Županija u srijedu dobiva novu vladu

ljubuski.info

Sudeći po dnevnom redu sjednice Skupštine ZHŽ, najavljene za srijedu, 4. veljače, izgleda kako su se struje i interesi unutar HDZ BiH uspjeli usuglasiti te uspjeli dogovoriti tko će sjesti u koju ministarsku fotelju.

Dnevni red:

  1. Izbor i imenovanje:
    • a) Prijedlog Odluke o razrješenju Vlade Županije Zapadnohercegovačke,
    • b) Prijedlog Odluke o potvrđivanju Vlade Županije Zapadnohercegovačke,
    • c) Svečana prisega.
  2. . Zastupnička pitanja, primjedbe i prijedlozi.

Za razliku od prethodnog mandata, u novoj Vladi ŽZH neće se mijenjati samo predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić te dva ministra Mladen Begić - ministar hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i Stjepan Bogut - ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi.

Umjesto Radoslava Luburića u fotelju ministra financija i dopredsjednika Vlade ŽZH sjest će Toni Kraljević. Ružica Mikulić zamijenit će Helenu Lončar u ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa, a na čelo ministarstva unutarnjih poslova umjesto Zdravka Borasa dolazi njegov imenjak i prezimenjak, također, Zdravko Boras.

Kako doznajemo, oko imenovanja Zdravka Borasa su postojali prijepori, unutar samog HDZ BiH, te njegovo imenovanje još uvijek nije sigurno.

Vesna Boban, koja je imenovana ministricom pravosuđa i uprave u siječnju 2014. godine, napušta ovo ministarstvo, a zamijenit će je Anita Markić.

Ivan Bešlić bit će novi ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša umjesto Ivana Topića, a umjesto Ivice Ćorića na čelo ministarstva gospodarstva dolazi Dario Sesar.

HDZ BiH u ovom sazivu županijske Skupštine ima 14 od 23 zastupnika.

Glas naroda

pa taj boras je u dobroj mirovini sad bi on opet nekome uzeo to mjesto

Kažu da Mup Renovira zgradu prave kiosk za prodaju grožđa

Boze moj nasto spade ovaj HDZ da jednog lop ov a ratnog profitera ,dadilju, itd stavljaju za ministrs I to mupa iz kojeg je vec jednom izbacen.

Ovoj provaliji nikad kraja!

welcome to the jungle, it gets worse here every day...

Nevenko srami se,ali nemas ti obraza odavno !

naručen tekst debeli boras neće biti ministar 100 posto to je prava istina.

Bit ću sto posto

nećeeeeeeees

Novi ministar mupa je Antunovic Igor svitlac zvani -platnara

ista meta isto odstojanje.ista korita nova krmad.oću reć ništa.

ptica zvana sova sazvala sjednicu skupštine kad je saznala da bi mogao biti izbačen iz hdz ako nastavi sa opstrukcijama

Zdravnk samo naprid vojska je uzate.

Zupanija dobija Vladu a Hdz gubi 100 clanova i 300 glasova

Bogati skinite ovog gaspara s slike

Haha vaki primitivci bi u normalnim zemljam jedva bili i konobara a oni pucaju na ministarska mista, nonomo ovce cuvat i paprike sadit sto jedino znate ako i to...

ŠTO BORAS NEMOŽE BIT MINISTAR IMA I KILA I VISINE

šta ste se dovezali debelog kao da su ovi drugi bolji ili je možda bolji bivši ministar,
svaka ptica svome jatu leti, narode moj. debeli je još i dobar kakvi ima u ovom novom sastavu ministara uostalom kao i u starom. izbori su davno prošli, tko je izgubio neka se pokrije i šuti a tko je dobio neka radi šta hoće i zato polaže račune narodu i bogu.

Ja sam novi Ministar MUP-a
Boras!

jadna županija,još jadniji ministri.

Kako stvari stoje,svaki hdz-ovac jednom će bit ministar .Sretne li županije .

Moj Zdravko, možet ti bit i član u odboru ZZO-a, imat večernju SSS, u 40 godini završit agronomiju a da ne znaš ni gdje se nalazi fakultet, imat dvije mirovine od kojih ni jednu nisi zaslužio,... ali, moj Zdravko, ti NIKAD nećeš bit čovjek

Taj novi ministar policije je po EU standardima ima da hapsi lopove i antieuropejce.Čovik se pripremo po našim krumpirorodnim poljima i eu-propisima.Polako vrime će sve pokazat.Ako...!!!

samo vi pričajte debeli boras je veliki radnik i oće svašta raditi pitaj mu kuma mije jelića kako dobro cipa drva a specijalitet mu je bukovina nema boljeg radnika a nevenka pitaj kako ašovi baštu u njega je kopa za paradajz nije posle tribalo frezati za debelim.

Ako čovjek nema sto kila,ne treba bit ministar.Ko se boji onog od šezdeset kila.Odkad je Miki u policiji manje je kriminalne djelatnosti.To su činjenice.U državi Texas ako nema sto dvadeset kila ne može bit Sheriff.

bravo majstore zato su hugu birali u cernu za vijecnika

Županija u srijedu dobiva novu vladu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari