Izrada pravilnika o osnivanju Instituta za tradiciju i kulturu Hrvata BiH

ljubuski.info

U prostorijama Glavne podružnice HKD Napredak u Zagrebu održana je druga sjednica inicijativnog odbora Instituta za tradiciju i kulturu Hrvata Bosne i Hercegovine.

Sjednici su nazočili prof. dr. sc. Vande Babić Galić, dopredsjednici HKD Napredak Miroslav Landeka i prof.dr.sc. Dražen Vikić-Topić, član Središnje uprave HKD Napredak Josip Nikolić, povjerenik HKD Napredak Glavna podružnica Zagreb Goran Štrbac, te pročelnica studija Filmsko, televizijsko i multimedijsko oblikovanje i pročelnica studija Filmska i televizijska režija i produkcija na Sveučilištu VERN, doc. dr. sc. Ozana Ramljak i ravnatelj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje, dr. sc. Željko Jozić, priopćeno je iz HKD Napredak.

Na sjednici se raspravljalo o nacrtu pravilnika o osnivanju Instituta za tradiciju i kulturu Hrvata Bosne i Hercegovine. Zadužena je radna skupina koja će u roku od 30 dana izraditi prijedlog pravilnika o osnivanju Instituta, a koji će potom biti dostavljen na usvajanje Središnjoj upravi HKD Napredak kao osnivaču.

Uz ostalo na sjednici je planirano da će Institut za tradiciju i kulturu Hrvata BiH imati četiri odjela i to Odjel za folkloristiku i tradicijsku kulturu, Odjel za hrvatski jezik i književnost te multikulturalne veze, Odjel za povijest Hrvata BiH i Odjel za film i medije.

Slijedeća sjednica Inicijativnog odbora planirana je za svibanj 2022. godine u Sarajevu.

Glas naroda

Još jedna ustanova za pranje novca kojeg Hrvatska šalje za održavanje HDZ glasača

Izrada pravilnika o osnivanju Instituta za tradiciju i kulturu Hrvata BiH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari