HNS pokrovitelj V. Hrvatskog iseljeničkog kongresa

ljubuski.info

Jučer je u Mostaru održan sastanak izaslanstva Hrvatskog narodnog sabora s izaslanstvom organizacijskog odbora povodom održavanja V. Hrvatskog iseljeničkog kongresa "Izazovi i perspektive zajedništva".

Kongres "Izazovi i perspektive zajedništva" održat će se u Mostaru, 30. lipnja - 3. srpnja 2022. godine.

Zdenko Ćosić i Miljana Glamuzina, članovi Predsjedništva HNS-a, izaslanici predsjednika HNS-a dr. Dragana Čovića, razgovarali su sa članovima organizacijskog odbora Kongresa, a na sastanku su nazočili Tanja Trošelj Miočević i Marin Sopta ispred Udruge/Centra za istraživanje hrvatskog iseljeništva, dr. Ivić Pašalić, dr. Vlado Majstorović, Tomislav Markić, ravnatelj Hrvatske inozemne pastve i Ivo Soldo, predsjednik Humanitarne udruge fra. Mladen Hrkać, Zagreb.

Tijekom razgovora, članovi organizacijskog odbora upoznali su izaslanstvo HNS-a s detaljima održavanja Kongresa te uputili poziv za sudjelovanje.

Centar za istraživanje hrvatskog iseljeništva organizator je različitih stručnih i znanstvenih skupova posvećenih iseljeništvu u okviru kojih se promišljaju, analiziraju i predstavljaju uzroci, posljedice i stanje te aktualni trendovi u kojem se nalazi Hrvatska i njezino iseljeništvo diljem svijeta.

Cilj Kongresa, kako su istaknuli iz organizacijskog odbora je rasvijetliti teme zajedničkog globalnog djelovanja, novih načina povezivanja i umrežavanja, kako bi se stvorila jaka i globalno utjecajna zajednica u smislu političkog, gospodarskog, lobističkog i promotivnog djelovanja te kako bi se učinkovitije zajednički moglo poraditi na ostvarenju zajedničkih interesa, pa kad je u pitanju i budućnost Bosne i Hercegovine. Kongres će biti organiziran po tematskim cjelinama, a ciljevi Kongresa bit će vezani uz Hrvate u BiH.

Također, skup stručnjaka i javnih djelatnika prisutan na Kongresu izraditi će nacrt kongresne Rezolucije. Plan je da se u Rezoluciji u sažetom obliku, nađu sve ključne sugestije i preporuke koje bi, po spoznajama sudionika Kongresa trebale olakšati stvaranje javnih politika u budućnosti potrebnih za primjereno upravljanje.
Hrvatski narodni sabor BiH uz Hrvatski sabor Republike Hrvatske biti će službeni pokrovitelj V. Hrvatskog iseljeničkog kongresa u Mostaru.

Ured za informiranje HNS-a

Glas naroda

Udbaši organiziraju kongres iseljeništva strašno šta ima sve pada na pamet

Čovićev udbašija organizira svoj kongres iako već postoji Hrvatski svjetski kongres koji je Hrvatski a ne udbaški kradezeovski.

Čuj sastanče s ljudima koje je protjerala njihova politika

Glamuzina ce sve da sredi

oni će poslje sastanka na ručak na račun proračuna još će ovi što nisu iz Mostara naplatiti dnevnice i to je poanta sastanka

Jude [ * neprimjereno * ]ci i partijaški kriminalci nedirajte u sršljenovo gnjezdo moglo bi vam se odbiti od glavu. Zar vam nije dosta što ste nas potjerali iz domovine? Ako želite rat nama ga nije problem financirati. Presudom dokazano da set kriminalna organizacija i to sada cijeli svijet zna.

Koja ste vi zaraza nema te vakcine da vas može zaštititi Hrvatska udbašija na delu bez presedana.

Daj otvorite neki račun da mi iz iseljeništva moremo uplatit malo ojera.

Ovo ti je isto kao da je ubica ujedno i tuzilac sam sebi ,tesko p....isanje po svima sto su iselili,ova bagra obraza nema...

Sestrinska stranka im je jučer optužena i etiketirana kao kriminalna i zločinačka organizacija što je cijeli svijet obavještem putem raznih medija. A, ove u Hercegovini će dokrajčiti EU uz pomoć dijaspore.

Kriminalna organizacija

HNS pokrovitelj V. Hrvatskog iseljeničkog kongresa
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari