Srce koje kuca za čovjeka

ljubuski.info

Još se nije stišala bura od prije samo nekoliko dana kada smo u javnost izašli s pričom o Iliji Zubcu, hrabrom branitelju iz Gradnića, općina Čitluk, članu Udruge Zaboravljeni branitelji, na čiju je kuću prije dvadesetak dana pao dotrajali strujni stub zajedno sa žicama pod visokim naponom.

Opisali smo situaciju u kojoj se našao naš branitelj i njegova obitelj, kada je više od deset dana vapio za pomoć za što nije bilo razumijevanja nadležnih, ali i još jednom se pokazalo kako među nama ima ljudi koji osjećaju tuđu nevolju i spremni su pomoći.

Možete li zamisliti kako se osjećao pisac ovih redaka kada me samo dan poslije našega istupa u medijima nazvao Ilija i na rubu suza, sretan kao malo dijete, priopćio mi da su toga jutra, posve neočekivano došli radnici Elektre iz Čitluka i postavili novi drveni stub.
Djelovao je kao ratnik, što on uistinu i jest, poslije važne pobjede na bojnom polju i, sav sretan, u jednome dahu izgovorio riječi da je stub promjenjen i da se zahvaljuje, prije svega, svojoj Udruzi Zaboravljeni branitelji i svim ljudima čiju je podršku tih dana osjećao kao nešto stvarno i bio ponosan zbog toga.
Osjetio je našu blizinu u teškim trenutcima i to mu je dalo snagu i vjeru da izdrži teško razdoblje po opstojnost svoje obitelji koja je teško ugrožena i kada se osjetio napuštenim.

Zatražiti pomoć nije znak slabosti nego znak mudrosti, misao je koja nas je vodila u pomaganju ovome izuzetnom čovjeku i dokazanom ratniku, koji je skupa s obitelji trebao ruku spasa u trenutcima kad su "bogovi ovoga svijeta" još jednom pokazali svoje pravo lice.

Preko noći je faraonsko srce doživjelo katarzu i gle čuda, odjednom nije više bilo nikakvih uvjeta, nikakvih zapreka, kojih u stvari nije niti trebalo biti, jer ti, koji su pokazali svoju bezosjećajnost i bahatost, dobro i predobro žive, odnosno iživljavaju se od naših mukom stečenih novaca.

Još jednom je pobijedila Božja providnost i srce koje kuca za čovjeka, čovjeka ratnika i branitelja koji je, kad je trebalo, ostavio sve i stao na branik domovine, a da pri tome nije tražio ništa za sebe.
Nije naš branitelj tražio ništa niti 1992. godine kada mu je obiteljsku kuću pogodila granata i teško je oštetila, tako da je u kuću prodrla voda, nego je pošao po selu i od susjeda izmolio građu i ciglu kako bi mogao pokrpati kuću u kojoj je trebalo nastaviti živjeti, gdje živi i danas.

Hvala još jedanput svim ljudima koji su našeme branitelju iskazali potporu makar i riječima, a za one koji su tražili objavu broja bankovnog računa kako bi i novčano pomogli, objavljujemo taj broj sa željom da novac uistinu dođe do čovjeka u potrebi.

Ilija Zubac, Gradnići 57 A, 88260 Čitluk Bosna i Hercegovina
Transakcijski račun: 1544029923254436, Intesa Sanpaolo banka, dd - Ljubuški
IBAN: BA391544029923254436
SWIFT: UPBKBA22

Neka Vaš novac bude darovan od srca i svrha će biti postignuta.

Udruga Zaboravljeni branitelji Ljubuški

Glas naroda

Bravo hvala svima koji su na bilo kakav način pomogli čovjeku u nevolji

Tako i treba.

Ovo je pobjeda dobra nad zlom.Hvala ti dobri Bože.

Znači ne boje se Boga već novina tj suda javnosti

Branitelj bi morao biti zbrinut od države, imati mirovinu, ovo je žalosno.

Srce koje kuca za čovjeka
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari