Porezna će kontrolirati poslovanje putem "brze pošte"

ljubuski.info

Uprava za neizravno oporezivanje 25. svibnja 2022. godine započinje intenzivne kontrole svih obveznika koji su obavljali promet u Bosni i Hercegovini koristeći usluge "brzih pošta".

Razlog za pojačane kontrole ovih obveznika su sumnje u neprijavljivanje kompletno ostvarenog prometa.

U analizama koje su upravo završene u UNO došlo se do zaključka da veći broj obveznika, znatan dio prometa dobara u Bosni i Hercegovini, ostvaruje korištenjem usluga kurirskih poslova, odnosno poslova "brze pošte".

Vodeći se određenim pokazateljima u ovom segmentu poslovanja, Uprava se obratila Agenciji za poštanski promet u BiH u cilju pribavljanja popisa ovlaštenih lica koja imaju licencu za obavljanje poštanskih usluga.

Po dobivanju liste lica koja se bave navedenom djelatnošću zatražena je dostava podataka o korisnicima usluga brze pošte i načinima plaćanja pošiljki. Na osnovu svih dobivenih informacija i podataka kreirana je lista lica - obveznika, koji će biti predmet pojačanih kontrola od 25. svibnja 2022. godine.

Na osnovu dobivenih informacija UNO je izvršila identifikaciju lica koja u ovom trenutku nisu obveznici PDV-a u BiH, a koji su ostvarili promet (naplatu po preduzeću za isporučene pošiljke kod svih pošta u BiH), na godišnjem nivou iznad 50.000,00 KM. Ova lica su već morala podnijeti zahtjev za registraciju i ulazak u sustav PDV-a u BiH.

Pored toga, UNO je izvršila identifikaciju obveznika PDV-a koji su već registrirani u Upravi, ali je analizom utvrđeno da su ostvarili promet znatno veći u odnosu na promet koji su iskazali i prijavili u svojim PDV prijavama.

Inspektori UNO će kontrole provoditi u prostorijama obveznika/lica, koji su identificirani da su prodavali dobra koristeći, između ostalog, i usluge "brzih pošta" u BiH.

UNO poziva sve obveznike PDV-a, koji su u prethodnom periodu vršili promet dobara na način da su koristili i usluge "brzih pošta", da još jednom pregledaju svoje knjigovodstvene evidencije i ukoliko uoče nepravilnosti da eventualno izmijene svoje PDV-e prijave.

"Također, pozivamo obveznike koji nisu u sustavu PDV-a, a koji su prešli prag oporezivog prometa u iznosu od 50.000 KM, da hitno podnesu zahtjev za registraciju u Jedinstveni registar obveznika neizravnih poreza u UNO", navode.

Na ovakav način će obveznici izbjeći prekršaje i kazne u predstojećim kontrolama.

Inspektori UNO će pojačane kontrolne aktivnosti provesti na području cijele Bosne i Hercegovine. Aktivnosti na terenu počinju 25.5.2022. godine i provodit će se, sa većim ili manjim intenzitetom, do kolovoza.

Glas naroda

Samo udrite po narodu bando jedna i zaposlite još uhljeba inspektorskih

Djeca od bivših privatnika danas u Poreskoj i UNO i uzimaju milione

Dica pametna živio adz

Mozes si misliti !
A kontrole divlje gradnje sa nesagledivim poslikedicama po lice grada ?
Potkupljeni i nijemi i gluhi a i slijepi pa ne vide bagere koji u sred grada na mini placu prave maxi zgradurinu.
Općinski oci i opcijski vrli inspektori se vjerojatno udaraju nogom u g.zicu jer im je kuca na selu. Pa nece vidit bager za zivota .
Zbogom pameti.

Pa šta vi nećete ništa radit ako vam zločinački hdz ne dozvoli hihihi!

Kako Džakula zatvori market i od plaće postade milionas

Sve je dobro dok ne poćnu otvarat pakete i koverte

a tek kulturocid na gračinama ,kupili nelegalnu kuću od bubala koju je trebalo srušiti i opaliti kaznu, bubalo još i zaradio, prave muzej haha

Hoće li ta inspekcija provjerit poslovanje Bratiše u kravici?

Ono što su Vedran i Toni dopustili, nije čak ni Nevenko a ni Boras dopistili

federalna inspekcija bi trebala reagirat. Ono je teški kriminal.

U Posti otvaraju pisma vecinom iz inostranstva i kradu pare iz kuferata.Dijaspora salje svojoj obitelji a postari hapaju.I to bas u Ljubuskom.

To je zločesto odma ime i prezime poštara .

A ne može tako,slati obično pismo i u njega peneze, uplatiš vrijednosno pismo i onda pošta snosi trošak nestanka pošiljke. Ovako prozivati poštare je glupo, možda ti taj nije ni ubacio u pismo novac?

Tražim dva radnika za montažu stolarije s eu papirima u njemačkoj samo da nisu pijanci da mi zivce ne čupaju.

Znaci trazis nekog ko nije kao ti

Porezna će kontrolirati poslovanje putem "brze pošte"
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari