Korupcija u BiH je endemska!

ljubuski.info

Administratorica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samantha Power tijekom boravka u Bosni i Hercegovini potvrdila je čvrstu opredjeljenost Sjedinjenih Američkih Država u izgradnji demokratske, inkluzivne i prosperitetne budućnosti građana BiH.

Posjetu BiH počela je sastankom s istraživačkim novinarima iz više lokalnih medija u prostorijama Oslobođenja, najstarijeg printanog medija u zemlji, kada se razgovaralo o ključnoj ulozi neovisnih medija i istraživačkog novinarstva u otkrivanju korupcije u BiH i informiranju građana u vrijeme sve veće polarizacije i dezinformacija.

Naglasila je da je podrška neovisnim medijima temeljni stup napora Sjedinjenih Američkih Država za jačanje demokracije i borbu protiv endemske korupcije u BiH, priopćeno je iz USAID-a.

Power se srela s skupinom preživjelih ratnih logoraša različitog etničkog porijekla koji su bili suočeni s užasnim progonom zbog svog etničkog identiteta, a danas su oni dio etnički raznolike grupe preživjelih logoraša koji su se okupili kako bi zajednički promovirali razumijevanje, pomirenje i povjerenje u cijeloj BiH.

Preživjeli logoraši su opisali svoje svakodnevne napore suprotstavljanja opasnoj retorici podjela, pri čemu s mlađim generacijama dijele vlastita logoraška iskustva kako bi podcrtali zašto se rat više nikada ne smije ponoviti u BiH.

Od 2010. godine USAID surađuje s članovima brojnih udruženja žrtava rata koji svoje priče dijele s drugim građanima BiH, posebno mladima, kako bi im pokazali stvarne posljedice sukoba. Svojim angažmanom iniciraju rasprave o tome kako BiH može ići naprijed kroz izgradnju mira i pomirenje.

Svoj prvi dan posjete administratorica Power nastavila je u Istočnom Sarajevu u Republici Srpskoj gdje se susrela s mladim ženama, ekološkim aktivisticama u borbi protiv korupcije u svojoj zajednici.

Administratorica im je čestitala na hrabrosti u suprotstavljanju i otkrivanju korupcije naglašavajući da je upravo borba protiv korupcije ključni angažman USAID-a i Vlade SAD-a u BiH te da je ta borba temelj jačanja vladavine prava i demokratskih institucija BiH.

Potom je posjetila Veleposlanstvo SAD-a i susrela se s lokalnim zaposlenicima koji podržavaju misiju USAID-a više od 25 godina. Većina lokalnih uposlenika radi s Misijom USAID-a u BiH od njenog osnivanja nakon rata te im je administratorica izrazila zahvalnost na predanosti u izgradnji budućnosti BiH.

Power je zaključila prvi dan posjete sastankom s grupom mladih političkih lidera koji su pokazali opredijeljenost radu na rješavanju najvažnijih pitanja koja brinu građane BiH, a Power je naglasila da budućnost BiH ovisi o mladim ljudima koji trebaju preuzeti vodstvo u svim sektorima društva, navodi se u priopćenju iz USAID-a.

Glas naroda

Vrh piramide je Miro Džakula direktor UIO svjedoci govore ima par godina u sve je upleo najbliže suradnike uglavnom mlade ljude reket na povratu PDV a i najmu graničnih prelaza cifre su astronomske

Miro Džakula je pijun Čovića i Dodika preko njega uzimaju milijarde pa i njemu ostane koji milion

Ptičica mi dojavila da ima neki autoritet u gradu koji me opstruira neće da potpiše papire koji su davno bili gotovi navodno me se boji .Jarane dolazim sa eskobarom po svoje..

Korupcija je ovdije način života

Endemska ko čovječja ribica

Endemska za njih a za nas je nekorumpirani političar endem i odmah ga proglašavaju komunistom,nevjernikom,neprijateljem Hrvata a trako je i kod ostalih naroda

pogledajte samo sastav HNS sve će vam biti jasno

Korupcija u BiH je endemska!
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko
ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari