Predstavnici udruga HVO-a sudjelovat će u izmjenama zakona u RH

ljubuski.info

Predstavnici hrvatskih braniteljskih udruga Domovinskoga rata iz Bosne i Hercegovine sudjelovat će u radu stručnih timova koji će raditi na izmjenama kako bi se trajno riješio njihov status u Hrvatskoj, objavljeno je u petak u Mostaru.

Slavko Marin, voditelj Odjela za branitelje Hrvatskog narodnog sabora BiH to je najavio nakon sastanka sa svim braniteljskim udrugama održanim u petak na kojemu im je predstavio sadržaj pisma primljenog od ministra branitelja Hrvatske Tome Medveda.

"Zadovoljan sam kvalitetnom i dobronamjernom inicijativom ministarstva branitelja koja je u duhu najava generala Medveda. On razumije i želi riješiti probleme hrvatskih branitelja u Hrvatskoj, ali i pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane (HVO)", rekao je Marin.

Prava pripadnika HVO-a ovisila su od toga tko je bio na vlasti u Hrvatskoj, a sada je važno da se rješenja u Zakonu o braniteljima i drugim propisima jasno utvrde njihov status kako ubuduće živjeli u nesigurnosti i neizvjesnosti, rekao je.

Objasnio je da će predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga Domovinskog rata u BiH zajedno s predstavnicima sestrinskih udruga u Hrvatskoj i ministarstva branitelja raditi na izmjenama Zakona o pravima branjitelja RH i drugim propisima koji se tiču vojne komponente HVO-a.

"Ovaj pristup ministra optimistično nagovještava da će doći trenutak kada će se pravni status branitelja HVO-a riješiti na potpun način, tako da branitelji HVO-a neće više brinuti koja će parlamentarna većina biti u Hrvatskoj. To je u duhu opredjeljenja sadašnje većine u Saboru, čija su stajališta sukladna i zaključcima Hrvatskog narodnog sabora BiH oko pitanja branitelja", dodao je Marin.

Iskustvo ministra Medveda, koji se zajednički borio s većim brojem pripadnika HVO-a u Domovinskom ratu, daje optimizam da će nova rješenja riješiti probleme branitelja, rekao je.

"General Medved je poznanik mnogih naših branitelja i zajedno su ratovali. Sve to ide u prilog rješenja ovih problema. Prava branitelja HVO-a i status neće biti umanjeni, ali će biti pravno dugoročno riješeni, te uživati ta prava", dodao je čelnik Odjela za pitanje branitelja HVO-a pri Hrvatskom narodnom saboru BiH.

Glas naroda

Oćeli opet bit trgovine zanima ovu sirotinju koja neće kupovat svoje dostojanstvo

Recite koje udruge će zastupati HVO. Ako će ovo pitanje riješavati udruge neovisno Hrvatske ili iz FEDERACIJE bez pravnih eksperata od toga nema ništa.Posebno ako se išlo po dosadašnjem prijedlogu ko je jamio jamio je.Tu obavezno mora biti revizija i to prve potvrde o okolnostima stradavanja iz postrojbi.Možete misliti nije ranjen do 2000 a onda nekim čudom ranjen.Isto tako ako nema uvoženja u pravo stvarnih ranjenika to je strašno.Ako se u zakonu ne definira konzumiranja duplog primanja isto tako to je problem.Šta će biti sa ljudima koji su tužili RH, DALI ĆE I OSTALI TUŽITI ili će ovi koji su dobili tužbe vratiti novce.Mislim udruge koje se guraju ovaj problem neovisno Hrvatske ili ove Federalne nisu sposobne ovo riješiti,posebno kad je riječ o novcu iz proračuna, novca nema,a oni zastupaju daj meni. A ŠTA ako nas zastupaju oni koji su tužili našu voljenu opljačkanu damu HRVATSKU.

Sve ide pod Ugovor pa na češljanje.

Zasto o tom sastanku neznaju nista a niiti su pozvani "Zaboravljeni branitelji"??! Nije valjda zbog imena?? Najbrojniji smo,najcestitiji i to nam je mana!!! Slavko Marin i Bozo Ljubic su nam na sastanku nudili da se "prikljucimo nekom" isto to nam je nudio Salko Bukvarevic (ministar branitelja)!! Jeli to slucajno??? Pa bi imali sve!!!! Nismo pristali zato nas nigdje nepozivaju i rade sve IZA LEĐA ISTINSKIH BRANITELJA!!!!! KAD GOD ZELE I GDJE GOD ZELE SPREMNI SMO NA SUSRET I DA JAVNOST BUDE UPOZNATA A MOZE I PRISUSTOVAT STO SE NAS TICE.

Kao prvo nije istina da su pripadnici HVO-a bili zakinuti izmjenama vlade.Kao drugo,kad se god mirovina smanjivala ili povećavala HV-u, isto tako se radilo i za umirovljenike HVO-a.
Kao treće najviše se smanjivala za ove vlasti.
Odnosno tko ima trajno rješenje o mirovini nije nikada bilo nikakvih problema,osim što invalidninu primaju u BiH i rješavaju stambeno pitanje u BiH

Vi zaboravljeni ste napravljei da ponovo organizirate Jugoslaviju ps kad ona dođe onda ćete se pozivati a i pitati do tada, zaboravljeni branitelji ne POSTOJE I NEBITNI STE jer ste zlonamjerni

Perice, sjedi ! Jedan !

Što niste kao predstavnike HVO-a imenovali generale Šiljega i Jelića ljudi bi se bolje od ikoga izborili za status mjesto i ulogu HVO-a u proteklom ratu.

U pravu si za potpisivanje lažnih invalidnina i mirovina

ili sto su obojica u zagrebu pa ne moraju putovat

Vidite kako naš Marin razmišlja:"General Medved je poznanik mnogih naših branitelja pa ćemo to riješit preko tih poznanstava". On osobno, ga eto ne poznaje ali poznaju ga neki drugi koje Marin poznaje pa bi to sve trebalo bit u redu. Ma sredit će se to sve. Samo nije do kraja jasno na koje branitelje HVO-a se to odnosi. Nije valjda i na one koji nemaju poznanstva ? Ako budu i oni uključeni neće nama, koji smo ovo mukotrpno "sređivali" bit dovoljno...

Treba Medvedu objasnit,koliko ima laznjaka,npr zhz ima najvise 400 sto tezi i laksi rvi.

ma sve je to super al mi jos cekamo zaostale mirovine od 2006 godine deset godina sta se nadat boljem

Predstavnici udruga HVO-a sudjelovat će u izmjenama zakona u RH
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari