Kakva je budućnost visokog obrazovanja u BiH?

ljubuski.info

Okrugli stol na temu "Budućnost visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini" održat će se u petak, 13. svibnja, u hotelu "Bevanda" u Mostaru s početkom u 10 sati.

U povodu 15. obljetnice stupanja na snagu Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH, Sveučilište Hercegovina iz Mostara i Asocijacija rektora privatnih sveučilišta/univerziteta iz Viteza organiziraju okrugli stol na ovu temu, priopćili su organizatori.

Predviđeno je da u radu okruglog stola sudjeluju ministri nadležnih obrazovnih vlasti na svim razinama u BiH, rektori javnih i privatnih sveučilišta, predstavnici Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvalitete, predstavnici Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja, Agencije za visoko obrazovanje RS, Erasmus+ ureda u BiH, te drugih ključnih aktera uključenih u sektor visokog obrazovanja.

Glas naroda

Hoće li Ševo održati predavanje

Kakvo može biti kada su profesori s kupljenim diplomama

U BiH žive ljudi koji su kupili i koji bi kupili diplomu bez imalo stida

Sve profesore s privatnih fakulteta uhititi odmah

Šta se bunite pa cijeli Ljubuski vode takve osobe i sve štima i ide dobro, Viktor kiseljacka skola,Kvesić kiseljacka skola,Kraljevic vječiti student,Markotić isto,ravnateljica vrtića fratri joj sredili skolu,David geonetar,Prskalo savjetnik jad od pravnika.............i opet sve ide u dobrom pravcu pa vi studirajte .

Šta ste sili na kveska i tu neznam kako se zove sram vas bilo ja njega znam elokventan strane jezike govori zna se brate lipi i obuc i ja bi ga u općinu uvik menija hihihihi!lazete da mu ćaća nije nama psova mater kod zelica što mu rusimo jugoslaviju!! A kad mu je bila promocija bila čitava središnja bosna volovi se pekli hihihi!

Kvesko Kiseljacki hihihi

A ko je ta iz ciji kuca je? Cega ravnateljica?

Ona ti s kveskom uređuje umacki glasnik i glas koncila kvesko je glavni urednik hihihi

Isto je se tribala prijavit u ljubav je na selu onom starom fbiaovcu.

Sta vali. Doktorat se vani u prosjeku sprema 5-6 godina, a tu se stancaju ko kese.

Ima ih dosta što su završili privatne fakultete i 100 puta su pametniji od ovih.

Što znači pametniji?. Dali su stručni u onome, " za što su studirali". Logopedica iz Međugorja je isto kao pet godina studija logopedije iz Zagreba? Da isto je u cirkusu zvanom BiH, zato i jesmo gdje jesmo. Znam da ne možeš ovo shvatiti, bez obzira na svu pamet koja je kupljena.

Pametniji ti danas znači snalažljiviji, društveniji, bolje prilagođen trendovima, ekstrovertan, poduzetan, komunikativan, tj. da ima višu socijalnu inteligenciju. Džaba ti što si štrebao 5 godina i dobivao rektorove nagrade, kad na kraju to znanje ne znaš primijenit ili ti je već isparilo iz glave

100% tačno.
Ali neka nam i pametnih i snalažljivih. Nekako ne ide jedno bez drugog.

Tako priča onaj što nije završio ništa.. Šuplja ti priča rodijače

Jesi li siguran?

Onome ko se kuzi i ko voli ono što studira dosta i 1 godina studiranja i znat će više nego onaj sa 5 godina.

Dodji u Njemacku i donesi nijemcima 100 diploma ako ne znaš radit noga u straznjicu pa na lopatu i kopaj.

Njemci su često spremni dat i obuke, samo da im ima tko radit. Kako bilo, više se nauči za jedan mjesec rada u nekoj firmi, nego za godinu studiranja gdje ti je sve teoretsko, pomiješano gradovo i prezentutani ko na traci. E to treba promijenit!

Ma jesi li siguran!? Vidi se da nisi studirao. Na prvoj se godini samo odjeljuje žito od kukulja, odnosno inženjeri i pravnici

I 5-6 godina je malo. Kako može netko s 28 godina bit doktor znanosti? Još uvijek zelen, on neki znanstvenik. Niti je išta samostalno istraživao, niti zna šta uopće radi. Kriterii su se srozali do dna

Valja li vam itko na ovom otužnom portalu?
Ili ste zaista otužni i isfrustrirani svojim životima u kojima je zavladala tama koju ispoljavate na komentarima pa vam valjda bude lakše.

Idem na privatni fakultet i smatram da ću prije završiti i prije se zaposliti jer u obrazovanju svi koji imaju privatne fakultete vode obrazovanje i zato ću dobiti posao odmah dok ovi iz državni neće nikad dobiti posao.

Žalosno i istinitoj da obrazovanje vode kupljene diplome ili privatni fakulteti to stranka Hdz nije smjela dozvoliti da našu budućnost mladost toliko pokvari da kupuju diplome i neće da uče zbog osoba koje nemaju morala pa kupe diplome i još odlučuju o sudbini mladosti i obrazovanju.

Dabogda vas takvi piloti vozili

Živio Logos

Još je ovo dobro šta će biti

Strankama na vlasti u ovoj našoj očajnoj BiH ne treba kvalitetno obrazovan kadar koji misli svojom glavom, jer takvi kvare čitav koncept korupcije, nerada i "snalaženja". Zato se i forsiraju instant fakulteti, neznanje i sveopća nekompetentnost. Važno je praviti se da nešto znaš i loviti u mutnom. Čitave generacije su upropaštene.

Generacije pedesetih i šesdesetih su bili pametni i sposobni od inžinjera doktora profesora pravnika ekonomista glazbenika i sportaša sve iza je go k….

Točno od riječi do riječi,ako pokažeš da znaš više od njih vide te kao konkurenciju i pokušavaju ti podmetnuti.

Talasa masa, ljulja se stalno naš soliter je obično sra...e,a zamišljen je monumentalno.

Sevo je obrazovao bih i njegova buducnost je osigurana

Obrazovanje više ne postoji nego samo partijsko bezobrazovanje a zna se šta na kraju slijedi svakog diktatora

Vezane vijesti

Kakva je budućnost visokog obrazovanja u BiH?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari