O Covid propusnicama u BiH neće odlučivati struka

ljubuski.info

U Srbiji se od danas, poslije 22 sata, neće moći boraviti u zatvorenim ugostiteljskim objektima bez covid propusnice. Zbog pogoršane epidemiološke situacije, uvele su je i brojne europske, kao i susjedne zemlje. Odgovorni u BiH kažu da se još ne ide u pravcu uvođenja Covid propusnice.

Dok naši susjedi uveliko primjenjuju ili će početi primjenjivati Covid propusnice, mi se još premišljamo.

Brojne europske zemlje, osobito zemlje u okruženju, već su počele s takvim mjerama. I mi kroz Krizni stožer razmišljamo, između ostalog, i o tome. Naravno da ćemo na vrijeme donijeti odluku i da ćemo pokušati s javnošću iskomunicirati unaprijed te odluke, kazao je Siniša Skočibušić, v. d. direktora Zavoda za javno zdravlje FBiH.

Za zdravstvenu struku, nema dileme. Svaka mjera, pa i ova, koja može doprinijeti smanjenju broja oboljelih i stavljanju pandemije pod kontrolu je dobrodošla.

Vjerujem da će nadležne institucije u svim državama, i kod nas, pronaći najbolje rješenje da se motiviraju ljudi, a možda i natjeraju, da tako kažem, pod navodnicima, da se cijepe i pridržavaju mjera. I sigurno je, to je već dokazano u mnogim državama da Covid propusnice smanjuju veliki broj oboljenja, navodi Vlado Đajić, direktor UKC-a RS.

Uvođenje i primjena Covid propusnice dovela je do protivljenja u gotovo svim državama koje su ih uvele. Mišljenja naših građana su podijeljena i neki je podržavaju, a druge misle da se radi o kršenju ljudskih prava.

Covid ili kako ih neki zovu i sanitarne propusnice, razlikuju se od zemlje do zemlje. U početku su bile potrebne za ulaz u institucije kulture i fitnes centre, ali se postupno upotreba proširila i na prijevoz, ugostiteljske objekte, trgovačke centre, te ostala mjesta gdje se okuplja veći broj ljudi. U Italiji i Austriji, na primjer, bez Covid propusnice se ne može više ni na posao. Bez obzira na to o kojoj državi se radi, imaju i nešto zajedničko.

Covid propusnica je dokument u digitalnom ili papirnatom obliku koji dokazuje da li je i kada neka osoba revakcinirana i da li je primila barem jednu dozu cjepiva protiv Covida-19, da li je negativna na testu ili se nedavno oporavila od virusa.

Dok za Europu i naše susjede nema dileme treba li uvesti ovaj dokument, kod nas o ovome vjerojatno neće odlučivati struka, već političari koje zbog rejtinga više zanima potencijalna reakcija građana na ovakvu mjeru nego njena učinkovitost.

BHRT

Glas naroda

XD kakva učinkovitost, vidimo da je jako učinkovita u ostalim zemljama, cijepe se tri puta pa se opet čude što se povećava broj zaraženih, toliko učinkovitosti i cjepiva i potvrda

trebace nam desetak isprava da bi prosli granicu na bijaci brze ce biti potrebno i dnk pored ovije svijije potvrda tako da znaju sta mislis na granici ili bilo de drugo

Znamo koliko ove likove zanima dobrobit i zdravlje naroda pa me samo zanima od koga oni dobivaju naputke i naređenja kako postupati i šta izjaviti?
Tko je taj ili ti?

EU smjernice, SZO... Ili najjednostavnije, di svi Turci, tu i Mujo. Ironično

Neka nam Izrael bude primjer zaštićenosti cijepljenjen

Izraelci ne pljačkaju svoju državu oni nam ne mogu biti primjer

Tako je,oni pljackaju svijet

Gotisu mi ovi novinari kad napušu nažalost neće odlučivat struka, kao da je ovaj kritični pasoš tj potvrda nešto dobro.

Nije ni u stranim zemljama odlučivala struka, ni nauka, vjerujte mi. Jedna takva potvrda stvarno nema nikakvog smisla ni ucinkovitosti, a na velika vrata otvara pracenju fizioloskih funkcija putem aplikacija svakog pojedinca

Ne mogu nas više dijeliti pa će sad na cijepljene i necijepljene

Svi ce se na kraju pelcovati a vi pricajte

Jesi li siguran?

Tko jos nije shvatio,shvatit ce ubrzo. Ovo je pocetak 3 sv.rata

Aparthejd!

Mic po mic au švic

Kršenje Ustava BIH ! Neko će iza rešetaka ! Na dulje vrime!

Kršenje ustava svih zemalja, ali nema tu pomoci

O Covid propusnicama u BiH neće odlučivati struka
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari