U ZHŽ najviše cijepljenih u Ljubuškom, najmanje u Posušju

ljubuski.info

U Zapadnohercegovačkoj županiji koja broji 94.000 stanovnika prvo cjepivo protiv Covida-19 primilo je 8.511 osoba, a drugu dozu 7.914 osoba, dok je treće cjepivo primila samo jedna osoba, što govori da statistički gledano imunizaciju nije steklo ni 10 posto stanovništva.

Direktorica Zavoda za javno zdravstvo Zapadnohercegovačke županije Andrea Jurić kaže kako je na području te županije cijepljeno najviše građana iz Ljubuškog, dok je najslabiji odaziv imunizacije u Posušju.

Ističe kako je potrošeno 16.426 cjepiva protiv Covid-19, zaključno sa 7. studenim, navodeći kako su u ZHŽ dolazili imunizaciju steći i građani iz drugih županija te naglasila kako cjepiva ima dovoljno za građane koji se žele zaštititi od Covid-a.

Ali, unatoč svim pozivima epidemiologa i stručnjaka iz zdravstvenog sektora stupanj imunizacije je daleko od ispod razine kojoj se po zapadnoeuropskom načinu cijepljenja teži, a to je 80 posto.
U Zapadnohercegovačkoj županiji je preostalo 1.280 cjepiva protiv koronavirusa, kazala je Jurić te napomenula kako dolazi vrijeme virusa i podsjetila građane da je imunizacija u borbi protiv Covida-19 najbolji način zaštite cijele društvene zajednice.

Iako u ZHŽ nema na snazi mjera zaštite od koronavirusa, Jurić tvrdi kako Krizni stožer pažljivo prati stanje i o epidemiološkim mjerama kontinuirano promišlja, jer, kako ističe, to od pojave pandemije nikada nisu prestali ni raditi.
Kod nas je stanje prirodne nesreće i kontinuirano se sastajemo, te razgovaramo o smjeru kretanja i uvođenja novih epidemioloških mjera u skladu s epidemiološkom situacijom. Očekivanja su takva da ono što se realno događa u Hrvatskoj, Sloveniji i u Srbiji da će se dogoditi i kod nas, kazala je Jurić.

Na kraju dodaje kako je samo u protekla 24 sata na području ZHŽ na prisustvo koronavirusa testirano 70 osoba, od čega je osam retestiranih, a od toga je registrirano 17 novozaraženih osoba, te se u samoizolaciji nalazi 429 osoba.

Na području ZHŽ na prisustvo koronavirusa pozitivno je 312 osoba, od čega je iz Širokog Brijega 130, Ljubuškog 67, Gruda 84 i Posušje 31 osoba.

Prošle godine na današnji dan u ZHŽ je bilo zaraženo 588 osoba, zbog čega je Krizni stožer te županije prvi u državi uveo policijski sat kao jednu od mjeru zaštite od koronavirusa i ograničio kretanje građana, dok se stanje nije stabiliziralo.

Glas naroda

Pa moji posušaci što se necijepite ko mi pa će te imat samo 67 zaraženi a ne ko vi 31....

Zato imaju najmanje zaraženi.

Šta će se oni mjerit s nama, oni koji se necjepe nevole Rvacku...

I ne slušaju Papu.

Cjeptese nek vam bude ka i meni. Gori gora gori borovina a i Umac

Mjesto dosadna matere ti Ž

A Ljubušaci su uvijek letjeli za privilegijama, funkcijama, ovoga puta upali su u smrtonosnu zamku... Misleći da su zaštićeni upravo otrovani bez povratka....

Ljudi s doktoratom najviše oklijevaju kada je u pitanju dobivanje cjepiva protiv Covida-19, prema radu istraživača sa Sveučilišta Carnegie Mellon i Sveučilišta u Pittsburghu.
Istraživači su anketirali nešto više od pet milijuna odraslih u SAD-u u online anketi, a 10.000 ih je izvijestilo da su obrazovani do razine doktora znanosti.

Doktori sa logosa,ckm,kiseljaka,Travnika i slični.

U Niskozemskoj se cjepili svi, bezuspješno

I u Izraelu se svi cjepili po tri puta i gle čuda vratila se korona. Ma dajte više prestanite nas gledati u oči i lagati. Svima više idete na živce. Pravite od sebe d..e..b..i..l..e sa ovim izmišljenim mjerama. Lijepo se zaimate za nadolazeće izbore.

U ZHŽ najviše cijepljenih u Ljubuškom, najmanje u Posušju
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Bez izbora pred izbore Ružica Zeljko
ljubuski.info
Život proveden u crvotočini Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Kad porastem, biću na proračunu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Ima li nam života ako "naši" ne pobijede? Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari