Mjesec dana pojačanih inspekcijskih kontrola

ljubuski.info

U cilju suzbijanja nezakonitih djelatnosti u pojedinim oblastima inspekcijskog nadzora u Federaciji BiH koje su prepoznate pod pojmom "siva ekonomija", a u kontekstu osiguranja izvršenja zakona i Zaključka Vlade Federacije BiH o suzbijanju sive ekonomije, Federalna uprava za inspekcijske poslove je usvojila Program pojačanih inspekcijskih nadzora na području svih županija u Federaciji Bosne i Hercegovine za razdoblje od 22. studenog do 24. prosinca, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Tako će federalni tržišni inspektori i županijski inspektori rada na području svih županija u FBiH vršiti mješovite multidisciplinarne inspekcijske nadzore kod posebnih skupina poslodavaca u oblastima ugostiteljstva, trgovine i obrta, a aktivnostima će izravno i svakodnevno rukovoditi direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović i glavni federalni tržišni inspektor po ovlaštenju Elmir Ramić.

Fokus pojačanih inspekcijskih nadzora je neizdavanje fiskalnih računa za promet roba i izvršenih usluga kao svakodnevni oblik sive ekonomije koji direktno utiče na prihod Bosne i Hercegovine, odnosno Federacije Bosne i Hercegovine, te rad na crno, koji ćemo kontrolirati u suradnji sa županijskim inspektorima rada - izjavio je glavni federalni tržišni inspektor po ovlaštenju i koordinator pojačanih nadzora Elmir Ramić.

Ramić je istakao kako će se pojačani inspekcijski nadzori obavljati i na Dan državnosti BiH, 25.studenog , kao i popularni "Crni petak" ("Black Friday"), 26.studenog , kada će se, sa ciljem zaštite potrošača, vršiti i kontrole sniženja u skladu sa Zakonom o unutarnjoj trgovini FBiH i Zakonom o zaštiti potrošača BiH, priopćeno je iz FUZIP-a.

Glas naroda

stisni što više pa i ovo malo što rade neka zatvor ,od čega će se punit proračun

neka odu u županiju i općinu pa neka vide kako se zapošljava

puno je rada na crno i nezakonitog zapošljavanja ali se ništa ne poduzima inspektori idu linijom manjeg otpora a to vlasti u općinama i županijama odgovara sve to najbolje znaju općinski inspektori koji to mogu riješiti najlakše .

Pa kakve su do sad bile?Inspektora ko muva

Molim inspektore da u Grudama obiđu vrtić na crno s 25 djece 15 godina rada koliko je tu oštećen proračun.

Za taj vrtić znaju svi. To je vrtić u ulici Ante Starčevića Grude. Kako će inspekcija tu reagirati kad drugi čovjek općine tu dovodi djecu

Okanite se privatnika udarite po uhljebima oni su danas svugdje kupci

Mjesec dana pojačanih inspekcijskih kontrola
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari