Županije u potpunosti izgubile nadzor nad pandemijom?

ljubuski.info

Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva, iznio je informacije o epidemiološkoj situaciji u Federaciji BiH na jučerašnjoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH.

Čerkez je istaknuo kako broj pacijenata na respiratorima kontinuirano raste i da je trenutno 46 osoba na respiratorima.
Trenutno je aktivan 3051. slučaj, u posljednjih sedam dana, a broj smrtnih slučajeva u ovom vremenu je 89. Najteža situacija je u Sarajevskoj županiji - rekao je Čerkez.

Dodao je kako je broj testiranja zadovoljavajući u SŽ, te da je u Federaciji cijepljeno 24 posto stanovništva plus sedam do deset posto cijepljenih van BiH što znači da je postotoak cijepljenih veći od 30 posto.
Oko 600.000 Pfizer cjepiva trebalo bi doći u BiH, od čega je predviđeno 400.000 za Federaciju - naveo je Čerkez u svom obraćanju.

Istaknuo je kako se ovaj soj virusa brže širi u odnosu na ostale sojeve.
Moramo navesti da bi zdravstveni sustav u ovim situacijama morao biti van politike. U županijama je u potpunosti izgubljen sustav nadzora nad epidemiološkom situacijom - zaključio je Čerkez.

Čerkez je najavio sastanak u sljedećem razdoblju na federalnoj razini o tome hoće li za ulazak u pojedine objekte biti obavezno pokazivati potvrde o cijepljenju ili negativnivne rezultate testiranja na koronavirus ili potvrde o preboljenju COVID-a.

Zastupnička rasprava o prvoj točci dnevnog reda jučerašnje sjednice Predstavničkog doma je u toku, a odnosi se na epidemiološku situaciju u FBiH, s prijedlogom zapovijedi i preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Već na početku rasprave, kada je zastupnica Alma Kratina, napominjući da je Lana Prlić, također zastupnica, doživjela online napade jer je apelirala na potrebno cijepljenje stanovništva, pokrenuto je pitanje diskriminiranja onih koji javno pozivaju na cijepljenje, ali i onih, kako je kazao jedan zastupnik, koji se neće cijepiti zbog nedoumica i zabrinutosti za vlastito zdravlje.

Glas naroda

Pazi se ti da vi nebi izletili iz tih ustanova sa covid potvrdama.

Nije to do zupanija, niti ikakvih vlada, nama samo tesko pada sto ne mozemo preko granice na 12h, a vama jer ste na karti oznaceni "crveno". Sve je ovo do "valova"

I nek netko progovori na koji način uništavate cjepiva kojim isteknr rok ili završavaju na deponiji odakle opet kruznim procesom dopiru u vode pa ih svejedno pijemo?

Eto vidite kako avion uspješno rastra četvrti val, nije žalio materijala.

Čupanije su mjesto za kradeze uhljebe, niškoristi, što prije raspustiti. Korisnije bi bilo da čiste okoliš, čuvaju goveda i kradeze-ovce.

Ali zato imate nadzor nad svakim fenigom i svakim vozačem koji se kreće po cesti a da ne govorim o prisluškivanju iz privatnih interesa

A kad je pandemija zašto uposlenici u SKB Mostar ne nose maske?

Županije u potpunosti izgubile nadzor nad pandemijom?
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari