Igre prijestolja u Mladeži HDZ BiH

ljubuski.info

Zbog informacija kako je idući favorit za predsjednika Mladeži žena, a nikada u povijesti stranke djevojka nije bila predsjednica Mladeži, akualno vodstvo očevidno želi po svaku cijenu eliminirati sve snažne i aktivne žene koje bi mogle preuzeti Mladež degradirajući ih i smjenjujući sa svih pozicija unutar struktura.

Neokrunjenom stranačkom despotu Draganu Čoviću i njegovoj prvoj pratilji Borjani Krišto apsolutno ne odgovaraju neredi u Mladeži HDZ-a BiH svega nekoliko mjeseci od listopadskih parlamentarnih izbora.

Pomladak je jedna od najlojanijih i najbitnijih stranačkih vojski koja se u ciklusima bezočno rabi za agitiranje, pokoravanje i discipliniranje prioritetno mostarskog Sveučilišta, čija kampanja i glasovi često znaju donijeti presudne izborne rezultate.

Dnevni list, međutim, doznaje iz nekoliko vrlo pouzdanih izvora iz vrha Mladeži HDZ-a BiH kako se u toj stožernoj sastavnici odvijaju tektonski kadrovski poremećaji i ta infrastruktura puca po svim regionalnim podružnicama.

Čistka nepodobnih

U predvečerje izbora za novo čelništvo Čovićevog pomlatka vodi se bezočna 'diferencijacija', po uzoru na kumunističke uzore, nepodobnih i opasnih kadrova, a poglavito je goropadna eliminacija mladih i sposobnih djevojaka koje su očiglno prijetnja sadašnjem rukovodstvu Mladeži HDZ-a BiH.

Dnevni list doznaje da bi Dragan Čović i Borjana Krišto voljeli vidjeti djevojku na čelu stranačkog mladog naraštaja, međutim, sadašnje vodstvo Mladeži HDZ-a BiH u grčevitoj borbi za očuvanje privilegija preventivno provodi čistke, cijenu za sada platile Ibrulj, Matuško…

Naš sugovornik otkriva kako lokalna rukovodstva, ali i kruti vrh Mladeži HDZ-a BiH, po uzoru na starije perjanice, nemilosrdno provode čistke i vrše progon svojih kolegica koje su prepoznatljive pod učinkovitom političkom djelovanju .

'Glavom' su za sada platile Tonina Ibrulj u zapadno-hercegovačkoj organizaciji mladog naraštaja u stožernoj stranci, odnosno u Ljubuškom, te Marija Matuško u Hercegovačko-neretvanskoj podružnici, koja je inače iz Neuma.

Obje su u radu pokazale zapažene rezultate što je, kako tvrdi naš sugovornik, očigledno bio veći minus nego plus. Otužno je da glavni čelnici Mladeži nisu učinili ništa kako bi spriječili lokalnu bahatost i samovolju i obrane dvije dame, nego naprotiv, oštro su vodili kampanju njihove smjene te instaliranja kadrova koji odgovaraju pojedincima koji su, u potpunosti zatočili Mladež.

Eliminacija 'protivnika'

Iako to, za sada, neće javno kazati, upire se prstom u predsjednika Mladeži HDZ-a BiH Matu Lončara. Osim što prešućuje ili podržava brutalno 'metlanje' potencijalne opasnosti, Lončar je izazvao i gnjev stranačke mladeži svojim ustoličenjem na poziciju savjetnika u Vijeću ministara, dok se veliki broj mladih ljudi u HDZ-u BiH nutješno i neuspješno bori za prvi, trajni posao. Inače, Lončar je donedavno bio član HSP-a BiH.

Postavlja se pitanje kako će Mladež u Hercegovini biti motivirana svoga predsjednika Čovića i seniore povući ka novoj pobjedi kada stanje unutar Mladeži nije nimalo bajno.

Uz Ibrulj i Matuško doznaje se kako su još dvije mlade dame napustile Predsjedništvo Mladeži čime je uklonjeno nekoliko žena u kojima Lončar vidi konkurenciju.

Sve ove iznenađujuće turbulencije vodstvo HDZ-a BiH navodno gleda s prijezirom, obzirom da se i sam predsjednik stranke Dragan Čović puno trudi uvesti kvalitene žene u politiku.

Zabrinuti Čović i Krišto

Preiskusni Čović i njegova 'prva pratilja' Borjana Krišto strahuju da neki pojedinci u Mladeži nisu svjesni pogibeljnih poteza koji otvaraju prostor da se mladi hadezeovci okrenu drugim strankama koje su otvorene prema mladima.

Da stvari nisu nimalo benigne govori i nagovještaj da se i u organizaciji Mladež na sjevernom dijelu BiH spremaju unutarstranački prevrati, jer, navodno određeni ženski kadrovi "pucaju na visoko".

Stanje ni u drugim dijelovima BiH nije ništa bolje. Mladi, ali i seniori u Hercegbosanskoj županiji vode pravi rat vodi na liniji Livno-Tomislavgrad. Kako se doznaje, mladi stranački lavovi osokoljeni potporom iskusnog Joze Bagarića traže premoć u odnosu na Livnjake.

Središnja Bosna nastavlja svoje međusobne i interne bitke, a doznaje se kako je nepovratno i presudno osnažila struja unutar Mladeži i cijelog HDZ-a BiH koja zagovara smjenu Darija Plavčića, odanog kadra Marinka Čavare, potpredsjednika HDZ BiH.

Cijena diktature

Na koncu ostaje za vidjeti kako će na sve ovo gledati vodstvo HDZ-a BiH i predsjednik Dragan Čović. Sigurno je kako mu ne odgovara kaos u stranci koji je vidljiv u HBŽ-u, Busovači, Žepču, Jajcu i drugim mjestima, ali jednako tako i anarhija u Mladeži koja se trudi jeftinim PR-om sakriti unutarnje probleme.

Zlobnici će bocnuti, kakvi seniori takav i podmladak. Ako se nastavi diskriminirajući trend progona mladih djevojaka iz Mladeži HDZ-a BiH, prva stranačka primadona, Borjana Krišto još će dugo pričekati da na obzoru ugleda svoju potencijalnu nasljednicu. Pa, što?

Nema nasljednika niti nedodirljivi i 'nezamjenjivi' Dragan Čović pa nikoga ne boli glava. To je cijena diktature koja vlada u tobožnjoj demokratskoj stranci.

J. S. | Dnevni list

Glas naroda

Nisu to nikakvi lavovi to je čopor bjesni hijena.sigurno bi alfa ženka uvela malo reda da se zna ko prvi jede strvinu

Tonina Ibrulj izblamirana do bola i pokazala se kao nekompetentna osoba koja nije dorasla funkciji,a inače je kandidat veljačkog mačkara Mladena Bebeka

Jel ova Tonina kćer lažnog invalida i lažnog ljubuškog pukovnika kvazi majstora Ibrulja,sram vas bilo uzimate pare pravim invalidima

Zar je i Nini pukovnik

Da..pukovnik je..

Bio čovik na terenu nek ima penziju a da je pukovnik nije da je invalid nije , ali da ih ima tako kapom i šakom ima.A cura je ok pametna obrazovana kulturna a sad što je neko kupljene škole ko i pola općine pa iz hdz im smeta to razumim nije lako imaju oni školu al slaba podloga.

Kako je nije sramota da se prijavi ako je ovo sa genaral pukovnikom istina.

Nini Ibrulj teški debelokožac ništa ne raditi a fino živiti po kafićima kahve ispijati i pametovati šta bi neko drugi trebao raditi

Ja predlažem Anu Bubalo da bude presjednica mladezi, svakako je još cura što je malo starija to nema veze a uz to još završila i skolu HDZ-a.To je kadar za uspjeh.

Druže kvesko jesi to ti gost opcine

Ko sa vragom tikve sadi,pucaju mu od glavu

Mladež jest jednako prostitucija

Mladen Bebek primitivno zlo mladeži HDZ

Lončar je promjenio sve stranke i položaje mladih od općine do federacije i nema rezultata.

njima odgovara Lončar veliki uhljeb i ulizica a neradnik

taj je kadar helene lončar i ivice pavkovića zvanog slipotina

moraš biti ko Lončar ili u NJemačku on je odabrao nemoralni put

Posa im je siguran ako se učlane u mladež Hdz. Samo interes pogotovo ovaj Lončar je otvorio svima oči iz oporbe u Vijeće ministara preko mladeži Hdz. Samo klupi mogu glasati za ove prevarante.

Učlaniti se danas u adz je isto ko 89 u partiju ili 45 u ustaše

Bože sačuvaj,šta ova poltika radi,mladi se odmah kvare da dobiju posao,žalosno kud ovo sve ide,,sebičnost,interes,strančaranje,mržnja,nepotizam korupcija,,,,nije nam baš sve kriv Komšić zar ne?!

Bolje bit i regularni zanatlija i živit od rada svojih ruku već bit partijski fakultetlija i ughuz i živit sa tuđe grbače, i ako to nisu paraziti što su onda?

Ovo što Tonini rade to je ona isto uradila svojoj prijateljici Antoneli luburić, udbaškim metodama je smjenila na inicijativu zlobnog Mladena Bebeka.
Nije slušala savjete drugih temeljnih organizacija da to ne radi koji su šikanirani od vremena Bebeka..

Davno je rečeno tko jamu kopa drugome...

Kako je to tonina uradila antoneli ako je predsjednik ljubuske mladezi franjo brkic a antonela se nije ni kandidirala zadnji put sta pisete gluposti kad ne znate, ubacujete ljude gdje ih nema

Tonina bi se očajnički vratila u igru al to tako ne ide. Slušala si Bebeka da budete protiv Lončara, a sama si ga predložila kao predsjednica ŽO, a sad kukaš kad su te smjenili.

Zašto se prijatelji sa Humca svađaju po kafićima... dali je neki raspad ekipe u pitanju

Čak se više ne viđaju po gradu

Tako to ide. Čin nisi glavni ne valja nitko i niko nikog ne može. Ipak je Bebek glavni po meni..

Ovo za humac se govori po kafićima već 3 mjeseca po seoskim kafićima čak zvonimir kraljević priča

Nek joj pomogne predsjednik vijeca od njene kolegice ravnateljice "dobar prijatelj"

Sve će to Mladen Šunjić srediti momče se češlja pazite se lavovi dolazi Mada hijena

Nije to zlatna mladež već [ * neprimjereno * ]i karcinom. Šta dobra činite narodu i zašto ste u toj [ * neprimjereno * ]i radi svojih gujica ili radi naroda? Sram vas bilo sviju kojima treba partija da se uhljebite dok poštena sirotinja koji su najbolji đaci u školi bili ide vanka. Sram da vas sram bilo sviju koji poštenom svitu učlani si se u partiju otimate kruv iz usta.Ma šta i ja pišem oklen vam obraz partijske pudlice da vas bude sram.

Cura je dobitnik rektorove nagrade.Dje ti vozis?

Nagrade od rektora tokara koji je btw isto iz Ljubuškog.

Dokaz samo da zna dobro štrebat i da je snalažljiva.

Taj rektor tokar je predsjednik udruge rektora BiH.Covik je za snimit filim o njemu.A nju je valjda najprija njen dekan triba pridlozit?Il ti ni on nije po JUSU?

Metastaze koje će uništiti sve tragove života u općini

Koji je vakultet završija Lončar ì bratić od Pavkovića koji se uhljebi u Ministarstvo gospodarstva kod ministra Sesara, sve kadar do kadra sa kupljenim diplomam, pa i Sesar

Pročitat treba Program za poticaje gospodarstvu. Pozivam ekonomiste je li im išta jasno. To se ciljano određuje kome će lova

Koliko ja vidim iz komentara, najbolje bi bilo da svi izgube na izborima.

Ali najjače će bit kad se na kraju pokolju između sebe

da vi mladi znate nije lako biti Mate

Matu gura Lidija Bradara jer nih dvoje su glavni glasogovornici Čovića

Nepismeni nezadovoljnici pisu komentare o ljudima koje uopce ne poznaju temeljene na seoskim pricama, tracevima i vlastitim frustracijama. Ne znate kakav je neciji zivot i sta tko prolazi i prihvacate ono sto cujete kako vama odgovara čuti. Pođite raditi na sebi i svom zivotu. Izvadite brvno iz svog oka prvo.

Kad vidite samo vodstvo mladeži HDZ BiH Ljubuški, onda se da primjetiti kao da im nešto fali, al ono u glavi.

Tonina Ibrulj je bila i je dio te ekipe, ali ekipa se posvađala zato što je pala smjena Tonine u ŽO, jer nije nitko [ * neprimjereno * ] da ne prokonta Mladena Bebeka kojeg su ove i ovi slušali.

Vodstvo Mladeži Sačinjeno Od Lisica, Otoka, Grabovnika, Veljaka, Vojnića,Klobuka, Šipovače (odakle je Tonina) I Proboja, e onda morate znat kakva je to mladež i kakvi kapaciteti.

Skup riječi koje vodstvo koristi je: unda, tute, bogetanjjje itd

Tonina je jedna od najelokventnijih osoba koju sam upoznao i slusao, kakve veze ima je li joj majka ili otac iz Sipovace ili bilo kojeg drugog sela ili bilo kome, zena proputovala pola svijeta
Tvoj komentar govori o tvojoj plitkoci mozga

I jedina školovana i zna sastavit rečenicu

Ovo što se sela tiče ti je istina,slinave [ * neprimjereno * ]čine sve redom

Postiji tročlano vodtvo HDZ-a Ljubuški a to su:Vedran, Toni, Mladen...
Tko se njima suprostavi biti će sankcioniran.

Kako je jednom prilikom rekao Vedran postavit ću za mjesto predsjednika nesposobnu osobu, da nas ne skinu.

Tako već 6 god mladež vode nesposobni i bez kičme, a ostatak mladeži se ne suprostavlja...

Pajdo dobro si ovo rekao

Vedran je Udbaško djete i krojač ove igre, čovjek koji ubaciva krtice u Temeljne ogranke da ih zavađa, a isto tako ne saziva Gradskidbor od kad je izabrano vkdstvo HDZ-a.

Igre *** uništit će nas gore nego Rusi Ukrajinu i gusine drveće.Nakon Rusa i gusina će se sve obnoviti a kad di ova [ * neprimjereno * ] prođe nema više života, lakše će biti naseliti Mars

Igre prijestolja u Mladeži HDZ BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari