Financijska pomoć od 30 mil KM privatnim poduzećima

ljubuski.info

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije objavilo je javni poziv za prikupljanje prijava za dodjelu financijske pomoći privatnim poduzećima i poduzetnicima u visini od 30 milijuna KM.

Cilj dodjele financijske pomoći po ovom pozivu je da se u uvjetima otežanog poslovanja izazvanog pandemijom virusa korona osigura podrška gospodarskim društvima za očuvanje radnih mjesta.

Financijska pomoć predstavlja dodjelu bespovratnih financijskih sredstava gospodarskim društvima sa sjedištem u FBiH u okolnostima izazvanim pandemijom Covida-19, koja se uplaćuju na račun korisnika financijske pomoći u skladu s kriterijima iz ovog javnog poziva.

Financijska pomoć može se koristiti isključivo za isplate minimalnih plaća sa svim pripadajućim porezima i doprinosima za razdoblje od 1. lipnja do 31. prosinca ove godine, priopćeno je na stranicama resornog ministarstva.

Korisnici financijske pomoći ne mogu smanjiti broj radnika/zaposlenika u razdoblju od 31. kolovoza ove godine do 28. veljače sljedeće godine, izuzev ako se smanjenje broja radnika dogodilo zbog "više sile" (uslijed smrti radnika, jednostranog raskida ugovora o radu od strane radnika, odlaska u mirovinu radnika i/ili isteka ugovora o radu na određeno vrijeme).

Ukoliko se smanjenje broja radnika dogodilo iz ovih navedenih razloga, smatrati će se kako se promjena u broju radnika dogodila opravdano, ali je potrebno dostaviti materijalni dokaz o istom.

Maksimalan iznos financijske pomoći koji se može dodijeliti jednom korisniku, po ovom javnom pozivu, ne može prijeći iznos od 700.000 KM. Javni poziv ostaje otvoren 21 dan od dana posljednjeg javnog objavljivanja.

Financijska pomoć gospodarskim društvima dodjeljuje se do 31. prosinca ove godine, a isplaćuje najkasnije do 31. siječnja sljedeće godine.

ekapija.ba

Glas naroda

Samo vi dajte pare a radnici će kući 1.3

To dadnite klasionicama i kockarnicama a narodu od šake do lakta! Pa napravite neku tvornicu i zaposlite pet ljudi da stvara novu vrijednost.

samo im daj neka meze a jadnicima 800 km mjesečno

To vi častite one što ih narod gleda preko nišana, samo je pitanje dana kad će prst pritisnuti okidač.

Ako mislite pomagati onda pomozite radnicima, uplatite direktno na njihov racun.
Ovako poslodavci, feudalci, robivlasnici s tim novcima samo malo sebi potpomognu u obnovi voznog parka, nista vise.

Dajte spisak

To je za nase firme koje su samo na tuđim imenima ovce sta vi znate ovo je od vaše bruto plaća. vasim novcem mi raspolažemo.

Financijska pomoć od 30 mil KM privatnim poduzećima
Napomena:

Stavovi iznešeni u komentarima nisu stavovi uredništva.

Sve neprimjerene komentare ćemo načelno ukloniti. Ukoliko isto propustimo javite nam se putem kontakt obrasca ili e-pošte info[at]ljubuski.info

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari