Podbacio urod maslina u Hercegovini, cijena ulja će rasti

ljubuski.info

Ove godine podbacio je urod maslina u Hercegovini.

Berba je počela prije tjedan dana, a maslinari nisu zadovoljni s urodom. Kažu kako je ovo jedna od lošijih godina u maslinarstvu, a to će se odraziti i na cijenu ulja.

Očekivanja prije nekoliko mjeseci su bila sasvim drugačija, ali ekstremne vremenske prilike ove godine su učinile svoje.

Iscrpnije u prilogu RTV Herceg-Bosne:

RTV HB

Glas naroda

Ha haaaa cijena će rasti,prodaja će padati. Isto kao građevinski materijal.mogu dizati cijene koliko hoće ali kakva korist kad ljudi neće graditi

Ima ga u lidlu za 5 eura i bog bi ga pija.

Sve što je skupo i valja, hrana, piće, odjeća, obuća...
Ovi znad što kaže ima u Lidlu za 5 eura. E moj pajdo svakakve li i ti splačine sipaš u svoj želudac. Izgleda da bi se ti jb da ti neuđe i gledaš kako će te neko pozvati u goste da se naideš i napiješ svega onoga čega si ti željan, a žao ti kupiti. Ako si ti mudar nisu ni s druge strane ludi.

covjek potkovan znanjem da je najbolje ga slusat bez tona o maslini tuga a uljara dvije tuge rimsko doba i logika svoje ulje ako mozete sklonite ovaj video ne sramotite hercegovinu i njene vrijedne i pametne ljude koji vrlo dobro rade i poznaju maslinu a vi koji zelite nekoga ovako promovirati bolje sakupit par tisuca eura i pomoc gospodina pod uvjetom da se odmakne od maslina i uljarstva tuga

Mislim da nas jedino Dobroslav Bukmir može spasiti i rješiti sve naše probleme, čovjek se bori kao Lav za naš napaćeni narod trebamo svi skočiti i podržati ga jer sam Bog ga je poslao da nas spasi. ..

Eno u Aldiju i Realu Ruskog i Ukrajinskog maslinova ulja po 4 eura koliko god oj ko duša.

Otiša si u Njemačka da se patiš i kupuješ s akcije splačine. Nemoj zaboraviti otići u turčina kupiti tušiju od 5 kg. Skupi, skupi kumpiri 3 eura, ima jeftino makarona s akcije i ribanog sira, a i koje jaje na oko. Iđeš li Nediljom na misu da nekog upoznaš? Šta ćeš jbg kad su se svi distancirali od tebe pa nemaš skim popit kavu. Dragi ti tračevi, ogovaranja i š..u..k..a..nj..a pročitan si.

U Turčina ima svega Vegete gulaša paštete keksa itd puno jeftinije nego doli.

Kakve su cijene bile dok vi niste proizvodili,100 maraka litar?

Meni upada u oči to da je samo Veselko ima 950 maraka štete zbog suše,i to samo za godinu dana i vjerovatnno na manjoj površini.Znači imate proizvod imate tržište a imate vode u izobilju i vi umisto da se organizujete i iskoristite razne fondove i sami ,normalno, nešto investirate ,rađe gubite gotove novce nego da se pokrenete i štogod uradite.Davao sam primjer Gožulja di se za tjedan dana rada bagera,što je nekih7000KM,i još nekih 10000KM folije i crijeva može napravit akumulacija koja bi mogla spasit cilo podbrdo koje je idealno za masline i druge kulture.

Ja prešao na bučino ulje bolje nego maslinovi a jeftinije

Bučino ulje nije jeftinije, ako je pravo.

300-400 kuna

3-4 litra

Znači kad urod maslina prebaci ulje će bit 15 maraka?

Ulje nam je od početka 25 KM po litru. Ne znam koliko to još može biti skuplje?! Uje nije bilo 18 KM pa da ide na 20 KM.
Nisu normalni. Mislim da je ovaj stalan napad na talijanska ulja nekakav trik da nas mogu uvjeravati u svoju kvalitetu, a svugdje pola suncokretova. U Italiji imate vrhunskih ulja za 20 KM po litru isto kao što imate i zbilja dobro vino za 4 - 6 eura po butelji.

Čemu tolika uvjeravanja,
Svak kupuje šta hoće, koliko hoće i ono śta mu paše.
Ja recimo svoje ulje vec odavnno ne prodajem na domaćem terenu, imam kupce i naruđžbe iz Njemačke i to po cijeni 15 do 20 eura.
Njima odgovara kvalitet ulja i cijena tako da smo zadovoljni i ja i moji kupci.
Tako ne vidim u čemu je problem što je neko ulje 4 eura, a neko 15 ili 50.
Sve ima svoj kvalitet i svoju cijenu.

Vala more se preživit i bez zeijtana

Većini naroda je i suncokretovo postalo luksuz.

ma kakvo ulje , mast od krmeta zakon.

Podbacio urod maslina u Hercegovini, cijena ulja će rasti
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari