General Ademi predstavio knjigu u Ljubuškom

ljubuski.info

Nakon promocije u Zagrebu, umirovljeni general Rahim Ademi je za drugo mjesto gdje će predstaviti svoju knjigu "Samo istina" odabrao Ljubuški pa se tako sinoć u dvorani ljubuškog Kulturnog centra okupilo veliko mnoštvo kako bi čuli generalovu istinu.

Bilo je govora o mnogim temama, od toga kako se generala Ademija "guralo u stranu" i prešućivalo njegove ratne zasluge u obrani Hrvatske, do toga kako su "salonski" generali optuživali Ademija i generala Antu Gotovinu da u BiH vode nekakve privatne ratove iako su njihove snage najprije stvorile temelj, a potom i oslobodile Knin.

Spominjalo se i kako je jedna "podmetnuta zapovijed" umalo dovela do toga da se hrvatske snage povuku s livanjske bojišnice i da sav dotadašnji trud padne u vodu, a o svemu tome su uz generala Ademija govorili njegovi ratni kolege - general Ivica Primorac, general Marinko Krešić, general Ljubo Ćesić Rojs te brigadir Nedjeljko Perić.

Ja bih rekao da su sve oslobodilačke akcije koje su rezultirale oslobođanjem Hrvatske i završetkom rata u BiH počele u studenom 94. oslobađanjem Kupresa - akcijom Cincar, pa onda završnim akcijama u operaciji Južni potez u listopadu 95. kada su hrvatske snage pod zapovjedništvom generala Gotovine i njegovog zamjenika generala Ademija stigle nadomak Banje Luke, do Male Manjače. Sam general Ademi imao je ogromnu ulogu u svim tim operacijama, od strateškog planiranja, provođenja akcija, zapovijedanja direktno na terenu, počev od akcije "Zima 94., pa dalje…, istaknuo je general Ivica Primorac.

General Marinko Krešić istaknuo kako je general Ademi bio jedan od onih generala koji su stalno nosili "glavu u torbi" jer je često bio na terenu za razliku od nekih "štabskih generala".
General Ademi je među prvima shvatio da JNA nije narodna nego prosrpska vojska. On preko žene stupa u kontakt s Josipom Jurasom i javlja se da želi biti pripadnik hrvatske vojske i kasnije na mali Jurasov mig Ademi dolazi u hrvatsku vojsku. Dolaskom u hrvatsku vojsku, Ademi se javlja u MUP i kasnije u 113. i on je krenuo u Domovinski rat kao običan vojnik. U 113. obučava topništvo, obučava minobacače jer nitko to nije tada znao. Kasnije preuzima i zapovjedništvo i redaju se akcije. General Ademi je stvarno hrvatski čovjek, Albanac koji je branio hrvatske prostore u Herceg-Bosni tako i u Hrvatskoj. To je čovjek koji je vječito bio uz vojsku i sa vojskom. Kada je zapovijedao vojskom svi su ga slušali. Bio je vjeran domovini, dr. Franji Tuđmanu i ratnom ministru Gojku Šušku. Imao je svoju kalvariju u JNA kada su ga osudili, kao i poslije rata kada je suđen u Haagu i kad je suđen u Hrvatskoj, istaknuo je general Krešić.

On je dodao kako su Ademi i Gotovina imali ključnu ulogu u oslobođenju Hrvatske.
Ne bi bila Hrvatska danas slobodna da nije pobijedila ta ideja da se ide u oslobađanje Knina preko Dinare. Bila je zamisao od Glavnog stožera, od tih štabskih generala, da se ide iz pravca Sinja. Da se s te strane krenulo u oslobađanje Knina bile bi daleko veće žrtve i pitanje je bi li mi Knin oslobodili, a to se na kraju učinilo za 72 sata jer se iznenada ušlo s područja Dinare. Ključno je bilo zauzimanje Grahova i Glamoča i da se oslobodi pozadina iza Knina, a to su zasluge generala Ademija koji je vodio vojsku skupa s generalom Antom Gotovinom, istaknuo je Krešić.

General Ljubo Ćosić Rojs je istaknuo kako je Ademi u svojoj knjizi iznio samu istinu, a on je u svom podužem izlaganju govorio o tome kako se danas Ademi zapostavlja, slično kao što se zapostavlja hrvatski narod u BiH iako su oboje imali veliku ulogu u oslobađanju Hrvatske.

Ivan Herceg | Radio Ljubuški

Glas naroda

A silni generala krviti, ademi i nekako,ostali...

Znali se zašto nam ukinuše Herceg-Bosnu?!

Prezentacija knjige je bila fantastična zahvaljujem gradonačelniku Markotiću na ovom strateškom potezu.Govornici svi do jednoga srčano iznjeli svoja zapažanja o knjizi.Samo je interesantno bilo nigdje na vidiku Ljubuških jazavrčara koji su navodni zapovjednici sa upisanim ratnim putom u nekim od opisanih akcija.Istina i samo Istina najbolje je oružje protiv štetočina.U Hrvatskoj ne postoji časnik koji može pobiti navode iz Ademijeve knjige vidićemo oće li se javit neki Hercegovački Rambo poput Šiljega i Sopte.

Baš nigdje zapovjednika i pukovnika

E moj Ademi …

Eto ti Sabe u prvom redu hahaha,jos i ne tipka na mobitel. Ne vidim Ujru,di ces jaci zapovjednika, u rangu sa tih generala.

Primorac general???

Ovi generali osim Ademija nisu nikad vidili bunker samo se uvlačili u g ..... Svakom ko je išta se pitao. Knjigu je Ademi napisao realno oko 80 % a ostalo je i on nekim ljudima podlegao. A kniga se odnosi na OG Livno a ne na crtu Ljubuške Brigade.Samo da napomenem ljubušaka je bilo u tim operacijama ito na visokim pozicijama čak i višim od Ademija a to su Šiljeg nč ,Ante Luburić zap.1 brigade Bušići,Keža vos, T.Tomić .Zvonko Herceg , Z. Vujević, operativci . pok Pile Babić VP,Tenkisti Herceg. Zmin pok.D.Tomić specijalni mup koji je vodio Bekan cijela satnija. Itd a mi nismo krivi što nismo imali političare da stoje iza nas a nemamo ni danas a mnogi su nas dizali u nebesa tada .ko je zauzeo Opaljenicu i Procip što nije mogla ni treća brigada a to je uradio Boso Jelčić sa svojom grupom Ljubušaka. A vi moji Ljubušaci samo blatite svoje pa nam se sve odbija od glavu

Ovaj komentar je toliko smiješan da nebi prošao u dječijem vrtiću. Iznad Ademija je bio Gotovina i Šušak.

Ademi je bio zapovjednik OG Livno a bilo je više pravaca koje su vodili Glasnović Šuica Malovan -Kupres.2gar Borova glava Osječenica 3 gar. Rama ,Rilić i svi su zaslužni kao i Ademi . Osobno sam učestivai na jednom od pravaca LJubušak.

Trebao si čut izlaganje Rojsa onda bi drugačije komentirao.Čovjek govori o ciničkom podvijanju repa gore spomenutog generala Šiljega u Generalskom zboru RH prilikom glasanja o pitanjima pripadnika HVO. Ljubušaka je bilo u svim akcijama u Domovinskom ratu ali je nesporno da prednjače i na drugoj fronti onoj [ * neprimjereno * ]čkoj. ZDS

Zanimljivo je kako se na tribini ne pojaviše naši lažni bojnici i pukovnici i zapovjednici iz zadružnih domova.niti jedan u dvorani.

Opaljen8cu su vratili Pajo, Pero,Jure ,Miro ,ljubic mrco pok. Himzo... ukupno 12 nigdje nije bilo Bose. Beken nikada nije bio na terenu u Spec. Policiji bio uvijek u bazi u mostaru. Topničku pripremu radio Zdrug HV -moram ti reći da to nikad nisam doživio tako kvalitetno. Navečer došli čestitati generali Blaskic i Filipovic. Operacija snimanja VHS Kamerom i prikazuje se na Hrv. Vojnom ucilistu

Kako nije stid,malo šara Ivice Primorca da kaže da je general.Di je to bio u ratu,ima samo osnovnu školu,a imao je i golfa keca prije rata.Sramota a obični izd ajnik.

Nije golf nego Jetta sveznalico sa velikom školom

Jes vala kako se to nisu pojavili lažni pukovnici i lažni zapovjednici koji pričaju svojoj djeci da su oni kao biva ratovali

velegrad ljubuski pa ademi promoviro knjigu mora da su isti i ljubuski i knjiga

Pozdrav generalima pobjedničke Hrvatske vojske.

Da je Ademi došao u našu pukovniju bio bi poštar jer šta on zna

Šta bi on pokraj naših 150 pukovnika.

Vi frčete na naše pukovmike a Jelavić sa svojom ekipom pokra milijarde eura pa osnovao samoupravu i svim svojin pomoćnicim dao činove generaa a niti jedan nezna napunit pušku ni opalit iznje kamal nešto drugo đub... jsdna.

Ivića je ranio Milan Lučić pa mu dali karijeru

Di su ljubuški generali hahahah

Ratuju po svitu

Eto tih 150 lažnih pukovnika i preko 1000 lažnih vojnih invalida nemaju niti obraz niti sramotu hodati po ljubuškom postoji spisak...

Nisu samo lažni u Ljubuškom već svi u BiH su to radili puno više od Ljubušaka. Istina je da ih je baš puno slažem se.

Od lažnih pukovnika niti jedan nije bio u kulturnom domu što znači da je naziv knjige samo istina pogodak u sridu.Lažni pukovnici se zabili u m išje rupe nigdje ih da nos pomole.

Ali ako je ovaj glavonja u prvom redu onaj posuški trupac vlasnik KTM Brina, kakve on veze ima sa ratom kruva ti?

Ima veze s ovim iz Cesta dd rat je prošao okrenite se budućnosti

Rojsov čovik svi su oni povezani ko paukova mreža.

Jeli bio Lovre Petrović zvani Haso jačeg čina od njega jer je Lovre Pukovnik logističke bojne bit će mu isponiženja bilo doći vidjeti generala Ademia.

To je onaj iz Klobuuka sto mu je kapisla kao dječaku odsjekla 3 prsta pa na račun toga dobio mirovinu sam sebi pečetirao i drugima sređivao uzimao pare sad je knjiga dosla na 2 lista nema više maloumnih da nasjedaju šetku neka ga koćuša i Matić Ranko hrane reže salamu da preživi ee moj pukovniče našto spade

vidi prvog reda sve podrumaši malo jači od Bakira Izetbegovića
njega je babo ključao u sef banke da ga geler ne mane a ovi i ovakvi iz prvih klupa su donosili potvrde da su trudni i da nisu za rova.
samo Bog dade pa su svi od reda pobacili ko zna na što bi im se sime umetnulo.

Pošto knjiga

jel itko od pravih barnitelja bio na promociji knjige,il se moglo uc samo sa pozivnicom,to jest poslusnici

Ne vidim Siljega pukovnika ratnika siplje price, nema ga da objasni Ademiju kako je bario Dunju od Gotovine hahah

Najbolje bi bilo da je Ademi još objasnio kako je svjedocio na sudu pa Norac provede 12 godina iza resetaka.

U knjizi su navedeni poimenice lažni svjedoci pročitaj pa komentiraj bilo bi interesantnije možda naletiš na kojeg našeg Ljubušaka.Tebi za informaciju Mirko Norac je živ i nema primjedbi za navedeno u knjizi

Glavno da su bile ljubuske tracare, vjerouciteljka,pa Deni samo ne znam kako nije bila sa Kćerkom u prvom redu dobro se slažu u svakom pogledu.

Ispravak sa Kveskom .

Svi ste mogli doći na promociju knjige tko je htio

Pratim ovaj portal svaki dan, al sto se ne objavi prije da ce bit promocija knjige, mozda bi i koji bunkeras doso. Il je skup bio za odabrane. I bas me zanima kako puk sunjic nije obrazlagao tijek vojnih dogadjaja, ili ostali radiscani, te svih stotine nasih visokih zapovjednika, i invalida. Generale svaka ti cast, kad jedan takav vojnik govori, zapovjednici podrum brigada nemaju obraza da se pojave.

Samo Ratovi, spomenici, mitomanija.
Kada će tribina kako zaustaviti iseljavanje jer je grad pust.
Rat je proslost a okrenimo se buducnosti.

Dokle god ima adzovaca iseljavanje nije problem već trend

Tko će napisati knjigu kako se u Grudama pljačkala Hrvatska i HVO

Ti.

E vala oču

A jeste neki pa slabo pisete. Sram vas bilo sto nepisete nin stop. Nije vam to u redu. Ako neznate sta ce te pisat pisite protiv pape dezurni lajatori

Spomenu li itko Praljka,cisto sumnjam,vode vi ne mozete njemu dodati.

Svaka cast Ademiju i svima koji su na bilo koji nacin sudjelovali u stvaranju nase Domovine.
A nu Sabe, nesto oklepio usi a i nema ga vise po birtijama da drzi govor o postenju.

General Ademi predstavio knjigu u Ljubuškom
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari