Odbijen zakon o sprječavanju sukoba interesa u institucijama BiH

ljubuski.info

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH jučer nije usvojio Prijedlog zakona o sprječavanju sukoba interesa u institucijama BiH, koji je jedan od 14 prioriteta Europske komisije za članstvo u EU.

Predloženim zakonom, za koji je Ustavnopravno povjerenstvo Doma naroda dala negativno mišljenje, bilo je, između ostalog, predviđeno uspostavljanje nezavisnog, profesionalnog tijela za provođenje zakona i definirano na koje se osobe primjenjuje sukob interesa.

Podršku zastupnika nije dobio ni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužiteljskom vijeću BiH, koji je također jedan od 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije.

Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o VSTV u parlamentarnu proceduru uputilo je Vijeće ministara radi poboljšanja integriteta i omogućavanja učinkovitijeg i transparentnijeg funkcioniranja pravosuđa i VSTV-a.

Odbijeno i o plaćama i naknadama

Jučer je odbijen zahtjev Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH i odlučeno da se ovaj zakonski prijedlog razmatra po skraćenom postupku.

Predloženim rješenjima predviđa se povećanje plaća vojnicima, policijskim i službenicima na razini BiH sa najnižim koeficijentima.

Plaće za više od 18.000 zaposlenih koji trenutačno imaju mjesečna primanja niža od 1.500 KM, bila bi povećana za 100 do 140 KM.

Trošarine na gorivo

Dom naroda donio je odluku da se u redovnoj proceduri razmatra Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o trošarinama u BiH, kojim se predviđa ukidanje trošarina na gorivo na razdoblje od šest mjeseci, uz mogućnost da Vijeće ministara taj rok produži za još tri mjeseca.

Prethodno su izaslanici odbili prijedlog Denisa Bećirovića da se današnji dnevni red, uz prethodno održavanje sjednice nadležne komisije, dopuni tačkama koje su skinute s dnevnog reda, među kojima je i prijedlog o izmjeni zakona o PDV-u.

Glas naroda

ko donosi zakone protiv sebe narode izaberite na izborima druge i poštene ljude

Pa prijavi se

Da se prijavim. Daj mi nabroji jednog normalnog i poštenog političara.. Samo jednog..

ja znam jednog koji se nije okoristio, materijalno nimalo.

Pa budi ti prvi

Pošteni su davno odustali od politike. Poštenu čovjeku nema nigdje mjesta..

Jarane nemoj sam sebe falit, takvi u politici ne postoje ,džaba prižderavanja , vožnje, sobeti, dodvoravanja, pogodovanja tamo pošten moreš ostat dva dana.

Zato je Majorizacija i izvučena iz šešira, opet, a ovce kao ovce..

ne može tamo tko ne zna lagati otac je djete kad mu je bilo godinu dana znao što će biti pitali ga kako znaš pa on kaže sjedi na tuti i gleda me u oči

Ne vidim razlog zašto bi ga prihvatili sve dok ne dobiju degenek

Izbori su brzo

Odbijen zakon o sprječavanju sukoba interesa u institucijama BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari