Priznanja i nagrade za istaknute Hercegovke

ljubuski.info

Završna večer izbora 'Hercegovka godine' održana je u utorak večer u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Priznanja i nagrade za poseban doprinos uručene su u ukupno 15 kategorija, a svečanost su upotpunile glazbene izvedbe Danijele Škegro, ujedno i predsjednice Udruge 'Hercegovka godine', dok je program vodila novinarka-urednica Ivana Vidmar. Kako je kazala Škegro, ova manifestacija zamišljena je kao priznanje i zahvala za svestrani rad, zalaganje i ljubav koje opisuju hercegovačku ženu, majku, uspješnu poduzetnicu, aktivisticu, čuvaricu obitelji.

Tako je organizacijski odbor i stručni ocjenjivački sud Nagradu za životno djelo dodijelio jednoj od najuspješnijih bh. odvjetnica, Mostarki Nadi Dalipagić. Ovo priznanje Dalipagić je uručila savjetnica premijera HNŽ-a, Martina Ćosić.
Ova nagrada je vellika čast. Nadam se da ćete i vi doživjeti da dobijete nagradu za životno djelo, kazala je Dalipagić.

U kategoriji 'Pobjednica na društvenim mrežama', priznanje je pripalo Nedi Krajinović Ljubić iz Mostara, a isto joj je uručila novinarka i voditeljica RTVHB Antonela Vučić. Obraćajući se prisutnima s nekoliko riječi ona je kazala kako i društvene mreže mogu pomoći činjenu dobra.

Organizacijski odbor dodijelio je priznaje 'Heroji svakodnevnice', samozatajnim borkinjama u svakodnevnom životu. Isto je otišlo u ruke Dubravke Jovanović iz Šurmanaca, a uručila ga je predsjednica Organizacijskog odbora i predsjednica Udruge 'Hercegovka godine' Daniela Škegro.

Druga nagrada Organizacijskog odbora pripala je Ireni Kelava iz Tomislavgrada, koja je imala riječi zahvale što je njezin rad prepoznat, treća Danijeli Džakula iz Stoca, a nagradu je uručila Marija Lovrić, članica Organizacijskog odbora. Četvrta nagrada Organizacijskog odbora pripala je Sanijeli Matković iz Širokog Brijega, a koja nije bila u mogućnosti nazočiti svečanosti.

Priznanje medijskog partnera manifestacije 'Hercegovka godine', pripala je u ruke Dubravke Dropulić Dubi iz Vrgorca, koja je također bila sprijćena nazočiti svečanosti, a istu će dobitnici naknadno uručiti urednik ovog portala Ivica Mucić.

Počasna nominacija 'Čuvarica ognjišta' ove godine otišla je u ruke stogodišnjakinji, baki Ivi Penava iz mjesta Batin u Posušju, a nagradu je u njeno ime preuzeo posuški novinar Ljubo Kovač koji je ovom prilikom kazao kako će mu biti čast ovo priznanje uručiti baki Ivi.

Vrlo zanimljiva kategorija bila je i 'Hercegovka iz iseljeništva', gdje je veliki broj glasova putem društvenih mreža pristigao za Ružu Šunjić, a za koju su glasali i brojni Nijemci kao i mnoge hrvatske udruge iz iseljeništva, dok je prizanje u kategoriji 'Hercegovka iz Hrvatske' pripalo Anđelki Borošak.

Također, u kategoriji 'Humanost' priznanje je pripalo Jeleni Šutić koja je ujedno dobila i najviše glasova, dok je u kategoriji 'Međunarodna promocija Hercegovine' pripalo Moniki Miličević koja volontira u Africi. U njeno ime priznanje je, a koje je uručila Vera Soldo, preuzela njena sestra Ivona Čule koja je ujedno pročitala poruku i pozdrave dobitnice prisutnima.

U kategoriji 'Gospodarstvo i društvene djelatnosti', Marija Lovrić uručila je priznanje pobjednici Gabrijeli Dugandžić, dok je u kategoriji 'Kultura' ova nagrada pripala Tonćiki Kolobarić, koja je u svojoj zahvali istaknula kako joj je ovo priznanje iznimna čast.

Za posebna postignuća u kategoriji 'Sport' nagrađena je mostarska plivačica Lana Pudar. U njeno ime, od Martine Ćosić, nagradu je preuzeo njen brat Nemanja koji je prenio njenu poruku.
Lana je poručila kako će se i dalje truditi da svojim uspjesima uveseljava Mostarske i Mostarce, rekao je on.

Ovogodišnji izbor 'Hercegovka godine', treći po redu, organizirana je organizirana pod pokroviteljstvom Vlade HNŽ-a i županijskog ministarstva kulture i sporta.

Glas naroda

Kad ih vidiš pamet iz njih zrači

eee - kako nece zracit, iz ociju to zraci ... i sve skupa imaju četvero dice ... pa vridno je i to ...

Nada bunda svaki izlazak 5000 na crnjaka ,sami cosici u vladi nema sukoba interesa samo im fali kraljica mital zenice bunoza i princ

Čudi me kako nema nijedne nagrađene iz Nevesinja, Gacka ili Trebinja? Onako bratski. Ili sestrinski.

Sami incest,u svakom drzavnom poduzecu sve rodbina do 3 koljena

Kad se bude birao muškarac Hercegovone pobjednik je 100%poznat Zdravko Mamić.

No često se zaboravlja da Mamić nije Hercegovac...rođen i odrastao u Bjelovaru, živio u Zagrebu....Nemojmo baš sve preuzimat...a osobito kad je pravno i moralno sporna osoba :)

Je li moguce da nema ni jedna ljubusanka,kako se to moglo desiti,a ima kandidatkinja dosta iz svih vrsta zivota, radnih,političkih,uhljebnickih,preljubnickih, ljubavnih.........moga bi nabrajati do noći.

Glupo pitanje ali evo,tko financira ovu g.l.u.p.o.s.t,naravo opet narod,odnosno mi b.u.d.a.l.e

Evo ja kandidujem moju žensku. Ima ona dvoje dice i jedna covka. Brezbeli ,njega nema kod kuce mu. A ima . A meže. Nije od mode al je od cig.a.r.a

Al ta tvoja ti je u imeniku kao Mate ,Ante , Ankica , OO, ...heheh

Bila je Manuela Rasic prosle godine nasa lavica,slikarica,pjesnik mnogo toga zeni nije vazno bilo da se naslikava i da dobije list papira ocito ,drugi gradovi se ubili da njihovi pobjede je..ga nije u stranci a sigurno da tribaju i veze a nije pobijedila tad ,al je pobijedila u mnogo toga u najbitnijem

Bravo djevojke svaka cast vi ste nas ponos nada dalipagic zena broj jedan neprevazidjena

Bravo bravo djrvojke.

Meni najbolja ova sa zlatnin cipelan

Ovo sve triba potjerati u crkvu da kupe lemuzinu-milodar

Priznanja i nagrade za istaknute Hercegovke
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Sustav veza i poznanstava Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Odnos vlasti prema istinskim braniteljima Zaboravljeni branitelj br.690
ljubuski.info
Kada ovce utihnu Ružica Zeljko

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari