Aplikacija eDnevnik donosi dobrobit i nastavnicima i roditeljima

ljubuski.info

U zgradi Vlade Zapadnohercegovačke županije, u organizaciji Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Zapadnohercegovačke županije, Zavoda za odgoj i obrazovanje i Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru, održana je prezentacija mobilne aplikacije za roditelje i učenike eDnevnik.

Na prezentaciji su sudjelovali ravnatelji i ravnateljice osnovnih i srednjih škola u Županiji kao i predstavnici roditeljskih vijeća svih škola, priopćilo je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ZHŽ.

U školskoj 2021./2022. godini u Zapadnohercegovačkoj županiji su sve četiri strukovne škole započele s eksperimentalnom primjenom eDnevnika. Pored standardne pedagoške dokumentacije i evidencije, nastavnici i razrednici paralelno vode i eDnevnik. Centar za informacijske tehnologije je kao sljedeći korak u projektu digitalizacije izradio mobilnu aplikaciju eDnevnika za roditelje i učenike, za krajnje korisnike. Pomoću iste će roditelji putem svojih mobilnih uređaja dobivati informacije o uspjehu svoje djece u školi. Na taj način komunikacija na relaciji škola – roditelj, će biti brža i jednostavnija te vjerujemo da će imati pozitivan utjecaj na poboljšanje uspjeha učenika kao i na smanjenje neopravdanih izostanaka učenika.

Ministrica Ružica Mikulić je otvorila prezentaciju zahvaljujući svima na odazivu da svojim sudjelovanjem iskažu podršku promjenama koje se događaju u našim školama. Ujedno se zahvalila i Centru za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru koje je u prethodnom razdoblju bilo tehnička podrška i partner u projektu digitalizacije sustava obrazovanja. Najavila je kako u narednom razdoblju Ministarstvo obrazovanja i Zavod za odgoj i obrazovanje, planiraju nastaviti s opremanjem škola za primjenu eDnevnika.

Osnovnim školama u Županiji je upućen javni poziv kojim iskazuju spremnost i volju za uvođenjem eDnevnika te će nakon dostavljanja njihovih prijava, Ministarstvo i Zavod nabaviti svu potrebnu opremu potrebnu za eksperimentalnu provedbu, te u suradnji s Centrom za informacijske tehnologije organizirati potrebne obuke za nastavno osoblje kako bi škole mogle
krenuti s primjenom u školskoj 2022./2023. godini.

Ravnateljica Zavoda za odgoj i obrazovanje Jadranka Bošnjak je pozdravila sve nazočne te je istaknula kako pandemija COVID-19, uz sve loše što je donijela, donijela je i jednu dobru stvar, a to je da je ubrzala proces digitalizacije obrazovanja. Sama aplikacija eDnevnik će donijeti puno dobrobiti i za nastavnike i za roditelje na način da će roditeljima olakšati pristup informacijama o uspjehu njihove djece, a nastavnicima će smanjiti vrijeme potrebno za obavljanje administrativnih poslova. Navela je planove za nastavak digitalizacije kroz opremanje svih osnovnih škola i gimnazija, od kojih će se dio realizirati do početka školske 2022./2023. godine.

Iskoristila je priliku zahvaliti se profesoru Tomislavu Volariću, voditelju Centra kao i svim članovima Centra, koji su cijelo vrijeme bili podrška i partner u ovom projektu.

Profesor Tomislav Volarić, voditelj Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru, je istaknuo važnost digitalizacije sustava i pohvalio spremnost ove Županije da odgovori tom izazovu. Centar, koju čini jedna mlada ekipa ljudi koji mogu i žele unaprijediti sustav u skladu sa sustavima naprednih zemalja, je preuzeo na sebe ulogu tehničke podrške te u suradnji s ministarstvima i zavodima kreirao aplikacije e-maticu koja je funkciji od prošle školske godine i eDnevnik koja se od ove školske godine eksperimentalno provodi u sve četiri strukovne škole u Zapadnohercegovačkoj županiji.

S Vladom Županije imamo potpisan sporazum na temelju kojega smo partneri u cijelom projektu digitalizacije za sve škole u Županiji.

Članovi Centra su prezentirali svim sudionicima mobilnu aplikaciju – njene mogućnosti, način prijave, sučelje za učenike i za roditelje te istakli jednostavnost korištenja iste.

Nakon same prezentacije, roditelji i ravnatelji su imali priliku postavljati pitanja i davati prijedloge, čime su dali povratnu informaciju i iskazali svoje zadovoljstvo održanom prezentacijom.

Glas naroda

Tko se pita u obrazovanju, prva krojačica, druga lažna diploma preko noći donešena i treća nikakva savjetnica. Toliko o obrazovanju čupanije Zapadnohercegovačke

Samo tovarite, bit ćete ljepše i cjenjenije, uspješnice. Izvana gladac iznutra jadac!

Sve pohvale za eDnevnik!

Drago mi je što ćemo konačno u svako doba imati uvid u ocjene i izostanke. U današnje vrijeme svi previše radimo pa je ovakva aplikacija odlična za nas roditelje.

Da izostat će razgovor i uvid u rad ako učenik ima problema u učenju. Ocjena će biti mjerilo. Neka stave na ulaze škola ZABRANJEN ULAZAK!

Odlična stvar. Besplatan prijevoz, udžbenici, školski pribor, sad i e dnevnik. Samo tako nastavite.

Samo još ono najosnovnije a to su stručni i marljivi prosvjetni radnici koji su učenjem dobili diplomu i posao

Istina... Zaista se stvari mijenjaju...Sporije,ali se mijenjaju! Svaka cast

Žena ima sumnjivu diplomu, ova kroji, a ova savjetnica je zlo neviđeno, iskompleksirano!
Jadni profesori, za koga oni rade!
Istini za volju, ova iz Zavoda se baš fino botoksirala, izgleda dobro

Tko će uhljebima koji su partijskom linijom dobili posao pokazivat kako se radi s aplikacijom,da neće dica?

Ne brini ti svoju malu glavicu.Ti nisi za mudraca, već za madraca.

Diploma kupljena ove iz Zavoda, kadar bivše oporba, savjetnica ministričina bivša oporba, ministrica privatni biznis i to da se pita, stranka Hdz nema sposobne školovane osobe pa uzimaju naše prodane duše iz oporbe koje same sebe po portalima hvale.

Postalo je samo bitno s kim spavaš, ostale kvalifikacije nisu potrebne.

Uglavnom džabe se ide u školu kad se završi škola posla nema ni za koga osim za kradezeove uhljebe...čemu to

Pa nemoj ići

Velike rasprave, ovdje pojedine ne znaju kad su se upisale na fakultet, a kamoli koji im se pika... Kakav je ovo igrokaz, digle palac lajkaju svojoj moći

Oporba na čelu obrazovanja gazi bandu Hdzeovsku. Hdz nema ni jednu ženu sposobnu pa tri naše mučenice stavili da gazi profesore..

Što je jedan govorio kad je tako dobro izvoj'te vi u učionice i pokažite primjerom. Tipkale ste i kad nije trebalo, napredne u svakome pogledu @

Gledajući stanje u drugim županijama mi smo najbolji pa nek zlobnici pišu što hoće. Samo nezahvalnici ne vide koliko se ulaže ovih godina i da je roditeljima olakšan život svim pogodnostima od besplatnih udžbenika do ovog elektronskog dnevnika.

Ravnatelji i ravnateljice ,roditelji ,pa lijepo je da su oni informirani a kako to da se s tim nisu upoznali profesori ?
Postoje li te gore spomenute moderne naprave i koje su ,kako se zovu ,na kojima Ce se to u razredu pisati ?
Drugo , zar time ne gubimo kontakt roditelj - nastavnik ? Nije dijete samo ocjena i broj . Uz svu naklonost prema modernom i novom ,ipak ...???

U HDZ sam i nikako dobiti posla ne mogu sad prelazim u oporbu da dobijem funkciju, posa je malo kad vidim šta oporba dobiva sa travničkom diplomom

Jadranki iz Zavoda koja je iz oporbe došla na mjesto ravnateljice Zavoda dolazi kraj. Tužiteljstvo zavlači a vrijeme joj ne ideu prilog , ne može se sve srediti, vratiću ti za moju smjenu

Ja mislio mačkare kad vidim po datumu nisu još. Kreacija bože pomozi

Živjela oporba i pad Hdz u kojem Jadranka sudjeluje. Naša igračica koja Jadranka Bošnjak igra zapaženu ulogu da oporbu vrati na vlast

Vidi ove live, kad je u društvu srednje rastopi se od dragosti. Pitanje, kad ćete to pokazat onima koji će to popunjavat i kurikul? Obilazite okolo ko pijane pokazujuć veličinu a u kući čeljad čekaju da se otrijeznite.

Vezane vijesti

Aplikacija eDnevnik donosi dobrobit i nastavnicima i roditeljima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari