, za preuređenje i dotjerivanje gradskih ulica… U ovoj godini u gradskom proračunu za usluge popravaka i održavanja cesta, planiran je iznos od 900.000 KM.

Ivan Kaleb | Večernji list

Glas naroda

Prema tenderu koje su to Ceste o kojima se Putovi brinu?
Rijec je o pljački novca .

Jao nama,nikad više ceste nećete vidit a bit će poginulih ko Rusa

Ajme krpljačine na Žabaru nakon kopanja vodovoda , ono ko je dozvolio da se onako okrpi asvalt pa ono je sramota.

Putovi Grude adz perači para

Ko neki je asvalt i bio. Nije mi jasno sto nisu citav asvalt navukli?

šta bi dogodine radili da ispravno naprave

Hoće li se raditi ona ulica prema zaobilaznici Petra Barbarića ,pozdrav svima

Kad se barbar vrati na vlast…

Ako su oni radili cestu za nigdje,tj.odvojak na raskružju na Plantaži,kao da su materijal nosili ko laste u ustima,naša budućnost je vrlo perspektivna...živio rad...

Ko je stavio šapu na Peteve Grude?

Adz davno

Kad ce asfaltirati dionicu teskera orahovlje?

S nedilje

Bolje nikako nego da oni asfaltiraju.Ne mogu metra ravnog asfalta navuć a ono se i ne može nazvati asfaltom

Kad takozvani precjednik takozvane mjesne zajednice kaze "zumis"

Jeste vidili sta su nama u Pregradju napravili,prometno rjesenje za koje se ide u zatvor bez suđenja

A ko se u predgrađu pita slavo i ujro ili ti?

Treba mi dva radnika za montažu stolarije u njemačkoj

Mogli su i kružni umjesto semafora,ima mjesta

Neka hvala, bolje da ne prave, sigurniji je semafor od njihovih kružnih. Kad ih prave ili premalog radijusa ili s jedne strane pravac tako da pametnjakovići u njeg ulijeću 80 na sat

Šta očekivati od kupljenih diploma? I obični amater koji samo svakodnevno vozi bi bolje projektirao onu cestu. Pitanje je vremena kad će netko život izgubiti.

Ujutro se ruši kružni tok.

Putovi d.o.o. Grude će voditi brigu o ljubuškim prometnicama
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari