Ministarstvo poništilo rješenje inspekcije o kružnom toku na Plantaži

ljubuski.info

Federalna uprava za inspekcijske poslove prošle godine naložila je uklanjanje kružnog toka na magistralnoj cesti M-6 na dionici između Ljubuškog i Gruda.

U skladu s odredbama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou Federacije Bosne i Hercegovine i propisa donesenih za njegovo provođenje, federalni građevinski inspektor je, u postupku provođenja inspekcijskog nadzora po službenoj dužnosti, dana 24.2.2021. godine izvršio inspekcijski nadzor nad postupanjem sudionika u građenju u svojstvu investitora, odnosno izgradnji kružnog toka na magistralnoj cesti M-6 na dionici između Gruda i Ljubuškog. Shodno nalazima inspekcijskog nadzora, postupajući federalni inspektor je dana 3.3.2021. godine investitoru radova izdao rješenje broj: UP1-10-19-2-00732/2021-1002-2-P, kojim se nalaže upravna mjera uklanjanja izgrađenog objekta, te uspostavljanje prijašnjeg stanja dijela magistralnog puta, na koje je izvođač radova u zakonskom roku, dana 9.3.2021. uputio žalbu, stajalo je tada u službenom priopćenju FUZIP-a.

Skoro godinu dana kasnije priča je dobila potpuno drugi epilog. Naime, nakon što su se JP Ceste dvaput žalile, kružni ipak ostaje.

Na rješenje Federalne uprave za inspekcijske poslove od 03.03.2021. godine, od strane JP Ceste FBiH je u zakonskom roku uložena žalba Federalnom ministarstvu prostornog uređenja (FMPU). Rješenjem FMPU od 28. 04. 2021. godine je poništeno i prvostupanjsko rješenje Federalne uprave za inspekcijske poslove i predmet vraćen na ponovni postupak. U ponovljenom postupku Federalna uprava za inspekcijske poslove je donijela rješenje 17.5.2021. kojim su naložene iste mjere. Na doneseno Rješenje je u zakonskom roku ponovno uložena žalba od strane JP Ceste FBiH, koja je uvažena od strane FMPU te je poništeno rješenje FUZIP-a. Rješenje FMPU-a od 9.6.2021. godine, doneseno po žalbi je konačno u upravnom postupku, navela je Amela Vlajčić iz ureda za odnose s javnošću Cesta FBiH, a dopis potpisuje Ljubo Pravdić.

Kružni tok je sastavni dio I. faze Zapadne obilaznice Ljubuškog za koju je izdata građevinska dozvola od strane Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zapadnohercegovačke županije.

hercegovina.info

Glas naroda

U Ljubuskom postoje samo - kuzni tokovi

Lapsuz kod tebe, na kružnom nije obvezno zaustavljanje. Zaustvljaš se samo u slučaju da ovaj unura kruži, a ne planira izać na izlazu do tebe ili prije. Da ovaj iz suprotnog smijera daje žmigava kad izlazi, znali bi da taj neće okružit i mogli bi se lijepo i sigurno uključit bez zaustavljanja. No kod nas žmigavac daju samo početnici i stranci, a pojedini kružni premalenog radijusa da jedva možeš smotat, kad izlaziš ne stigneš ni dat žmigava, već si odavno izašao. Kao što je eno slučaj na malom kružnom kod doma zdravlja, izveli pravac pravca. Ne treba bit stručnjak da bi to vidio.

dali se tiho HDZ mačkari daju rekonstruirat i utopit u zakon i moral da liče na nešto prihvatljivo narodu,sve su oni u ljubuškom napravili krivo odkad postoje

jedan kružni tok treba kod barbarića kuće kad ide on u sabor i kartat teško se uključuje u promet a i staća kad kreće za grad puno čeka prednost da iziđe iz avlije

Zašto nije jednostavno napravljeno odvajanje iz pravca Vitine, kad svakako nema puno izlaza, a i većina koja će ići tom novom obilaznicom će skretati iz tog pravca. Kružni tok je dobar za protok prometa, ali je ovaj baš nakaradan.

Kruzni je u redu a i tvoja primjedba je u redu ali samo u slucaju da je trotoar sa gornje strane ili da je napravljen podhodnik.Ponavljam ,rotor je dobar ali je skroz na pogresnom mistu.

Kružni na pravcu sa samo dva ulaza to nema nigdje

Rotor nije dobar, ali može proć kao što prolaze i svi ovi u gradu. Rotor se mora postaviti u sredini dvije vozne trake, odnosno što bliže sredini. Ovaj totalno odstupa, al kome ja govorim?
S obzirom da imaju samo tri izlaza, rijetko to će se okretat nazad za Vitinu, pa na osnovu tog i može proć ovakav kakav je.

kružni tok premjestit u veljake na raskrsnicu kod krpuševca i problem rešen
tamo je jako prometno narod mrije i odlazi za njemačku
pod dva veljaci imaju najviše uhljeba pavijana zaslužili su tu investiciju
pozdrav iz HDZ dijaspore

Jes vala nakaradan ovaj kružni kao što su nakaradni svi kradezeovci

Tko je išta srzšio u BiH

Vezane vijesti

Ministarstvo poništilo rješenje inspekcije o kružnom toku na Plantaži
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari