Pravilo cijepljen-testiran-prebolio uvodi se u škole

ljubuski.info

U cilju organizacije nastavno-obrazovnog procesa u Federaciji BiH, nakon zimskog raspusta, uskoro će biti organiziran sastanak predstavnika federalnog i županijskih ministarstava obrazovanja, u suradnji s predstavnicima resora zdravstva kako bi se donijela konačna odluka o načinu primjene novih epidemiološka pravila u drugom polugodištu po kojima će svi zaposleni u javnim službama morati imati dokaz da su cijepljeni, testirani ili da su preboljeli covid-19, rečeno iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Naime, Vlada Federacije odlučila je podržati prijedlog federalnog Kriznog stožera o uvođenju pravila "cijepljen-testiran-prebolio," a nove mjere počet će se primjenjivati od 20. prosinca, jer je procjena kako će toliko vremena trebati za potrebne pripreme i prilagođavanje unutar zdravstvenog sustava.

Svaki poslodavac će odlučiti kako postupiti u slučajevima kada neko od uposlenika, ukoliko nije prebolio COVID-19, ne bude htio ispuniti jedan od ova dva gore navedena uvjeta.
Federalno ministarstvo obrazovanja i znaosti poziva nastavnike, roditelje i učenike da sa visokim stupnjem odgovornosti pristupe poštivanju epidemioloških mjera, kako bi odgojno-obrazovne ustanove što duže ostale otvorene. Ovo je u najboljem interesu djece, s obzirom na to da se dosadašnji gubici u učenju i razvoju teško mogu nadoknaditi ako im ne omogućimo da kontinuirano pohađaju nastavu tijekom pandemije - poručila je pomoćnica federalnog ministra obrazovanja i znanosti Nadija Bandić.

Glas naroda

Hoce li se isti princip primjenjivati na djecu i roditelje ?

Onu djecu koju ste vi napravili i financirate možete slobodno pelcovat do u beskonačnost, a našoj djeci ni blizu 1m primaknuti. Sve ovo što ste do sad zaradili od maski, testova i vakcina dabogda potrošili na liječenje sebe i svojih obitelji.

Potrebno nam je osnivanje republike u kojoj će biti vakcina redari što znači pelcovanima pristup zabranjen

Ja uopće neznam zašto naša djeca idu u školu Bilo što da završe sa odličnim uspjehom nemogu se zaposliti bez debele veze U pošti rade trgovci u elektru mesari itd Žali Bože obuće što su babe govorile

Jedno veliko NE! Cijeli školski sustav je trul do srži. Djeca od malena uče da je vredniji onaj koji zna nešto nabubat napamet, od onog koji razmišlja svojom glavom! Učitelji i profesori velikom večinom nemaju zdrav autoritet, nego ga sječu strahom i kaznama (ocjenama), a redovito upropaste zanimanje za neki predmet. Iz likovnog se lekcije uče napamet, iz filozofije se uči povijest filozofije, strukovne škole jedva da imaju ikakvu praksu..a još uvodite besmislene kovid potvrde, cijepljen i necjepljen također prenose virus, pa kakva je razlika između tih dvoje. Nikakva! i zato vam ta potvrda nema smisla,niti je ikad imala, slijepi poslušnici, s.uludog sistema

Ko bi reka
Ko bili se nada
Ajmo sad neteoretičari nezavjere objasnite da je ovo samo teorija zavjere!
Zar su potrebne ovakve "mjere" u nas?
Ako pogledamo,vidjet ćemo da zapadne zemlje uvode ove režime a naši "stručnjaci" ih samo kopiraju,ili možda rade po nalogu?!
Pa jbga treba od nekud stvorit te silne milijone eura!
Vidi li itko propagandu?

Kad počima nastava u srednjoj.

Prestanite nam govoriti što je najbolje u interesu naše djece, jer je cijepljenje đavolsko djelo.

Mislim da su naši u županijskoj vlasti napravili niz dobrih ozakonjenih stvari kojima su stvorili uvjete da se mogu autonomnije postaviti u budućim mjerama i postupcima, dosta razumniji od ostalih su bili do sad pa vjerujem da i ubuduće će razum prevladat.

Đavolsko djelo kažeš. A Papa osobno poziva na cijepljenje.

Papa ne poziva na cjepljenje,papa kaže da je moralno i etički ispravno cjepiti se ali SAMO dobrovoljno i savjesno!
Nema ljubavi na silu!
Procitaj to sto hoces komentirat pa onda komentiraj

Najbolji Papa je bio Ivan Pavao II.
Ovaj Papa poziva da se cijepi, a vjernici ga pozivaju da se pobrine za svoje stado koje svaki dan sve više gubi.

...pa kako...prije godinu dana su govorili da djeca ne sire virus a sad odjednom na pelcovanje

Svaki poslodavac će odlučiti o mjerama,znači pilatovski peru ruke!? Zašto oni koji su donjeli mjere ne preuzmu odgovornost ?! Tako da roditelji znaju kog će tužiti! Nelegalno ,protu ustavno ,zato niko nije dužan ,provodit te mjere!Ovi u vladi su skroz makli !Prodane duše!

Pravilo cijepljen-testiran-prebolio uvodi se u škole
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Okupacija u par slika Boris Čerkuč
ljubuski.info
Ne ubij, ne kradi, ne laži! Josip Muselimović
ljubuski.info
Država duradi nešto! Boris Čerkuč
ljubuski.info
Djeca naša izgubljena Igor Božović

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari