Maloljetni pripadnici ABiH, HVO-a i MUP-a ulaze u zakon

ljubuski.info

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno osloboteljskog rata Salko Bukvarević jučer je, zajedno s radnom grupom za izradu zakona o pravima demobiliziranih branitelja, održao sastanak s maloljetnim braniteljima Armije Republike Bosne i Hercegovine (RBiH) i HVO-a, a jedna od tema razgovora bile su izmjene i dopune Zakona o pravima demoliziranih branitelja i članova njihovih obitelji.

Nakon zahtjeva koje su predočili predstavnici maloljetnih branitelja te pojašnjenja Bukvarevića o mogućnostima rješavanja određenog broja, konstatirano je da je uspostavljena konkretna i transparentna komunikacija između ministarstva, radne grupe za izradu radnog materijala Zakona i maloljetnih branitelja obje komponente.

Također, usuglašeno je da se u član 2. Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji doda formulacija "dobrovoljac - maloljetni pripadnik Armije RBiH, HVO-a i MUP-a", kao jedna od kategorija demobiliziranih branitelja , čime je pronađena pravna formulacija za maloljetne pripadnike Armije RBiH, HVO-a i MUP-a.

Dogovoreno je da predstavnici braniteljskih organizacija koji predstavljaju maloljetne branitelje, dostave usuglašene prijedloge izmjena i dopuna na radni materijal Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji, kao i imena službenih predstavnika koji će ih predstavljati u daljnjim sastancima s radnom grupom.

Osim toga, radna grupa je zadužena da, nakon dostavljanja prijedloga izmjena i dopuna radnog materijala Zakona o pravima demoliziranih branitelja i članova njihovih obitelji organizira radni sastanak s predstavnicima maloljetnih branitelja, kako bi nastavili s radom na spomenutom zakonu.

Predstavnici maloljetnih branitelja dali su punu podršku aktivnostima Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida poduzetih na pripremi za donošenje Zakona o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih obitelji u kojem očekuju da će biti priznati kao kategorija maloljetnih boraca, priopćeno eno je iz ureda federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida obrambeno oslobodilačkog rata.

Glas naroda

Napokon nešto pozitivno za ovu napaćenu populaciju...

Trebali bi i bakcam boračke
one su plele čarape
pa neka je cijela bosna i hercegovina
penzionisana dizimo kredite
uzivaj mo penzoje

Maloljetni pripadnici ABiH, HVO-a i MUP-a ulaze u zakon
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari