Galić ističe kako se godinama bori s politikom u Sarajevu

ljubuski.info

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić nada se da će konačno biti usvojen novi pravilnik, kojim je predviđeno zapošljavanje 1.300 policijskih službenika, što bi olakšalo Graničnoj policiji zaštitu granice, posebno kada su u pitanju nezakonite migracije.

Prije svega je ključno jačati kapacitete Granične policije BiH, a kada bismo imali dovoljno policijskih službenika i materijalno-tehničkih sredstava, efikasnije bismo zaštitili granicu, rekao je Galić.

Galić ističe kako je ponosan što ova agencija, uprkos nedovoljnom broju policijskih službenika i materijalno-tehničkih resursa, od 2014. godine naovamo u gotovo svim područjima ostvaruje bolje rezultate rada.
Povećan je broj otkrivenih kaznenih djela, prekograničnog kriminala, krivotvorenih dokumenata, evidenitrane su veće zapljene droga, povećan je broj podnesenih krim-obavještajnih izvješća, naveo je direktor Granične policije.

Galić ističe kako se godinama bori sa politikom u Sarajevu i da je samo direktor odgovoran kada nastane neki problem u Graničnoj policiji, kao što je slučaj sa nedavnim uhićenjem dvojice pripadnika ove agencije.
Granična policija najoštrije osuđuje svaki oblik koruptivnog ponašanja, pogotovo u vlastitim redovima, čiji pripadnici bi trebali biti oni koji se bore protiv korupcije, a ne oni koji sudjeluju u njoj, poručio je Galić.

On je naveo kako je u internim postupcima izrečena stegovna kazna prestanka radnog odnosa za 11 službenika Granične policije, koji su procesuirani za počinjenje kaznenih djela zloupotreba službenog položaja, primanje dara i drugih oblika koristi, neprijavljivanje kaznenog djela ili počinitelje i pronevjere u službi.

Večernji list

Glas naroda

Bravo doktore

privatni granicni prelaz a galic se bori sa sarajevom cudo

Nemoj ko mate prskalo ,da neznaš,dije koja koverta ,ako kome vraco da se zeznes

Je, je tako se i Jelavić godinama borio.

jesili provjerio vjerodostojnost svojih dokumenata

Sve ok od Srbije preko Ševa do doktorata

pametan čovik ne treba mu puno da završi školu što je ovaj po kvalifikaciji

Tako je Sarajevo je krivo,nije HDZ.Prije bio Beograd,sad Sarajevo

Sta je ima jos 1300 uhljeba koje triba natovarit na drzavne jasle.sto ne kazes tko dovozi migrante.dgs u kombiju prema orahovlju,migranti prema crvenom grmu.I uvijek se mimoilaze,za divno cudo.policija ih pokupi ujutro jer im treba prevoz do ljubuskog.smijesan si.I zamisli placa policajca,a auto se voza u vrijednosti dvadeset placa u eurima.nesto je trulo I bolesno u drzavi danskoj.znas po sebi u cem je problem.I ti se boris sa sarajevom.da hoces I smijes za tri dana bi svi ti koji rade prekogranicni sverc u bilo kojem obliku bili za klavijuturom.al provizija je..e stvar.di ste vi tu.davno je bila anegdota u ljubuskm,od vojnicke placice asvalt do kucice od deset dvanest sobicaka.

Sramota je da ovakvi " kadrovi" uopće se predlažu (HDZ) na tako visoke pozicije. Žalosno je da Hrvati na ovakve pozicije stavljaju ovakve likove koji su karikature a ne predstavnici svog naroda na pozicijama koje( " pripadaju"; jadne li države)tom narodu. Umjesto da služe narodu oni prodaju mjesta podobnima, djeci vladajućih i slugama HDZ a. Konkretno ovaj gore niti ima kapaciteta, niti karakteristika niti osobina koke su potrebne za ovu visoku funkciju. Ima silu, ograničenost, sklon je spletkarenju, zaklinje se u vjeru a radi najgnusnije stvari koje niti ne možete zamisliti. I ako nas takvi prestavjhaju što možemo očekivati od onih,koji o nama donose prosudbe i procjene, za primjer imaju ove i ovakve. E zato dragi naši HDZ ovci, vam ljudi iseljavaju i traže bolji život. Jer tamo gdje sad živi ovakve ne bi zapali niti da budu osiguranje u javnim kućama a kamo li nešto drugo. Ali vi to svakako ne razumjete Zato, samo nastavite živjeti u svojoj nesvjesti

Tako je zoki

Zar nije ovi da ostavku ili san samo sanja.

Direktore , samo naprijed. Od Boga ti zdravlje

Galić ističe kako se godinama bori s politikom u Sarajevu
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari